Je bent niet enkel geïnteresseerd in wat je kan besparen op uw energiefactuur, maar wil uiteraard ook weten of er subsidies voor warmtepompen bestaan bij het plaatsen van een dergelijk systeem.

Voor het bekomen van een ondersteunende premie bij de installatie van een van onze warmtepompen beschik je over tal van mogelijkheden. Wij helpen je graag om alle opties uit te pluizen.

Hieronder vind je alvast een kort overzicht van de subsidies waarvoor u in aanmerking kan komen.

Premie van de netbeheerder

Ten eerste kan je via de netbeheerders, Eandis en Infrax, interessante financiële tegemoetkomingen verkrijgen. Als je te weten wil komen wie jouw netbeheerder is, kan je dit nagaan via deze subsidiemodule. Je kan ook naar de website van jouw netbeheerder gaan, waar u alle benodigde aanvraagformulieren vindt. Als je jouw aanvraag online doet, zal de premie sneller toegekend worden!

  • Voor bestaande woningen (aangesloten op het elektriciteitsnet voor 1 januari 2006) kent uw netbeheerder een premie toe voor warmtepompen.
  • Voor nieuwbouwwoningen bestaat er een globale E-peilpremie.

Subsidie via de gemeente of provincie

Naast de premie van de netbeheerder kan je in sommige gemeentes en provincies extra financiële tegemoetkomingen verkrijgen wanneer je een warmtepomp laat installeren. Een goede manier om te achterhalen op welke lokale premies je recht heeft bij jouw (ver)bouw(ing) is de website www.premiezoeker.be.

Uiteraard geven wij al onze klanten een gedetailleerd advies, zodat je de subsidies kan bekomen waar je recht op hebt!

Nuttige links