Met de laatste stap – de controle van het systeem en de uitleg – komt het moment in zicht waarop je echt kan gaan genieten van je aangename binnenklimaat en heerlijk warm water. We besteden de nodige aandacht aan deze stap zodat je op optimale wijze gebruik kan maken van jouw warmtepompsysteem.

Controle op gepersonaliseerde afregeling

Samen met jou overlopen we elke ruimte van jouw huis. We gaan na wat jouw wensen per kamer zijn en hoe jouw warmtepompsysteem daaraan kan voldoen. We controleren meteen of de afregeling van de installatie tegemoet kom aan jouw concrete wensen. Een slaapkamer kent nu eenmaal een andere klimaatvraag dan een badkamer.

Uitleg bij jouw warmtepomp

Als wij jouw huis hebben verlaten, moet je uiteraard zelf in staat zijn om jouw systeem te beheren. Wij blijven natuurlijk altijd ter beschikking en het systeem vergt van jou geen expertenkennis. Maar inzicht in de werking en bediening van jouw warmtepompsysteem is wel erg handig. Daarom geven we je een heldere uitleg in een taal die je ook begrijpt.

Passieve koeling

Bij onze uitleg besteden we zeker ook aandacht aan de passieve koeling. Dat is immers een bijzonder nuttige functie van jouw warmtepompsysteem. Met hetzelfde systeem kan je in de zomer voor een aangenaam koel binnenklimaat zorgen. Die koeling kan passief gebeuren. In dat geval circuleert het water van de vloerverwarming, maar ook het glycolmiddel circuleert in een bijkomende warmtewisselaar. Dat middel heeft in de zomermaanden een temperatuur van rond de 14° C en koelt zo het vloerverwarmingswater af. Bij dit alles wordt de warmtepomp zelf niet gebruikt, enkel de circulatiepompjes treden in werking. Daarom spreken we van passieve koeling. Een bijkomend voordeel is dat de bodem sneller zal regenereren, wat het winters rendement enkel ten goede komt.

Als wij jouw deur achter ons dichttrekken na de controle en de uitleg is dat niet definitief. Met vragen kan je ons altijd contacteren. En via een servicecontract ben je zeker van de nodige nazorg, wat de levensduur van jouw warmtepomp ten goede komt.

Meer info over onze controle en uitleg of andere aspecten van de installatie van een warmtepomp? Contacteer ons gerust.