De specialist in warmtepompen in regio Kortrijk

Ben je op zoek naar een duurzame en doeltreffende manier om jouw woning of bedrijfsgebouw te verwarmen en te koelen in Kortrijk of omgeving? Kies dan voor geothermische warmtepompen. Eco Heating installeert al meer dan 10 jaar warmtepompen en doet dat ook in de regio Kortrijk.

Ontdek de voordelen van warmtepompen

De keuze voor geothermische warmtepompen in de regio Kortrijk biedt jouw vijf grote voordelen:

 • Je energiefactuur daalt, met maar liefst 40 %.
 • De CO2-uitstoot daalt, dankzij de hernieuwbare energiebron.
 • Het E-peil van jouw woning of bedrijfsgebouw daalt.
 • Onderhoud is bijna onnodig.
 • Je kan energie-onafhankelijk worden als je een warmtepomp combineert met zonnepanelen.

Verwarmen én koelen

Als je voor een geothermische warmtepomp van een topmerk als Vaillant in de regio Kortrijk kiest, dan haal je drie toepassingen in huis:

 • Verwarming
 • Koeling
 • Productie van sanitair warm water

Die koeling is een onmiskenbaar voordeel van geothermie, te meer dat je daarvoor hetzelfde systeem kan gebruiken. Jouw warmtepomp en warmteafgiftesysteem kan je met andere woorden zowel gebruiken om te verwarmen als om te koelen. Een dure en energieverslindende airco is dus overbodig als je in de zomer je woning of bedrijfsgebouw in de regio Kortrijk wilt koelen.

Geothermie voor iedereen

Voor Eco Heating moet geothermie voor iedereen bereikbaar zijn. In de lijst met meer dan 750 door ons geplaatste warmtepompen vind je dan ook de meest uiteenlopende realisaties, ook in Kortrijk en omgeving. Van een sociaal appartementencomplex over een ruime eengezinswoning tot een groot bedrijfsgebouw: op heel wat plaatsen genieten bewoners en medewerkers van een aangenaam binnenklimaat dankzij warmtepompen van Eco Heating. Onze beste reclame zijn onze tevreden klanten. Bekijk daarom deze sprekende getuigenissen.

Duidelijke manier van werken

Wil je weten hoe Eco Heating te werk gaat? Of wil je een leidraad om tijdens het installatieproces van jouw warmtepomp te volgen hoe de werf vordert? Download dan zeker ons stappenplan. Het beschrijft hoe wij jou in negen stappen een uiterst performant systeem voor klimaatregeling bezorgen, ook in de regio Kortrijk.

Meer info over warmtepompen in de regio Kortrijk? Een vrijblijvende offerte? Contacteer ons gerust via ons contactformulier of telefoon: 09/227.80.63. Wij realiseren met plezier jouw warmtepompsysteem op maat in de stad Kortrijk en omgeving.

Geothermie: de voordelen op een rij

Een groene lening is een stuk voordeliger

Lagere energiefactuur

Bespaar op jouw energiekosten
Het elektriciteitsnet is enkel nodig voor de aandrijfenergie van jouw verwarmings- en koelingsinstallatie. Gasverbruik kan je zelfs helemaal vermijden.
Kies voor een warmtepomp en spaar het milieu

Ecologische voordelen

Verwarm en koel zonder CO2-uitstoot
Stook zonder gas of mazout en bespaar een pak CO2-uitstoot. Met hernieuwbare aandrijfenergie is die uitstoot zelfs onbestaande.

Lager E-peil

Voldoe sneller aan de EPB-eisen
Een warmtepomp heeft een gunstige invloed op het E-peil van een gebouw. Nuttig bij nieuwbouw of ingrijpende energetische renovaties, maar ook een blijk van energiezuinigheid.
Vaillant Flexocompact

Amper onderhoud

Maak je geen zorgen over jaarlijks onderhoud
Jaarlijkse keuringen of het vegen van schoorstenen zijn niet nodig. En als er toch iets zou zijn, dan staan we altijd paraat.
Zonnepanelen en warmtepompen, een perfect huwelijk

Mogelijkheid tot onafhankelijkheid

Word onafhankelijk van elektriciteitsleveranciers
Kies je voor zonnepanelen voor de aandrijfenergie van je warmtepomp, dan kan je verwarmings- en koelingsinstallatie draaien onafhankelijk van energieleveranciers.

Onze werkwijze

Met een nauwkeurig stappenplan ben je zeker van een correct verloop. We overlopen alle stappen nauwgezet om tot het beste eindresultaat te komen. Doordat we alles in eigen beheer doen, kan je altijd terecht bij hetzelfde aanspreekpunt.

 • 01. Budgettering
 • 02. Dimensionering
 • 03. Controle
 • 04. Werfvergadering
 • 05. Plaatsing vloerverwarming
 • 06. Grondboringen
 • 07. Opstart warmtepomp
 • 08. Controle en uitleg
 • 09. Nazorg

01. Budgettering

In deze fase analyseren we jouw behoeften aan verwarming, koeling en sanitair warm water. We bekijken ook de concrete situatie en het project dat jij wil realiseren. Een particuliere woning stelt nu eenmaal andere eisen dan een appartementencomplex of een kantoorgebouw. Op basis van deze gegevens stellen we een eerste budget op. Dankzij onze Budgetteringstool kunnen we je dat budget erg snel bezorgen. Zo weet je waar je aan toe bent en kan je hiermee rekening houden in de totale budgettering van je project. Budgetteer nu jouw geothermische warmtepomp!

Volgende stap
warmteverliesberekening

02. Dimensionering

Als de bouwaanvraag is goedgekeurd, gaan we aan de slag met de gegevens die we krijgen van de architect en de EPB-verslaggever. In deze fase tekenen we het concrete warmtepompsysteem op maat van jouw project uit. Jij krijgt van ons een gepersonaliseerd voorstel.

Vorige stap Volgende stap

03. Controle

Voor we aan de werken beginnen, gaan we ter plekke nog eens na of alle onderdelen uit het voorstel zeker stroken met de realiteit. Door alles te dubbelchecken kunnen we je een hoogstaand warmtepompsysteem garanderen. Na deze controle stellen we een overeenkomst op die de leidraad is van onze uitvoering.  

Vorige stap Volgende stap

04. Werfvergadering

Betrokkenheid van de bouwheer en de architect is belangrijk om tot het gewenste systeem te komen. Daarom organiseren we een werfvergadering waarop we de definitieve locatie vastleggen van alle delen van het systeem: de vloerverwarming, de collectoren, de boringen, de warmtepomp.

Vorige stap Volgende stap
Verwarm slim met een geothermische warmtepomp

05. Plaatsing vloerverwarming

Als de isolatie is geplaatst door jou of de aannemer, kunnen wij de vloerverwarming plaatsen. Daarmee bezorgen we je een afgiftesysteem op lage temperatuur voor optimaal rendement. Dit systeem zorgt niet alleen voor verwarming, maar ook voor koeling in de warmere maanden van het jaar.

Vorige stap Volgende stap
Boortoren

06. Grondboringen

De grondboringen voeren we bij voorkeur uit als de regenwaterput gevuld is. Zo kunnen we met dat regenwater de boringen uitvoeren en niet met leidingwater. Want ook de grondboringen voeren we op zo duurzaam mogelijke wijze uit. Omdat die boringen integraal deel uitmaken van het warmtepompsysteem, voeren we ook deze stap zelf uit.

Vorige stap Volgende stap

07. Opstart warmtepomp

Van zodra het gebouw beschikt over een elektriciteits- en wateraansluiting, kunnen wij de warmtepomp opstarten.

Vorige stap Volgende stap
uitleg na installatie warmtepomp

08. Controle en uitleg

Is je warmtepompsysteem helemaal afgewerkt, dan nemen we de tijd om met jou alles te controleren. We geven je een heldere uitleg over hoe het systeem functioneert en zorgen voor een correcte afregeling. We overlopen met jou wat jouw wensen per ruimte zijn en stellen het binnenklimaat hierop in.

Vorige stap Volgende stap
Garantie en service

09. Nazorg

Dankzij onze nazorg ben je gerust voor de komende 25 jaar. Zonder zorgen geniet je al die tijd van het rendement dat je initieel voor ogen had. Laat je een tweejaarlijkse controle uitvoeren door ons, dan zorgen we voor een langere levensduur en controleren de Coefficient Of Performance (COP). Ga vandaag nog een servicecontract aan en slaap op beide oren.

Vorige stap
Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit?

  Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.