De specialist in warmtepompen in regio Brugge

Ecoheating is de specialist in verwarmen, koelen
& groene elektriciteit in de regio Brugge

Verwarmen icon Koelen icon Groene energie icon

Met geothermie haal je een bijzonder duurzame en performante verwarming en koeling in huis. Eco Heating plaatst al meer dan 10 jaar warmtepompen en doet dat ook in de regio Brugge. Slaap op je beide oren en doe ook in de stad Brugge of omgeving beroep op een installateur met ervaring en vakkennis.

Geothermie

Welke warmtepomp
is juist voor jou?

Ben je van plan om binnenkort te bouwen of verbouwen, en ben je nog niet zeker over de warmtebron die je zult kiezen? Dan is een warmtepomp zeker het overwegen waard!

Deze ecologische verwarmingsbron biedt heel wat voordelen en is de ideale (toekomstgerichte) manier om jouw woning te verwarmen.

Geothermie

Wat is geothermie?

Een geothermische warmtepomp in combinatie met vloerverwarming is de meest efficiënte manier om gebouwen te verwarmen. Daarnaast zorgt het in de zomer voor passieve koeling. Het is de missie van Eco Heating om geothermie voor iedereen mogelijk te maken.

 • verwarmen in de winter

 • passief koelen in de zomer

 • milieuvriendelijk

Geothermie: de voordelen op een rij

LAGERE ENERGIEFACTUUR

Bespaar op jouw energiekosten

Het elektriciteitsnet is enkel nodig voor de aandrijfenergie van jouw verwarmings- en koelingsinstallatie. Gasverbruik kan je zelfs helemaal vermijden.

ECOLOGISCHE VOORDELEN

Verwarm en koel zonder CO2-uitstoot

Stook zonder gas of mazout en bespaar een pak CO2-uitstoot. Met hernieuwbare aandrijfenergie is die uitstoot zelfs onbestaande.

LAGER E-PEIL

Voldoe sneller aan de EPB-eisen

Een warmtepomp heeft een gunstige invloed op het E-peil van een gebouw. Het E-peil van het gebouw geeft een blijk van energiezuinigheid.

AMPER ONDERHOUD

Geen zorgen over jouw jaarlijks onderhoud

Jaarlijkse keuringen of het vegen van schoorstenen zijn niet nodig. En als er toch iets zou zijn, dan staan we altijd paraat.

MOGELIJKHEID TOT ONAFHANKELIJKHEID

Word onafhankelijk van leveranciers

Kies je voor zonnepanelen voor de aandrijfenergie van je warmtepomp, dan kan je verwarmings- en koelingsinstallatie onafhankelijk draaien.

5 overtuigende voordelen

Als je voor warmtepompen van een topmerk als Vaillant in de regio Brugge gaat, dan geniet je van een pak troeven. Wij zetten alvast 5 in het oog springende voordelen van geothermie op een rij:

 • Je bespaart tot 40 % op je energiefactuur.
 • Je creëert veel minder CO2-uitstoot dankzij het gebruik van een hernieuwbare energiebron.
 • Je moet amper onderhoud laten doen.
 • Je ziet het E-peil van je woning in de regio Brugge dalen.
 • Je kan onafhankelijk verwarmen en koelen als je jouw warmtepomp combineert met zonnepanelen.

Een minder bekende toepassing: de koeling

Dat warmtepompen zorgen voor verwarming en sanitair warm water, weten de meeste mensen wel. Maar minder bekend is het feit dat geothermische warmtepompen ook kunnen gebruikt worden voor de koeling van een gebouw, ook in de regio Brugge. En het goede nieuws is dat dat kan met exact hetzelfde systeem als voor de verwarming. Bijkomende installatiekosten zijn dus niet nodig als je jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Brugge wil koelen. Bovendien heeft koeling door middel van geothermie een aantal sterke troeven:

 • Dankzij geothermie koel je passief. Dat wil zeggen dat jouw warmtepomp niet wordt ingeschakeld, enkel het circulatiepompje draait.
 • Je kan genieten van een gelijkmatige koeling en ervaart geen plotse koudegolf als bij airconditioning.
 • De bodem regenereert sneller. Het rendement van de warmtepomp zal in de winter daardoor nog groter zijn.

Eco Heating: een degelijke en gedreven partner

Onze opgebouwde ervaring na meer dan 750 geplaatste warmtepompen – ook in de regio Brugge – kan jou alleen maar ten goede komen. Als je met ons samenwerkt, mag je rekenen op degelijke plaatsing, deskundig advies en heldere communicatie van jouw warmtepomp in de regio Brugge. We werken altijd volgens een stappenplan dat je kan downloaden van onze website. Zo kan je de installatie op de voet opvolgen.

Ben jij binnenkort de gelukkige eigenaar van een geothermische warmtepomp in de stad Brugge of omgeving? Contacteer ons snel en vrijblijvend via ons contactformulier of 09/227.80.63. Ook in de regio Brugge gaan wij aan de slag.

Contacteer ons

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit? Ontdek dit en meer in ons stappenplan!

Stappenplan Eco Heating
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom kiezen voor Eco Heating?

Kwaliteit
Wij werken uitsluitend met kwalitatieve merken.

Expertise
Wij hebben met ons team meer dan 15 jaar ervaring met verschillende projecten. Neem gerust een kijkje tussen onze referenties.

Het totaalpakket
Met Eco Heating heb je de ideale partner gevonden: wij plaatsen jouw geothermische warmtepomp volledig in eigen beheer. Wij voorzien zowel de calculatie, de boringen, alsook de installatie van de vloerverwarming en de warmtepomp. Bekijk hier hoe een samenwerking met ons eruit ziet.

Ook voor deze diensten kan je bij ons terecht:

Troeven Eco Heating

Boringen

Afgiftesystemen

Afgiftesystemen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Thuisbatterijen

Thuisbatterijen

Laadpalen

Laadpalen