Hoe vraag ik een offerte aan?

Om een correcte, goed onderbouwde offerte op te maken, hebben we uiteraard enkele gegevens nodig. Elke dimensionering van een warmtepompsysteem bestaat uit een grondige warmteverliesberekening. Uit deze berekening kunnen we achterhalen hoeveel warmte er gedurende het stookseizoen nodig zal zijn om de woning constant op een globale temperatuur van 20°C te houden en het nodige sanitair warm water te leveren. Dit is de hoeveelheid warmte/energie die de warmtepomp uit de grond moet halen.

Geologische gegevens

Aangezien we overal te maken hebben met een andere lithologie* (elke bodem kent een andere samenstelling), is een grondige kennis van de geologie noodzakelijk. Door onze jarenlange ervaring en honderden geologische studies zijn wij, naast de voor iedereen toegankelijke databank van DOV Vlaanderen, ook in het bezit van onze eigen databank. Aan de hand van deze databank en de beste software kunnen wij berekenen wat de specifieke warmtegeleiding en warmtecapaciteit is van de grond en hoeveel boringen nodig zullen zijn. Bij elk uitgevoerd project wordt er een controle gedaan van de stalen ten opzichte van die waarop de berekeningen werden uitgevoerd. Zo kunnen wij u een levenslange garantie bieden op de bodemwarmtewisselaars.

Wat hebben we nodig?

Wanneer je een offerte wenst van ons, hebben we alvast deze gegevens nodig:
  • Plannen (indien mogelijk in dwg)
  • Isolatiegegevens
  • EPB-verslag
  • Aantal inwoners
  • Sonderingsverslag
Na de nodige studies en berekeningen nemen we zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te maken. Zo kunnen we makkelijk al onze bevindingen uitgebreid toelichten en bespreken. Via onderstaande link kan je alvast alle nodige gegevens doorsturen. Je ontvangt van ons een bevestiging en schatting wanneer we jou de berekening kunnen voorleggen.

Hoe verloopt het installatieproces?

Omdat Eco Heating erin slaagt om elk onderdeel van het installatieproces in eigen beheer uit te voeren, zijn we enorm flexibel wat betreft de planning. Zelfs als je maar laat de keuze maakt om een warmtepomp te plaatsen, zijn wij in staat om onze planning zodanig te schikken dat je toch nog met ons kan werken zonder enige vertraging op te lopen in uw bouwproces.

Stap per stap op weg naar jouw warmtepomp

In eerste instantie bekijken we op een werfvergadering de situatie ter plaatse en bespreken we het primaire bodemsysteem en het afgiftesyseem. Het afgiftesysteem wordt uitgetekend en ter plaatse doorgenomen met de klant alvorens te starten met de uitvoering. Het uitvoeren van eventuele grondboringen kan in principe op elk moment tijdens het project gebeuren. In de meeste gevallen zullen de boringen uitgevoerd worden net na het plaatsen van de vloerverwarming. Indien de werf echter moeilijk toegankelijk is na de ruwbouw, spreekt het voor zich dat de grondwerken eerst plaatsvinden. De aanvoerleidingen worden dan in afwachting op rol klaargelegd en na de ruwbouw via de wachtbuis binnengebracht. Na het plaatsen van de vloerverwarming en de primaire kring rest er enkel nog het aansluiten van de warmtepomp, boiler en eventueel het buffervat. Het spreekt voor zich dat we na de installatie alles overlopen en alles volledig naar uw noden wordt afgestemd. In een uitgebreide uitleg leert onze technieker jou de werking van jouw energiezuinig systeem. Achteraf zijn we steeds bereikbaar bij vragen of problemen. Eco Heating staat garant voor een persoonlijke service: zowel voor, tijdens als na de oplevering van het project.

Meer informatie over het installatieproces?

Ontdek meer over iedere stap in het installatieproces van jouw warmtepomp. Of bekijk alvast enkele foto's die de gebruikelijke installatie van een warmtepomp illustreren. Vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Garantie en service

Eco Heating geeft 10 jaar garantie op de compressor van de warmtepomp. Op de overige componenten van de warmtepomp geeft Eco Heating 3 jaar garantie*. De garantie op het berekende vermogen van de bodemwarmtewisselaars bedraagt 25 jaar, zolang de door ons berekende en geplaatste warmtepomp is aangesloten op de bodemwarmtewisselaars. Warmtepompen zijn onderhoudsarm, maar Eco Heating adviseert om het systeem minimaal één keer per twee jaar preventief te laten controleren. De garantietermijn gaat in op het moment van oplevering door Eco Heating. Ondervind je een probleem? Dan vindt Eco Heating zo snel mogelijk de oplossing!