Als de plaatsing van de vloerverwarming en de grondboringen een feit zijn, rest enkel nog de opstart van de warmtepomp als stap in de installatie van het warmtepompsysteem. En ook hiervoor beschikt Eco Heating over een eigen gepassioneerd en vakkundig team van gecertificeerde koeltechniekers.

Wat installeert het warmtepompteam?

In de eerste plaats installeert het team natuurlijk de warmtepomp zelf. Maar het is ook mogelijk om het systeem aan te vullen met een zonneboiler en zo te genieten van de voordelen daarvan. Ook het eventuele buffervat wordt door het warmtepompteam geïnstalleerd voor de opstart van de warmtepomp.

Welke warmtepomp?

Er zijn intussen heel wat types en merken van warmtepompen op de markt. In Europa alleen zijn er binnenkort 10 miljoen geïnstalleerde warmtepompen. Dat stimuleert natuurlijk de ontwikkeling en innovatie op vlak van warmtepompen. Bij Eco Heating werken we met warmtepompen van Vaillant, het gekende Duitse merk. We hebben zeer goede ervaringen met verschillende types van deze fabrikant.

Ook voor je zwembad

Veruit de meeste warmtepompen zorgen voor koeling en verwarming van gebouwen en voor de productie van sanitair warm water. Maar ook voor de verwarming van zwembadwater bestaan specifieke warmtepompen. Zo kan je op duurzame en budgetvriendelijke wijze waterpret beleven.

Geniet van een bijzonder voordelig systeem

Na de opstart van de warmtepomp is je systeem – op de controle van de installatie na – bedrijfsklaar. Met een warmtepompsysteem van Eco Heating haal je een pak voordelen in huis:

  • Lagere energiefactuur: je bespaart op je energiekosten
  • Ecologische voordelen: je verwarmt en koelt met een pak minder CO2-uitstoot
  • Lager E-peil: je scoort goed voor de EPB-verslaggeving
  • Amper onderhoud: jaarlijkse keuringen zijn verleden tijd
  • Mogelijkheid tot onafhankelijkheid: combineer je jouw warmtepomp met zonnepanelen, dan heb je zelfs geen netstroom nodig voor de aandrijfenergie

Als de opstart van de warmtepomp achter de rug is, voeren wij nog een controle uit en geven we je de nodige uitleg bij de werking van jouw warmtepomp.

Meer info over de opstart van jouw warmtepomp? Contacteer ons gerust.