7. Installatie en opstart warmtepomp

Als de plaatsing van de vloerverwarming en de grondboringen een feit zijn, rest enkel nog de opstart van de warmtepomp als stap in de installatie van het warmtepompsysteem. Ook hiervoor beschikt Eco Heating over een eigen gepassioneerd en vakkundig team van gecertificeerde koeltechniekers.

Referentie Bart Thienpondt

Wat bepaalt de kostprijs van een warmtepomp?

Om jouw budget te bepalen dien je rekening te houden met allerlei positieve factoren die de prijs beïnvloeden.

De kwaliteit van de bodem

Het type van warmtepomp

De beschikbare ruimte

De totale oppervlakte van jouw woonst

Het gewenste vermogen

Wat installeert het warmtepompteam?

In de eerste plaats installeert het team natuurlijk de warmtepomp zelf. Maar het is ook mogelijk om het systeem aan te vullen met een zonneboiler en zo te genieten van de voordelen daarvan. Bovendien wordt ook het eventuele buffervat door het warmtepompteam geïnstalleerd voor de opstart van de warmtepomp.

Er zijn intussen heel wat types en merken van warmtepompen op de markt. In Europa alleen zijn er binnenkort 10 miljoen geïnstalleerde warmtepompen. Dat stimuleert natuurlijk de ontwikkeling en innovatie op vlak van warmtepompen. Bij Eco Heating werken we met warmtepompen van Vaillant, het gekende Duitse merk. We hebben zeer goede ervaringen met verschillende types van deze fabrikant.

Geniet van een bijzonder voordelig systeem

Na de opstart van de warmtepomp is je systeem – op de controle van de installatie na – bedrijfsklaar. Met een warmtepompsysteem van Eco Heating haal je een pak voordelen in huis:

  • Lagere energiefactuur: je bespaart op je energiekosten
  • Ecologische voordelen: je verwarmt en koelt met een pak minder CO2-uitstoot
  • Lager E-peil: je scoort goed voor de EPB-verslaggeving
  • Amper onderhoud: jaarlijkse keuringen zijn verleden tijd
  • Mogelijkheid tot onafhankelijkheid: combineer je jouw warmtepomp met zonnepanelen, dan heb je zelfs geen netstroom nodig voor de aandrijfenergie

Als de opstart van de warmtepomp achter de rug is, voeren wij nog een controle uit en geven we je de nodige uitleg bij de werking van jouw warmtepomp.

Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit? Ontdek dit en meer in ons stappenplan!

Stappenplan Eco Heating
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.