Om een correcte, goed onderbouwde offerte op te maken, hebben we uiteraard enkele gegevens nodig. Elke dimensionering van een warmtepompsysteem bestaat uit een grondige warmteverliesberekening. Uit deze berekening kunnen we achterhalen hoeveel warmte er gedurende het stookseizoen nodig zal zijn om de woning constant op een globale temperatuur van 20°C te houden en het nodige sanitair warm water te leveren. Dit is de hoeveelheid warmte/energie die de warmtepomp uit de grond moet halen.

Geologische gegevens

Aangezien we overal te maken hebben met een andere lithologie* (elke bodem kent een andere samenstelling), is een grondige kennis van de geologie noodzakelijk. Door onze jarenlange ervaring en honderden geologische studies zijn wij, naast de voor iedereen toegankelijke databank van DOV Vlaanderen, ook in het bezit van onze eigen databank. Aan de hand van deze databank en de beste software kunnen wij berekenen wat de specifieke warmtegeleiding en warmtecapaciteit is van de grond en hoeveel boringen nodig zullen zijn.

Bij elk uitgevoerd project wordt er een controle gedaan van de stalen ten opzichte van die waarop de berekeningen werden uitgevoerd. Zo kunnen wij u een levenslange garantie bieden op de bodemwarmtewisselaars.

Wat hebben we nodig?

Wanneer je een offerte wenst van ons, hebben we alvast deze gegevens nodig:

  • Plannen (indien mogelijk in dwg)
  • Isolatiegegevens
  • EPB-verslag
  • Aantal inwoners
  • Sonderingsverslag

Na de nodige studies en berekeningen nemen we zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te maken. Zo kunnen we makkelijk al onze bevindingen uitgebreid toelichten en bespreken. Via onderstaande link kan je alvast alle nodige gegevens doorsturen. Je ontvangt van ons een bevestiging en schatting wanneer we jou de berekening kunnen voorleggen.