Thuisbatterij icon

Kies volop voor groene energie
met een thuisbatterij

Een thuisbatterij is een sterke toevoeging aan jouw woning met zonnepanelen. De thuisbatterij slaat jouw energieoverschot op en creëert zekerheid en stabiliteit.  

Rendement maximaliseren?

Een thuisbatterij slaat het overschot aan energie op, ideaal bij overproductie van jouw zonnepanelen. De thuisbatterij laat je toe om deze energie te gebruiken wanneer je zelf wil. Dit kan wanneer je zonnepanelen te weinig energie produceren, op piekmomenten of doorheen de nacht. Op die manier zal het rendement van jouw zonnepanelen installatie maximaliseren en jouw energiefactuur verder naar beneden brengen.

Naast de compatibiliteit met zonnepanelen kan een thuisbatterij ook op andere manieren voordelen bieden. De thuisbatterij slaat energie van het elektriciteitsnet op en gaat deze later gaan hergebruiken. Op die manier geniet je ook tijdens de piekuren van het dalurentarief.

Uitleg waarom een thuisbatterij de ideale combinatie met een warmtepomp is

De digitale meter maakt de thuisbatterij interessant

Binnenkort krijgen we allemaal een digitale meter in ons huis en deze ‘slimme meter’ draait niet meer terug. Daardoor zal de overschot van de energie die je zelf opwekt verloren gaan. Hier komt de thuisbatterij goed van pas.

De thuisbatterij laat je toe om niet verbruikte energie op te slaan en later te gebruiken in plaats van het door te geven aan het openbaar net. Zo geniet je eenvoudig van je zelf opgewekte energie en ben je niet meer afhankelijk van het openbare elektriciteitsnet.

Afbeelding thuisbatterij Eco Heating

Thuisbatterij

Hoe werkt de thuisbatterij?

Een thuisbatterij is een accu waarmee je het productieoverschot van je zonnepanelen kan opslaan en gebruiken op momenten waarop je zonnepanelen te weinig of geen energie produceren. Voornamelijk ’s nachts of op bewolkte momenten. Heb je een meter met dag- en nachttarief, dan kan je bovendien goedkope elektriciteit opslaan, om die tijdens de dag te gebruiken.

Met een zonnepaneleninstallatie kan een gemiddeld gezin 35% van zijn elektriciteitsverbruik coveren. Gekoppeld aan een accu stijgt dit aandeel tot wel 70%.

Afbeelding installatie batterijopstelling Eco Heating

De voordelen van een thuisbatterij

Zelfconsumptie bevorderen
De overproductie van je zonnepanelen wordt opgeslagen en kan je zelf gebruiken wanneer je wil.

Je hebt steeds een backup
Bij een stroomuitval zal je steeds kunnen terugvallen op je thuisbatterij en moet je je geen zorgen maken.

Lagere elektriciteitskosten
Doordat je thuisbatterij energie van op het net gaat opslaan

Benieuwd naar de premies?

Thuisbatterijen kan je perfect aanvullen met:

Zonnepanelen

Zonnepanelen

De regelgeving rond zonnepanelen is over de jaren heen al vaak veranderd. Toch blijven zonnepanelen een sterke en vooral duurzame investering. Ontdek er alles over.

Laadpalen

Laadpaal

Overweeg je een laadpaal voor je elektrische wagen? Welke voordelen je hier uit kan halen, dat zetten we graag op een rijtje.