Omdat Eco Heating erin slaagt om elk onderdeel van het installatieproces in eigen beheer uit te voeren, zijn we enorm flexibel wat betreft de planning. Zelfs als je maar laat de keuze maakt om een warmtepomp te plaatsen, zijn wij in staat om onze planning zodanig te schikken dat je toch nog met ons kan werken zonder enige vertraging op te lopen in uw bouwproces.

Stap per stap op weg naar jouw warmtepomp

In eerste instantie bekijken we op een werfvergadering de situatie ter plaatse en bespreken we het primaire bodemsysteem en het afgiftesyseem. Het afgiftesysteem wordt uitgetekend en ter plaatse doorgenomen met de klant alvorens te starten met de uitvoering.

Het uitvoeren van eventuele grondboringen kan in principe op elk moment tijdens het project gebeuren. In de meeste gevallen zullen de boringen uitgevoerd worden net na het plaatsen van de vloerverwarming. Indien de werf echter moeilijk toegankelijk is na de ruwbouw, spreekt het voor zich dat de grondwerken eerst plaatsvinden. De aanvoerleidingen worden dan in afwachting op rol klaargelegd en na de ruwbouw via de wachtbuis binnengebracht.

Na het plaatsen van de vloerverwarming en de primaire kring rest er enkel nog het aansluiten van de warmtepomp, boiler en eventueel het buffervat.

Het spreekt voor zich dat we na de installatie alles overlopen en alles volledig naar uw noden wordt afgestemd. In een uitgebreide uitleg leert onze technieker jou de werking van jouw energiezuinig systeem. Achteraf zijn we steeds bereikbaar bij vragen of problemen. Eco Heating staat garant voor een persoonlijke service: zowel voor, tijdens als na de oplevering van het project.

Meer informatie over het installatieproces?

Ontdek meer over iedere stap in het installatieproces van jouw warmtepomp. Of bekijk alvast enkele foto’s die de gebruikelijke installatie van een warmtepomp illustreren. Vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren!