De specialist in warmtepompen in regio Dendermonde

Op zoek naar een ervaren en gedreven installateur van geothermische warmtepompen in de regio Dendermonde? Eco Heating is al meer dan 10 jaar de referentie voor geothermische warmtepompen, ook in de regio Dendermonde. We plaatsten al meer dan 750 warmtepompen en kunnen ook jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Dendermonde voorzien van geothermie. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

De voordelen van warmtepompen op een rij

Geothermie is een prima systeem om een gebouw te verwarmen, te koelen en van warm water te voorzien. Met warmtepompen van Eco Heating haal je een pak interessante troeven in huis:

 • Je betaalt minder energiekosten: jouw energiefactuur kan tot 40 % dalen.
 • Jouw huishouden of bedrijf zorgt voor minder CO2-uitstoot, je gebruikt namelijk een hernieuwbare energiebron.
 • Je haalt een systeem in huis dat amper onderhoud vraagt.
 • Jouw gebouw krijgt een lager E-peil.
 • In combinatie met zonnepanelen is dit systeem volledig onafhankelijk van externe energieleveranciers.

Ga voor een samenwerking in vol vertrouwen

Bij Eco Heating staan we erop dat ons klanten vlot en goed worden geholpen. Heldere communicatie is daarbij erg belangrijk. Daarom ontwikkelden we een stappenplan dat je gratis kan downloaden. Doordat de installatie van warmtepompen van een topmerk als Vaillant stap voor stap gebeurt, weet je vooraf waaraan je je kan verwachten. En tijdens de werken in de regio Dendermonde ben je steeds op de hoogte van de vordering. Uiteraard kan je ons altijd contacteren voor meer info.

Geothermie is haalbaar

Het is onze missie om geothermie voor iedereen mogelijk te maken. Eco Heating realiseerde dan ook warmtepompen in de meest uiteenlopende gebouwen, ook in Dendermonde en omgeving: van sociale appartementen over ruime eengezinswoningen tot grote bedrijfsgebouwen. Wij zoeken telkens de beste oplossing voor jouw situatie. Ook in de regio Dendermonde plaatsten we dus al verschillende warmtepompen. Benieuwd wat onze klanten vinden van ons werk? Bekijk dan zeker de getuigenissen van enkele van onze vele tevreden klanten.

Geniet het hele jaar door van je warmtepomp

Knusse warmte in de koude wintermaanden, dat verwachten de meeste mensen van een warmtepomp. Maar geothermie maakt ook koeling in de zomer mogelijk. Het goede nieuws is dat je helemaal geen bijkomende toestellen nodig hebt. Met jouw warmtepomp en het warmteafgiftesysteem zorg je in de zomer voor een aangenaam fris binnenklimaat in jouw woning of bedrijfsgebouw in Dendermonde.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen in de stad Dendermonde of omgeving? Vul snel ons contactformulier in of bel ons op 09/227.80.63. Wie weet geniet jij binnenkort wel van één van onze geothermische warmtepompen in de regio Dendermonde.

Geothermie: de voordelen op een rij

Een groene lening is een stuk voordeliger

Lagere energiefactuur

Bespaar op jouw energiekosten
Het elektriciteitsnet is enkel nodig voor de aandrijfenergie van jouw verwarmings- en koelingsinstallatie. Gasverbruik kan je zelfs helemaal vermijden.
Kies voor een warmtepomp en spaar het milieu

Ecologische voordelen

Verwarm en koel zonder CO2-uitstoot
Stook zonder gas of mazout en bespaar een pak CO2-uitstoot. Met hernieuwbare aandrijfenergie is die uitstoot zelfs onbestaande.

Lager E-peil

Voldoe sneller aan de EPB-eisen
Een warmtepomp heeft een gunstige invloed op het E-peil van een gebouw. Nuttig bij nieuwbouw of ingrijpende energetische renovaties, maar ook een blijk van energiezuinigheid.
Vaillant Flexocompact

Amper onderhoud

Maak je geen zorgen over jaarlijks onderhoud
Jaarlijkse keuringen of het vegen van schoorstenen zijn niet nodig. En als er toch iets zou zijn, dan staan we altijd paraat.
Zonnepanelen en warmtepompen, een perfect huwelijk

Mogelijkheid tot onafhankelijkheid

Word onafhankelijk van elektriciteitsleveranciers
Kies je voor zonnepanelen voor de aandrijfenergie van je warmtepomp, dan kan je verwarmings- en koelingsinstallatie draaien onafhankelijk van energieleveranciers.

Onze werkwijze

Met een nauwkeurig stappenplan ben je zeker van een correct verloop. We overlopen alle stappen nauwgezet om tot het beste eindresultaat te komen. Doordat we alles in eigen beheer doen, kan je altijd terecht bij hetzelfde aanspreekpunt.

 • 01. Budgettering
 • 02. Dimensionering
 • 03. Controle
 • 04. Werfvergadering
 • 05. Plaatsing vloerverwarming
 • 06. Grondboringen
 • 07. Opstart warmtepomp
 • 08. Controle en uitleg
 • 09. Nazorg

01. Budgettering

In deze fase analyseren we jouw behoeften aan verwarming, koeling en sanitair warm water. We bekijken ook de concrete situatie en het project dat jij wil realiseren. Een particuliere woning stelt nu eenmaal andere eisen dan een appartementencomplex of een kantoorgebouw. Op basis van deze gegevens stellen we een eerste budget op. Dankzij onze Budgetteringstool kunnen we je dat budget erg snel bezorgen. Zo weet je waar je aan toe bent en kan je hiermee rekening houden in de totale budgettering van je project. Budgetteer nu jouw geothermische warmtepomp!

Volgende stap
warmteverliesberekening

02. Dimensionering

Als de bouwaanvraag is goedgekeurd, gaan we aan de slag met de gegevens die we krijgen van de architect en de EPB-verslaggever. In deze fase tekenen we het concrete warmtepompsysteem op maat van jouw project uit. Jij krijgt van ons een gepersonaliseerd voorstel.

Vorige stap Volgende stap

03. Controle

Voor we aan de werken beginnen, gaan we ter plekke nog eens na of alle onderdelen uit het voorstel zeker stroken met de realiteit. Door alles te dubbelchecken kunnen we je een hoogstaand warmtepompsysteem garanderen. Na deze controle stellen we een overeenkomst op die de leidraad is van onze uitvoering.  

Vorige stap Volgende stap

04. Werfvergadering

Betrokkenheid van de bouwheer en de architect is belangrijk om tot het gewenste systeem te komen. Daarom organiseren we een werfvergadering waarop we de definitieve locatie vastleggen van alle delen van het systeem: de vloerverwarming, de collectoren, de boringen, de warmtepomp.

Vorige stap Volgende stap
Verwarm slim met een geothermische warmtepomp

05. Plaatsing vloerverwarming

Als de isolatie is geplaatst door jou of de aannemer, kunnen wij de vloerverwarming plaatsen. Daarmee bezorgen we je een afgiftesysteem op lage temperatuur voor optimaal rendement. Dit systeem zorgt niet alleen voor verwarming, maar ook voor koeling in de warmere maanden van het jaar.

Vorige stap Volgende stap
Boortoren

06. Grondboringen

De grondboringen voeren we bij voorkeur uit als de regenwaterput gevuld is. Zo kunnen we met dat regenwater de boringen uitvoeren en niet met leidingwater. Want ook de grondboringen voeren we op zo duurzaam mogelijke wijze uit. Omdat die boringen integraal deel uitmaken van het warmtepompsysteem, voeren we ook deze stap zelf uit.

Vorige stap Volgende stap

07. Opstart warmtepomp

Van zodra het gebouw beschikt over een elektriciteits- en wateraansluiting, kunnen wij de warmtepomp opstarten.

Vorige stap Volgende stap
uitleg na installatie warmtepomp

08. Controle en uitleg

Is je warmtepompsysteem helemaal afgewerkt, dan nemen we de tijd om met jou alles te controleren. We geven je een heldere uitleg over hoe het systeem functioneert en zorgen voor een correcte afregeling. We overlopen met jou wat jouw wensen per ruimte zijn en stellen het binnenklimaat hierop in.

Vorige stap Volgende stap
Garantie en service

09. Nazorg

Dankzij onze nazorg ben je gerust voor de komende 25 jaar. Zonder zorgen geniet je al die tijd van het rendement dat je initieel voor ogen had. Laat je een tweejaarlijkse controle uitvoeren door ons, dan zorgen we voor een langere levensduur en controleren de Coefficient Of Performance (COP). Ga vandaag nog een servicecontract aan en slaap op beide oren.

Vorige stap
Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit?

  Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.