Als eerste onderdeel van het warmtepompsysteem plaatsen we de vloerverwarming. Zoals alle werkzaamheden doen we dit in eigen beheer. Ons gespecialiseerd vloerverwarmingsteam zorgt er voor dat je kan rekenen op vakkundige plaatsing.

Waarom plaatsing van vloerverwarming?

In veel gevallen wordt een warmtepomp gekoppeld aan vloerverwarming en daar zijn goede redenen voor. Doordat de warmteafgifte over het volledige vloeroppervlak wordt verdeeld, ontstaat een zeer gunstig temperatuurprofiel. Het energieverbruik van de warmtepomp is afhankelijk van het temperatuurverschil tussen de warmtebron en het warmteafgiftesysteem. Een lage temperatuurverwarming als vloerverwarming is daarom uiterst geschikt voor een warmtepompsysteem. Zo kan je aardig besparen op je energiefactuur en toch genieten van een aangenaam binnenklimaat. Het rendement is namelijk hoog als de temperatuur van het warmteafgiftesysteem laag is.

Voor de vloerverwarming zijn wij sinds jaar en dag partner van Begetube.

Andere mogelijkheden

De plaatsing van vloerverwarming is niet altijd mogelijk of gewenst. In sommige gevallen is de opbouwhoogte beperkt of is er een houten roostering die vloerverwarming onmogelijk maakt. In dergelijke gevallen is een lage temperatuurradiator een prima alternatief. Eco Heating werkt vaak met de lage temperatuurradiatoren van Jaga. De JAGA low H20 warmtewisselaar is gemaakt van ultrageleidend koper en aluminium, die de warmte meteen doorgeven aan de kamer. De voordelen van deze materialen worden alleen maar groter naarmate de watertemperatuur daalt. Met de JAGA DBE (Dynamic Boost Effect) kan je het vermogen van de low H2O radiatoren twee- tot driemaal vergroten. Zo stijgt het rendement van de warmtepomp, want de DBE zorgt een lagere omlooptemperatuur van het CV-water.

Ook muurverwarming is mogelijk als verwarming in een warmtepompsysteem.

Ook een zonneboiler kan

Het warmtepompsysteem kan ook worden aangevuld met een zonneboiler. Als de boiler die verwarmd wordt met de warmtepomp wordt voorzien van een extra spiraal en gekoppeld aan panelen en sturing, is het warmtepompsysteem met zonneboiler een feit. Gedurende het ganse jaar is die koppeling erg voordelig:

  • In de zomer zorgt de zonneboiler voor opwarming van het sanitair warm water, waardoor het verbruik daalt, de levensduur stijgt en het bodemsysteem minder wordt belast.
  • In de winter kan de zonneboiler op een zonnige dag bijdragen aan de verwarming waardoor het rendement stijgt en het elektriciteitsverbruik nog meer daalt.

Na de plaatsing van de vloerverwarming volgt de vijfde stap: de boringen.

Meer info over de plaatsing van vloerverwarming? Contacteer ons gerust.