Bespaar tot 50% aan energiekosten!

Kies je voor een warmtepomp, dan beperk je de verbranding van fossiele brandstoffen en zo ook de uitstoot van schadelijke gassen, zodat je actief meehelpt aan een aangenamer milieu.

Een warmtepomp heeft een levensduurverwachting van 30 jaar. De investeringskost is hoger dan bij een condenserende gasketel met hoog rendement (HR met vloerverwarming) maar wordt op termijn terugverdiend door het zeer lage energieverbruik. Ook zijn er subsidies omwille van het milieuvriendelijke karakter.

De investeringskost wordt in geval van de warmtepomp beïnvloed door de geologische omstandighedenwaarin ze moet werken. Aangezien Eco Heating uiterst goed vertrouwd is met de geologie en de hydrogeologie van België, zijn we in staat om vooraf een geothermische haalbaarheidsstudie met vermogenbepaling te maken. Op die manier wordt de warmtepomp gedimensioneerd naar de omstandigheden die specifiek bij jou van toepassing zijn.

Om toch een idee te geven omtrent de kostenbesparing, mag je een besparing van 50% als zeer realistisch aanzien:

  • Een warmtepomp van 10 kW die instaat voor de verwarming van de woning en sanitair warm water voor 4 personen zal een theoretisch verbruik hebben van ca. 1000 euro met de WP en ca. 2000 met gas.
  • In deze case kan men dus stellen dat per jaar 1000 euro wordt bespaard op de energiefactuur en 2780 kg aan CO2.

Meer info over de mogelijkheden?

Voor een exacte berekening van jouw kostenbesparing vragen we om ons offerteformulier grondig in te vullen, zodat we je een offerte op maat kunnen bezorgen.

Je kan ons ook steeds contacteren op 0473 37 80 63 of via info@ecoheating.be.