Optimaal energieverbruik is meer dan ooit het belangrijkste criterium bij de keuze van een verwarmingssyteem. Daarom is het uiterst belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw verwarmingsinstallatie zo zuinig mogelijk met energie omspringt.

Vloerverwarming verbruikt zo’n 20% minder energie dan radiatoren het is de ideale combinatie met een warmtepomp. Het rendement van vloerverwarming is dus zeer gunstig.

Dankzij de gelijkmatige warmteverdeling die vertrekt vanaf de grond bereikt men sneller een comfortgevoel. Hierdoor kan je de thermostaat 2°C lager zetten om hetzelfde comfort te krijgen als radiatorverwarming.

Vloerverwarming is volledig onzichtbaar. Hierdoor kan je elke ruimte maximaal benutten.

Aangezien vloerverwarming werkt met stralingswarmte zal het stof minder snel verspreiden in de woning. Dat biedt heel wat voordelen voor mensen die last hebben van allergieën. Ook de relatieve luchtvochtigheid van je woning zal beter scoren dankzij dit type van verwarming.

Op gebied van comfort en gebruiksgemak zijn er dus heel wat voordelen verbonden aan vloerverwarming.

Wij voorzien idealiter ook vloerverwarming op de kamers, zo kan je genieten van de koeling in de zomer.

Wens je meer informatie over de mogelijkheden van vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp? Contacteer ons dan met al jouw vragen! We staan je graag bij met een professioneel advies.