De specialist in warmtepompen in regio Dendermonde

Ecoheating is de specialist in verwarmen, koelen
& groene elektriciteit in de regio Dendermonde

Verwarmen icon Koelen icon Groene energie icon

Op zoek naar een ervaren en gedreven installateur van geothermische warmtepompen in de regio Dendermonde? Eco Heating is al meer dan 10 jaar de referentie voor geothermische warmtepompen, ook in de regio Dendermonde. We plaatsten al meer dan 750 warmtepompen en kunnen ook jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Dendermonde voorzien van geothermie. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Geothermie

Welke warmtepomp
is juist voor jou?

Ben je van plan om binnenkort te bouwen of verbouwen, en ben je nog niet zeker over de warmtebron die je zult kiezen? Dan is een warmtepomp zeker het overwegen waard!

Deze ecologische verwarmingsbron biedt heel wat voordelen en is de ideale (toekomstgerichte) manier om jouw woning te verwarmen.

Geothermie

Wat is geothermie?

Een geothermische warmtepomp in combinatie met vloerverwarming is de meest efficiënte manier om gebouwen te verwarmen. Daarnaast zorgt het in de zomer voor passieve koeling. Het is de missie van Eco Heating om geothermie voor iedereen mogelijk te maken.

 • verwarmen in de winter

 • passief koelen in de zomer

 • milieuvriendelijk

Geothermie: de voordelen op een rij

LAGERE ENERGIEFACTUUR

Bespaar op jouw energiekosten

Het elektriciteitsnet is enkel nodig voor de aandrijfenergie van jouw verwarmings- en koelingsinstallatie. Gasverbruik kan je zelfs helemaal vermijden.

ECOLOGISCHE VOORDELEN

Verwarm en koel zonder CO2-uitstoot

Stook zonder gas of mazout en bespaar een pak CO2-uitstoot. Met hernieuwbare aandrijfenergie is die uitstoot zelfs onbestaande.

LAGER E-PEIL

Voldoe sneller aan de EPB-eisen

Een warmtepomp heeft een gunstige invloed op het E-peil van een gebouw. Het E-peil van het gebouw geeft een blijk van energiezuinigheid.

AMPER ONDERHOUD

Geen zorgen over jouw jaarlijks onderhoud

Jaarlijkse keuringen of het vegen van schoorstenen zijn niet nodig. En als er toch iets zou zijn, dan staan we altijd paraat.

MOGELIJKHEID TOT ONAFHANKELIJKHEID

Word onafhankelijk van leveranciers

Kies je voor zonnepanelen voor de aandrijfenergie van je warmtepomp, dan kan je verwarmings- en koelingsinstallatie onafhankelijk draaien.

De voordelen van warmtepompen op een rij

Geothermie is een prima systeem om een gebouw te verwarmen, te koelen en van warm water te voorzien. Met warmtepompen van Eco Heating haal je een pak interessante troeven in huis:

 • Je betaalt minder energiekosten: jouw energiefactuur kan tot 40 % dalen.
 • Jouw huishouden of bedrijf zorgt voor minder CO2-uitstoot, je gebruikt namelijk een hernieuwbare energiebron.
 • Je haalt een systeem in huis dat amper onderhoud vraagt.
 • Jouw gebouw krijgt een lager E-peil.
 • In combinatie met zonnepanelen is dit systeem volledig onafhankelijk van externe energieleveranciers.

Ga voor een samenwerking in vol vertrouwen

Bij Eco Heating staan we erop dat ons klanten vlot en goed worden geholpen. Heldere communicatie is daarbij erg belangrijk. Daarom ontwikkelden we een stappenplan dat je gratis kan downloaden. Doordat de installatie van warmtepompen van een topmerk als Vaillant stap voor stap gebeurt, weet je vooraf waaraan je je kan verwachten. En tijdens de werken in de regio Dendermonde ben je steeds op de hoogte van de vordering. Uiteraard kan je ons altijd contacteren voor meer info.

Geothermie is haalbaar

Het is onze missie om geothermie voor iedereen mogelijk te maken. Eco Heating realiseerde dan ook warmtepompen in de meest uiteenlopende gebouwen, ook in Dendermonde en omgeving: van sociale appartementen over ruime eengezinswoningen tot grote bedrijfsgebouwen. Wij zoeken telkens de beste oplossing voor jouw situatie. Ook in de regio Dendermonde plaatsten we dus al verschillende warmtepompen. Benieuwd wat onze klanten vinden van ons werk? Bekijk dan zeker de getuigenissen van enkele van onze vele tevreden klanten.

Geniet het hele jaar door van je warmtepomp

Knusse warmte in de koude wintermaanden, dat verwachten de meeste mensen van een warmtepomp. Maar geothermie maakt ook koeling in de zomer mogelijk. Het goede nieuws is dat je helemaal geen bijkomende toestellen nodig hebt. Met jouw warmtepomp en het warmteafgiftesysteem zorg je in de zomer voor een aangenaam fris binnenklimaat in jouw woning of bedrijfsgebouw in Dendermonde.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen in de stad Dendermonde of omgeving? Vul snel ons contactformulier in of bel ons op 09/227.80.63. Wie weet geniet jij binnenkort wel van één van onze geothermische warmtepompen in de regio Dendermonde.

Contacteer ons

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit? Ontdek dit en meer in ons stappenplan!

Stappenplan Eco Heating
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom kiezen voor Eco Heating?

Kwaliteit
Wij werken uitsluitend met kwalitatieve merken.

Expertise
Wij hebben met ons team meer dan 15 jaar ervaring met verschillende projecten. Neem gerust een kijkje tussen onze referenties.

Het totaalpakket
Met Eco Heating heb je de ideale partner gevonden: wij plaatsen jouw geothermische warmtepomp volledig in eigen beheer. Wij voorzien zowel de calculatie, de boringen, alsook de installatie van de vloerverwarming en de warmtepomp. Bekijk hier hoe een samenwerking met ons eruit ziet.

Ook voor deze diensten kan je bij ons terecht:

Troeven Eco Heating

Boringen

Afgiftesystemen

Afgiftesystemen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Thuisbatterijen

Thuisbatterijen

Laadpalen

Laadpalen