Een warmtepompinstallatie is, net als zonnepanelen, een milieuvriendelijke oplossing voor het opwekken van energie. Waar een zonnepaneleninstallatie haar energie uit het zonlicht haalt, doet een warmtepomp dit uit de bodem en de lucht.

Zo zijn er tal van voordelen die een warmtepomp je kan opleveren, zowel op ecologisch als economisch vlak. De belangrijkste voordelen van een warmtepomp:

Het E-peil van uw woning

Sinds 2018 mag het E-peil van jouw woning maximum E40 bedragen. De overheid dwingt je als het ware dus om energiezuinig te bouwen. De boetes op het niet halen van het vereiste E-peil kunnen tot driemaal de investeringkost bedragen. Het E-peil negeren is dus géén optie.

Een warmtepompinstallatie van Eco Heating in jouw woning zal het E-peil van jouw woning aanzienlijk doen verlagen. je bouwt dus milieuvriendelijk en conform de wetgeving!

Jouw energiefactuur

Energie kost geld. De prijzen blijven stijgen en het ziet er niet naar uit dat dit nog zal wijzigen in de toekomst. Een warmtepompinstallatie zal je gemiddeld 40% doen besparen op jouw totale energiefactuur. Er is immers enkel elektriciteit van het net nodig om de compressor van jouw pomp te laten draaien. Voor de rest voorzie je volledig zelf in de verwarming van jouw woning: een niet te verwaarlozen voordeel van jouw warmtepomp.

In onze besparingstool kan je online jouw huidig verbruik invullen, waarna wij online berekenen wat een gemiddelde warmtepompinstallatie je kan doen besparen. Uiteraard kan je ons offerteformulier invullen voor een volledige prijsopgave, waarin we niet alleen de kosten, maar ook jouw besparingen op lange termijn duidelijk toelichten. Dit alles uiteraard volledig vrijblijvend!

Geen onderhoud

Een warmtepomp vergt bijna geen onderhoud. Terwijl een ketel op olie of gas regelmatig onderhoud vergt om het rendement optimaal te houden, is dit bij onze warmtepompen niet het geval. Ook een gasaansluiting of een schoorsteen is niet meer nodig. Een warmtepomp wordt dikwijls gecombineerd met vloerverwarming, wat je dus ook van die afgrijselijke radiatoren in uw woonst verlost.

Subsidies

Je kan zowel van de netbeheerder als van de plaatselijke overheden op flink wat subsidies rekenen. Al deze zaken moet je dus in mindering van jouw totale prijs brengen. Een handige website om te weten op welke premies u recht heeft is www.premiezoeker.be.

Milieuvriendelijk

Een warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele verwarmingsinstallaties. Wist u dat je jouw CO2-uitstoot kan verlagen met 50%, vergeleken met een oliestookketel? Voor een gasketel bedraagt dit 40% en zelfs voor een condensatieketel is het verschil nog steeds zo’n 30%. Indien je tevens hernieuwbare energie aanwendt om jouw elektriciteit op te wekken, bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen, kan je deze aan jouw warmtepomp koppelen en jouw CO2-uitstoot tot nul herleiden!