Zonnepanelen icon

Kies volop voor groene energie
met zonnepanelen

De regelgeving rond zonnepanelen is over de jaren heen al vaak veranderd. De rode draad is dat het een prima en duurzame investering is. 

Jouw energiefactuur terugdringen?

Met de immer stijgende energieprijzen neemt de bewustwording omtrent ons energieverbruik toe. De hamvraag die bij iedereen speelt is : Hoe dring ik mijn energiefactuur terug?

Met zonnepanelen kan je de energie van de zon opvangen en bij je thuis gebruiken. Zo verlaag je jouw energiefactuur en ben je minder afhankelijk van het betalende elektriciteitsnet. Hoe hoger de energieprijzen, hoe sneller de investering kan worden terugverdiend. Wil je de cijfers berekenen voor jouw situatie? Gebruik dan onze budgetteringstool!

Rendement maximaliseren?

Wil je de opbrengst van jouw zonnepanelen maximaliseren? Maak dan de combinatie met een thuisbatterij. Deze slaat het overschot van jouw geproduceerde zonne-energie op en laat jou toe om deze later te gebruiken. Op die manier verspil je een minimum van je groene stroom.

Plaatsing PV panelen

Nog even samengevat, wat zijn de voordelen voor jou?

Zeer lage energiekosten
Eenmaal je jouw investering hebt terugverdiend, zullen de zonnepanelen jou alleen nog maar opleveren.

Perfecte combinatie met thuisbatterij
Met thuisbatterij kan jij de energie die anders verloren gaat, gaan opslaan. Deze slaat namelijk de overtollige opgewekte energie op, waardoor je die energie op donkere momenten kan gaan gebruiken.

Duurzaam
Zonnepanelen zijn een zeer duurzame investering. Je vermindert je CO2 uitstoot en hebt er jarenlang genot van.

Hoe werken zonnepanelen?

In een zonnepaneel wordt zonne-energie omgezet in elektriciteit. Fotovoltaïsche cellen in de panelen zullen de zonne-energie opvangen. Zonnecellen bestaan uit twee lagen waartussen, onder invloed van het zonlicht, elektrische stroom ontstaat.

Het vermogen van zonnecellen wordt uitgedrukt in Watt-piek (Wp). Dit is de opbrengst van een zonnepaneel onder optimale omstandigheden.

In België wordt dit ideale resultaat echter bijna nooit gehaald. Ook wordt er bij het omvormen van de stroom energie in warmte omgezet. Energie die jammer genoeg verloren gaat. In de praktijk moet het vermogen in Watt-piek dan ook met een opbrengstpercentage vermenigvuldigen om tot de jaaropbrengst in kWh te komen. Het rendement hangt af van de hellingsgraad en de oriëntatie van de installatie. Een paneel met een vermogen van 400Wp levert gemiddeld genomen ongeveer 340 kWh stroom per jaar.

Omvormer

Wij kiezen bewust voor kwalitatieve omvormers van SMA. SMA is een bewuste keuze voor kwaliteit en duurzaamheid. Zelfs als er onverwacht iets verkeerd zou gaan met jouw apparaat, blijft je vol vertrouwen.

Waarom?

Omdat zij jouw gemoedsrust verdubbelen! Omvormers die vanaf 1 april 2021 in bedrijf worden gesteld in woningen in België genieten van een volledige garantie van 5+5 jaar*. Je leest het goed: je krijgt nog eens vijf jaar garantie- gratis! Je hoeft enkel  jouw apparaat  binnen 12 maanden na de inbedrijfstelling te registreren.

Jouw zekerheden over onze zonnepanelen:

Tier 1
Dit is een onafhankelijk bewijs van de financiële gezondheid van de fabrikant. Slechts een klein deel van alle PV-fabrikanten komt op deze strenge lijst terecht. Tier 1-leveranciers worden geselecteerd op basis van hun kredietwaardigheid.

Tier 1
Dit is een onafhankelijk bewijs van de financiële gezondheid van de fabrikant. Slechts een klein deel van alle PV-fabrikanten komt op deze strenge lijst terecht. Tier 1-leveranciers worden geselecteerd op basis van hun kredietwaardigheid.

EU-productgarantie van 15 jaar
Vanaf het moment dat het product daadwerkelijk bij de eindgebruiker aankomt.

25 Jaar vermogensgarantie

Gegarandeerd minimumvermogen van 98% in het eerste jaar.

Een maximale jaarlijkse degeneratie van 0.54% na het eerste jaar.

Minimaal 85% in jaar 25.

Benieuwd naar de premies?

Zonnepanelen kan je perfect aanvullen met:

Thuisbatterijen

Thuisbatterij

Een thuisbatterij is een sterke toevoeging aan jouw woning met zonnepanelen. De thuisbatterij slaat jouw energieoverschot op en creëert zekerheid en stabiliteit.

Laadpalen

Laadpaal

Overweeg je een laadpaal voor je elektrische wagen? Welke voordelen je hier uit kan halen, dat zetten we graag op een rijtje.