Thuisbatterij icon

Kies volop voor groene energie
met een thuisbatterij

Een thuisbatterij is een sterke toevoeging aan jouw woning met zonnepanelen. De thuisbatterij slaat jouw energieoverschot op en creëert zekerheid en stabiliteit.  

Vraag een offerte aan
Home > Andere energiebronnen > Thuisbatterij

Thuisbatterij

Een thuisbatterij slaat het overschot aan energie op, ideaal bij overproductie van jouw zonnepanelen. De thuisbatterij laat je toe om deze energie te gebruiken wanneer je zelf wil. Dit kan wanneer je zonnepanelen te weinig energie produceren, op piekmomenten of doorheen de nacht.

Naast de compatibiliteit met zonnepanelen kan een thuisbatterij ook op andere manieren voordelen bieden. De thuisbatterij slaat energie van het elektriciteitsnet op en gaat deze later gaan hergebruiken. Op die manier geniet je ook tijdens de piekuren van het dalurentarief.

Vraag een offerte aan
Neem contact op
Thuisbatterijen

De digitale meter maakt de thuisbatterij interessant

Binnenkort krijgen we allemaal een digitale meter in ons huis en deze ‘slimme meter’ draait niet meer terug. Daardoor zal de overschot van de energie die je zelf opwekt verloren gaan. Hier komt de thuisbatterij goed van pas.

De thuisbatterij laat je toe om niet verbruikte energie op te slaan en later te gebruiken in plaats van het door te geven aan het openbaar net. Zo geniet je eenvoudig van je zelf opgewekte energie en ben je niet meer afhankelijk van het openbare elektriciteitsnet.

Digitale meter

De voordelen van een thuisbatterij

Zelfconsumptie bevorderen
De overproductie van je zonnepanelen wordt opgeslagen en kan je zelf gebruiken wanneer je wil.

Je hebt steeds een backup
Bij een stroomuitval zal je steeds kunnen terugvallen op je thuisbatterij en moet je je geen zorgen maken.

Lagere elektriciteitskosten
Doordat je thuisbatterij energie van op het net gaat opslaan

Premies
Tot en met 2024 krijg je van de vlaamse overheid een premie bij de aankoop van een thuisbatterij.

Benieuwd naar de premies?

Ontdek het op premiezoeker.be

Thuisbatterijen kan je perfect aanvullen met:

Zonnepanelen

Zonnepanelen

De regelgeving rond zonnepanelen is over de jaren heen al vaak veranderd. Toch blijven zonnepanelen een sterke en vooral duurzame investering. Ontdek er alles over.

Ontdek meer
Laadpalen

Laadpaal

Overweeg je een laadpaal voor je elektrische wagen? Welke voordelen je hier uit kan halen, dat zetten we graag op een rijtje.

Ontdek meer