5. Plaatsing vloerverwarming

Als eerste onderdeel van het warmtepompsysteem plaatsen we de vloerverwarming. Zoals alle werkzaamheden doen we dit in eigen beheer. Ons gespecialiseerd vloerverwarmingsteam zorgt er voor dat je kan rekenen op vakkundige plaatsing.

In veel gevallen wordt een warmtepomp gekoppeld aan vloerverwarming en daar zijn goede redenen voor. Doordat de warmteafgifte over het volledige vloeroppervlak wordt verdeeld, ontstaat een zeer gunstig temperatuurprofiel. Het energieverbruik van de warmtepomp is afhankelijk van het temperatuurverschil tussen de warmtebron en het warmteafgiftesysteem. Een lage temperatuurverwarming als vloerverwarming is daarom uiterst geschikt voor een warmtepompsysteem. Zo kan je aardig besparen op je energiefactuur en toch genieten van een aangenaam binnenklimaat. Het rendement is namelijk hoog als de temperatuur van het warmteafgiftesysteem laag is.

vloerverwarming-ecoheating

Wat bepaalt de kostprijs van een warmtepomp?

Om jouw budget te bepalen dien je rekening te houden met allerlei positieve factoren die de prijs beïnvloeden.

De kwaliteit van de bodem

Het type van warmtepomp

De beschikbare ruimte

De totale oppervlakte van jouw woonst

Het gewenste vermogen

De plaatsing van vloerverwarming is niet altijd mogelijk of gewenst. In sommige gevallen is de opbouwhoogte beperkt of is er een houten roostering die vloerverwarming onmogelijk maakt. In dergelijke gevallen is een lage temperatuurradiator een prima alternatief. Eco Heating werkt vaak met de lage temperatuurradiatoren van Jaga. De JAGA low H20 warmtewisselaar is gemaakt van ultrageleidend koper en aluminium, die de warmte meteen doorgeven aan de kamer. De voordelen van deze materialen worden alleen maar groter naarmate de watertemperatuur daalt. Met de JAGA DBE (Dynamic Boost Effect) kan je het vermogen van de low H2O radiatoren twee- tot driemaal vergroten. Zo stijgt het rendement van de warmtepomp, want de DBE zorgt een lagere omlooptemperatuur van het CV-water.

Ook muurverwarming is mogelijk als verwarming in een warmtepompsysteem.

Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit? Ontdek dit en meer in ons stappenplan!

Stappenplan Eco Heating
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.