De specialist in warmtepompen in regio Diksmuide

Ecoheating is de specialist in verwarmen, koelen
& groene elektriciteit in de regio Diksmuide

Verwarmen icon Koelen icon Groene energie icon

Met geothermische warmtepompen geniet je het hele jaar door van het ideale binnenklimaat: warm in de winter, fris in de zomer – ook in de regio Diksmuide. Eco Heating kan je met meer dan 10 jaar ervaring gerust een referentie noemen. Contacteer ons dus gerust als je denkt aan geothermie voor jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Diksmuide.

Geothermie

Welke warmtepomp
is juist voor jou?

Ben je van plan om binnenkort te bouwen of verbouwen, en ben je nog niet zeker over de warmtebron die je zult kiezen? Dan is een warmtepomp zeker het overwegen waard!

Deze ecologische verwarmingsbron biedt heel wat voordelen en is de ideale (toekomstgerichte) manier om jouw woning te verwarmen.

Geothermie

Wat is geothermie?

Een geothermische warmtepomp in combinatie met vloerverwarming is de meest efficiënte manier om gebouwen te verwarmen. Daarnaast zorgt het in de zomer voor passieve koeling. Het is de missie van Eco Heating om geothermie voor iedereen mogelijk te maken.

 • verwarmen in de winter

 • passief koelen in de zomer

 • milieuvriendelijk

Geothermie: de voordelen op een rij

LAGERE ENERGIEFACTUUR

Bespaar op jouw energiekosten

Het elektriciteitsnet is enkel nodig voor de aandrijfenergie van jouw verwarmings- en koelingsinstallatie. Gasverbruik kan je zelfs helemaal vermijden.

ECOLOGISCHE VOORDELEN

Verwarm en koel zonder CO2-uitstoot

Stook zonder gas of mazout en bespaar een pak CO2-uitstoot. Met hernieuwbare aandrijfenergie is die uitstoot zelfs onbestaande.

LAGER E-PEIL

Voldoe sneller aan de EPB-eisen

Een warmtepomp heeft een gunstige invloed op het E-peil van een gebouw. Het E-peil van het gebouw geeft een blijk van energiezuinigheid.

AMPER ONDERHOUD

Geen zorgen over jouw jaarlijks onderhoud

Jaarlijkse keuringen of het vegen van schoorstenen zijn niet nodig. En als er toch iets zou zijn, dan staan we altijd paraat.

MOGELIJKHEID TOT ONAFHANKELIJKHEID

Word onafhankelijk van leveranciers

Kies je voor zonnepanelen voor de aandrijfenergie van je warmtepomp, dan kan je verwarmings- en koelingsinstallatie onafhankelijk draaien.

De voordelen van geothermie op een rij

Ga je voor jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Diksmuide voor een geothermische warmtepomp van een topmerk als Vaillant, dan geniet je van deze voordelen:

 • Je energiefactuur daalt: onze klanten betalen tot 40 % minder dan vroeger.
 • Je CO2-uitstoot daalt: duurzaam verwarmen en koelen is een feit met warmtepompen dankzij het gebruik van hernieuwbare energie.
 • Je E-peil daalt: jouw woning of bedrijfsgebouw voldoet aan de EPB-eisen.
 • Je hoeft haast geen onderhoud te laten doen: warmtepompen moeten bijvoorbeeld niet jaarlijks gekeurd worden.
 • Je kan onafhankelijk worden van energieleveranciers: koppel je warmtepomp aan zonnepanelen en je hoeft zelfs voor de aandrijfenergie geen beroep te doen op netstroom.

Verwarmen én koelen

Warmtepompen zorgen voor de verwarming van een gebouw, dat is wel bekend. Ook de productie van sanitair warm water is een toepassing die veel mensen kennen. Maar als derde toepassing is er ook nog het koelen. Geothermische warmtepompen zijn daar prima voor geschikt, ook in de regio Diksmuide. De voordelen van van koelen met warmtepompen zijn overtuigend:

 • Zowel verwarmen als koelen gebeurt met dezelfde installatie. Je hebt dus geen bijkomende kosten om je woning of bedrijfsgebouw in Diksmuide of omgeving fris te houden.
 • Koelen met geothermie is passief. De warmtepomp hoeft hiervoor niet te draaien, enkel het circulatiepompje treedt in werking. Dat zorgt voor een laag verbruik.
 • Een gebouw wordt gelijkmatig gekoeld. Er is geen forse instroom van koude lucht zoals bij een airco. Maar de koelte via een warmtepomp is wel erg effectief.
 • Je geniet het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat, aangepast aan de weersomstandigheden, ook in de regio Diksmuide.
 • Passieve koeling laat de bodem sneller regenereren, met een hoger rendement in de winter als gevolg.

Geniet ook van een warmtepomp in de regio Diksmuide

Denk jij ook aan warmtepompen om jouw woning of bedrijfsgebouwen in de stad Diksmuide of omgeving te verwarmen, te koelen en van sanitair warm water te voorzien? Contacteer ons vandaag nog voor meer info of een vrijblijvend voorstel via ons contactformulier of telefoon: 09/227.80.63. Ben jij onze volgende tevreden klant in de regio Diksmuide?

Contacteer ons

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit? Ontdek dit en meer in ons stappenplan!

Stappenplan Eco Heating
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom kiezen voor Eco Heating?

Kwaliteit
Wij werken uitsluitend met kwalitatieve merken.

Expertise
Wij hebben met ons team meer dan 15 jaar ervaring met verschillende projecten. Neem gerust een kijkje tussen onze referenties.

Het totaalpakket
Met Eco Heating heb je de ideale partner gevonden: wij plaatsen jouw geothermische warmtepomp volledig in eigen beheer. Wij voorzien zowel de calculatie, de boringen, alsook de installatie van de vloerverwarming en de warmtepomp. Bekijk hier hoe een samenwerking met ons eruit ziet.

Ook voor deze diensten kan je bij ons terecht:

Troeven Eco Heating

Boringen

Afgiftesystemen

Afgiftesystemen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Thuisbatterijen

Thuisbatterijen

Laadpalen

Laadpalen