De specialist in warmtepompen in regio Diest

Ecoheating is de specialist in verwarmen, koelen
& groene elektriciteit in de regio Diest

Verwarmen icon Koelen icon Groene energie icon

Ben je op zoek naar een installateur voor jouw geothermische warmtepomp in Diest? Klop meteen aan bij dé specialist. Eco Heating heeft al meer dan 10 jaar ervaring. Op meer dan 750 plaatsen geniet particulieren en professionals van een warmtepomp van Eco Heating.

Geothermie

Welke warmtepomp
is juist voor jou?

Ben je van plan om binnenkort te bouwen of verbouwen, en ben je nog niet zeker over de warmtebron die je zult kiezen? Dan is een warmtepomp zeker het overwegen waard!

Deze ecologische verwarmingsbron biedt heel wat voordelen en is de ideale (toekomstgerichte) manier om jouw woning te verwarmen.

Geothermie

Wat is geothermie?

Een geothermische warmtepomp in combinatie met vloerverwarming is de meest efficiënte manier om gebouwen te verwarmen. Daarnaast zorgt het in de zomer voor passieve koeling. Het is de missie van Eco Heating om geothermie voor iedereen mogelijk te maken.

 • verwarmen in de winter

 • passief koelen in de zomer

 • milieuvriendelijk

Geothermie: de voordelen op een rij

LAGERE ENERGIEFACTUUR

Bespaar op jouw energiekosten

Het elektriciteitsnet is enkel nodig voor de aandrijfenergie van jouw verwarmings- en koelingsinstallatie. Gasverbruik kan je zelfs helemaal vermijden.

ECOLOGISCHE VOORDELEN

Verwarm en koel zonder CO2-uitstoot

Stook zonder gas of mazout en bespaar een pak CO2-uitstoot. Met hernieuwbare aandrijfenergie is die uitstoot zelfs onbestaande.

LAGER E-PEIL

Voldoe sneller aan de EPB-eisen

Een warmtepomp heeft een gunstige invloed op het E-peil van een gebouw. Het E-peil van het gebouw geeft een blijk van energiezuinigheid.

AMPER ONDERHOUD

Geen zorgen over jouw jaarlijks onderhoud

Jaarlijkse keuringen of het vegen van schoorstenen zijn niet nodig. En als er toch iets zou zijn, dan staan we altijd paraat.

MOGELIJKHEID TOT ONAFHANKELIJKHEID

Word onafhankelijk van leveranciers

Kies je voor zonnepanelen voor de aandrijfenergie van je warmtepomp, dan kan je verwarmings- en koelingsinstallatie onafhankelijk draaien.

De 5 doorslaggevende voordelen van een warmtepomp

Denk je aan een warmtepomp voor jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Diest? Ontdek dan deze 5 voordelen van geothermie.

 • Je betaalt minder: onze klanten melden ons dalingen tot wel 50 % op hun energiefactuur nadat ze een warmtepomp lieten plaatsen.
 • Je draagt bij aan een beter milieu: een warmtepomp zorgt voor een fikse daling van de CO2-uitstoot van jouw woning of bedrijfsgebouw in Diest.
 • Je hebt een lager E-peil: de EPB-eisen halen voor jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Diest wordt een stuk makkelijker.
 • Je slaapt op beide oren: een geothermische warmtepomp is een staaltje van toptechniek, zeker als je net als wij kiest voor een topmerk als Vaillant en voor vakkundige plaatsing door Eco Heating. Onderhoud is amper nodig.
 • Je wordt energie-onafhankelijk: combineer je jouw warmtepomp met zonnepanelen, dan heb je geen externe energieleverancier meer nodig voor verwarming, koeling en voorziening van warm water in jouw woning of bedrijfsgebouw in Diest.

Bij Eco Heating weet je waar je staat

Niets zo frustrerend als een bouwwerf die niet vordert of een aannemer die niet communiceert. Bij Eco Heating staan we op transparantie en heldere communicatie als wij jouw warmtepomp installeren. We voltrekken het hele proces in eigen beheer: van de voorafgaande studies over de grondboringen en het leggen van de vloerverwarming tot het afregelen van de installatie. Ontdek nu in ons stappenplan hoe wij te werk gaan voor de installatie van jouw warmtepomp.

Kies jij ook voor een geothermische warmtepomp van Eco Heating?

Dan doe je net als meer dan 750 andere particulieren en professionals. Ontdek de getuigenissen van enkele van onze klanten, zij genieten elke dag weer van een aangenaam binnenklimaat en sanitair warm water. Installeren wij onze volgende warmtepomp in de regio Diest? Contacteer ons vrijblijvend voor meer info.

Contacteer ons

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit? Ontdek dit en meer in ons stappenplan!

Stappenplan Eco Heating
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom kiezen voor Eco Heating?

Kwaliteit
Wij werken uitsluitend met kwalitatieve merken.

Expertise
Wij hebben met ons team meer dan 15 jaar ervaring met verschillende projecten. Neem gerust een kijkje tussen onze referenties.

Het totaalpakket
Met Eco Heating heb je de ideale partner gevonden: wij plaatsen jouw geothermische warmtepomp volledig in eigen beheer. Wij voorzien zowel de calculatie, de boringen, alsook de installatie van de vloerverwarming en de warmtepomp. Bekijk hier hoe een samenwerking met ons eruit ziet.

Ook voor deze diensten kan je bij ons terecht:

Troeven Eco Heating

Boringen

Afgiftesystemen

Afgiftesystemen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Thuisbatterijen

Thuisbatterijen

Laadpalen

Laadpalen