Onze werkwijze

Met onze jarenlange ervaring en daardoor geoptimaliseerde werkwijze ben je zeker van een correct verloop. We overlopen hier onder zeer specifiek alle stappen binnenin onze werkwijze om het aan jou reeds duidelijk te maken hoe we te werk gaan. Doordat we elke stap volledig in eigen beheer doen, kan je altijd terecht bij hetzelfde aanspreekpunt van Eco Heating.

ecoheating-budget-icon

1

budget

1. Budget

In deze fase analyseren we jouw behoeften aan verwarming, koeling en sanitair warm water. We bekijken ook de concrete situatie en het project dat jij wil realiseren. Een particuliere woning stelt nu eenmaal andere eisen dan een appartementencomplex of een kantoorgebouw. Op basis van deze gegevens stellen we een eerste budget op. Dankzij onze budgetteringstool kunnen we je dat budget erg snel bezorgen. Zo weet je waar je aan toe bent en kan je hiermee rekening houden in de totale budgettering van je project.

ecoheating-dimensionering-icon

2

dimensionering

2. Dimensionering

Als de bouwaanvraag is goedgekeurd, gaan we aan de slag met de gegevens die we krijgen van de architect en de EPB-verslaggever. In deze fase tekenen we het concrete warmtepompsysteem op maat van jouw project uit. Jij krijgt van ons een gepersonaliseerd voorstel.

ecoheating-controle_gegevens-icon

3

controle_gegevens

3. Controle gegevens

Voor we aan de werken beginnen, gaan we ter plekke nog eens na of alle onderdelen uit het voorstel zeker stroken met de realiteit. Door alles te dubbelchecken kunnen we je een hoogstaand warmtepompsysteem garanderen. Na deze controle stellen we een overeenkomst op die de leidraad is van onze uitvoering.

ecoheating-werfvergadering-icon

4

werfvergadering

4. Werfvergadering

Betrokkenheid van de bouwheer en de architect is belangrijk om tot het gewenste systeem te komen. Daarom organiseren we een werfvergadering waarop we de definitieve locatie vastleggen van alle delen van het systeem: de vloerverwarming, de collectoren, de boringen, de warmtepomp.

afgiftesystemen

5

Afgiftesystemen

5. Plaatsing vloerverwarming

Als de isolatie is geplaatst door jou of de aannemer, kunnen wij de vloerverwarming plaatsen (of met jouw hulp). Daarmee bezorgen we je een afgiftesysteem op lage temperatuur voor optimaal rendement. Dit systeem zorgt niet alleen voor verwarming, maar ook voor koeling in de warmere maanden van het jaar.

ecoheating-grondboringen-icon

6

grondboringen

6. Grondboringen

De grondboringen voeren we bij voorkeur uit als de regenwaterput gevuld is. Zo kunnen we met dat regenwater de boringen uitvoeren en niet met leidingwater. Want ook de grondboringen voeren we op zo duurzaam mogelijke wijze uit. Omdat die boringen integraal deel uitmaken van het warmtepompsysteem, voeren we ook deze stap zelf uit.

ecoheating-intallatie_opstart_warmtepomp-icon

7

intallatie_opstart_warmtepomp

7. Installatie en opstart warmtepomp

Van zodra het gebouw beschikt over een elektriciteits- en wateraansluiting, kunnen wij de warmtepomp opstarten.

ecoheating-controle_uitleg-icon

8

8. Controle en uitleg

Is je warmtepompsysteem helemaal afgewerkt, dan nemen we de tijd om met jou alles te controleren. We geven je een heldere uitleg over hoe het systeem functioneert en zorgen voor een correcte afregeling. We overlopen met jou wat jouw wensen per ruimte zijn en stellen het binnenklimaat hierop in.

ecoheating-nazorg-icon

9

nazorg

9. Nazorg

Dankzij onze nazorg ben je gerust voor de komende 25 jaar. Zonder zorgen geniet je al die tijd van het rendement dat je initieel voor ogen had. Laat je een tweejaarlijkse controle uitvoeren door ons, dan zorgen we voor een langere levensduur en controleren de Coefficient Of Performance (COP). Ga vandaag nog een servicecontract aan en slaap op beide oren.