1. Budgettering

Elk gezin of elk bedrijf heeft specifieke behoeften op vlak van verwarmen en koelen. Bovendien stelt een particuliere woning heel andere eisen dan een appartementencomplex of bedrijfsgebouw.

Denk jij aan een warmtepomp en vraag je een voorstel bij Eco Heating, dan beginnen we met een duidelijke budgettering van jouw warmtepomp. Om dat te kunnen doen, bekijken we de concrete situatie en het project dat je wilt realiseren. Op basis van die gegevens stellen we een eerste budget op.

Terugverdientijd van een warmtepomp

Wat bepaalt de kostprijs van een warmtepomp?

Om jouw budget te bepalen dien je rekening te houden met allerlei positieve factoren die de prijs beïnvloeden.

De kwaliteit van de bodem

Het type van warmtepomp

De beschikbare ruimte

Oppervlakte van jouw woonst

Het gewenste vermogen

Warmtepompen hebben een uitstekend rendement

Doordat een geothermische warmtepomp elektriciteit gebruikt om een grotere energiebron aan te boren, kan het rendement meer dan 100 % zijn. Met andere woorden: met een bepaalde hoeveelheid elektriciteit kan een veel grotere hoeveelheid energie worden gehaald uit aardwarmte.

Algemeen wordt er van uitgegaan dat het rendement kan oplopen tot 400 %. Met 1 kilowatt elektriciteit kan je dus 4 kilowatt warmte genereren. En dat terwijl het rendement van een verwarmingsinstallatie op elektriciteit of fossiele energie nooit boven de 100 % kan stijgen.

Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit? Ontdek dit en meer in ons stappenplan!

Stappenplan Eco Heating
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.