De specialist in warmtepompen in regio Diksmuide

Met geothermische warmtepompen geniet je het hele jaar door van het ideale binnenklimaat: warm in de winter, fris in de zomer – ook in de regio Diksmuide. Eco Heating kan je met meer dan 10 jaar ervaring gerust een referentie noemen. Contacteer ons dus gerust als je denkt aan geothermie voor jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Diksmuide.

De voordelen van geothermie op een rij

Ga je voor jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Diksmuide voor een geothermische warmtepomp van een topmerk als Vaillant, dan geniet je van deze voordelen:

 • Je energiefactuur daalt: onze klanten betalen tot 40 % minder dan vroeger.
 • Je CO2-uitstoot daalt: duurzaam verwarmen en koelen is een feit met warmtepompen dankzij het gebruik van hernieuwbare energie.
 • Je E-peil daalt: jouw woning of bedrijfsgebouw voldoet aan de EPB-eisen.
 • Je hoeft haast geen onderhoud te laten doen: warmtepompen moeten bijvoorbeeld niet jaarlijks gekeurd worden.
 • Je kan onafhankelijk worden van energieleveranciers: koppel je warmtepomp aan zonnepanelen en je hoeft zelfs voor de aandrijfenergie geen beroep te doen op netstroom.

Verwarmen én koelen

Warmtepompen zorgen voor de verwarming van een gebouw, dat is wel bekend. Ook de productie van sanitair warm water is een toepassing die veel mensen kennen. Maar als derde toepassing is er ook nog het koelen. Geothermische warmtepompen zijn daar prima voor geschikt, ook in de regio Diksmuide. De voordelen van van koelen met warmtepompen zijn overtuigend:

 • Zowel verwarmen als koelen gebeurt met dezelfde installatie. Je hebt dus geen bijkomende kosten om je woning of bedrijfsgebouw in Diksmuide of omgeving fris te houden.
 • Koelen met geothermie is passief. De warmtepomp hoeft hiervoor niet te draaien, enkel het circulatiepompje treedt in werking. Dat zorgt voor een laag verbruik.
 • Een gebouw wordt gelijkmatig gekoeld. Er is geen forse instroom van koude lucht zoals bij een airco. Maar de koelte via een warmtepomp is wel erg effectief.
 • Je geniet het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat, aangepast aan de weersomstandigheden, ook in de regio Diksmuide.
 • Passieve koeling laat de bodem sneller regenereren, met een hoger rendement in de winter als gevolg.

Geniet ook van een warmtepomp in de regio Diksmuide

Denk jij ook aan warmtepompen om jouw woning of bedrijfsgebouwen in de stad Diksmuide of omgeving te verwarmen, te koelen en van sanitair warm water te voorzien? Contacteer ons vandaag nog voor meer info of een vrijblijvend voorstel via ons contactformulier of telefoon: 09/227.80.63. Ben jij onze volgende tevreden klant in de regio Diksmuide?

Geothermie: de voordelen op een rij

Een groene lening is een stuk voordeliger

Lagere energiefactuur

Bespaar op jouw energiekosten
Het elektriciteitsnet is enkel nodig voor de aandrijfenergie van jouw verwarmings- en koelingsinstallatie. Gasverbruik kan je zelfs helemaal vermijden.
Kies voor een warmtepomp en spaar het milieu

Ecologische voordelen

Verwarm en koel zonder CO2-uitstoot
Stook zonder gas of mazout en bespaar een pak CO2-uitstoot. Met hernieuwbare aandrijfenergie is die uitstoot zelfs onbestaande.

Lager E-peil

Voldoe sneller aan de EPB-eisen
Een warmtepomp heeft een gunstige invloed op het E-peil van een gebouw. Nuttig bij nieuwbouw of ingrijpende energetische renovaties, maar ook een blijk van energiezuinigheid.
Vaillant Flexocompact

Amper onderhoud

Maak je geen zorgen over jaarlijks onderhoud
Jaarlijkse keuringen of het vegen van schoorstenen zijn niet nodig. En als er toch iets zou zijn, dan staan we altijd paraat.
Zonnepanelen en warmtepompen, een perfect huwelijk

Mogelijkheid tot onafhankelijkheid

Word onafhankelijk van elektriciteitsleveranciers
Kies je voor zonnepanelen voor de aandrijfenergie van je warmtepomp, dan kan je verwarmings- en koelingsinstallatie draaien onafhankelijk van energieleveranciers.

Onze werkwijze

Met een nauwkeurig stappenplan ben je zeker van een correct verloop. We overlopen alle stappen nauwgezet om tot het beste eindresultaat te komen. Doordat we alles in eigen beheer doen, kan je altijd terecht bij hetzelfde aanspreekpunt.

 • 01. Budgettering
 • 02. Dimensionering
 • 03. Controle
 • 04. Werfvergadering
 • 05. Plaatsing vloerverwarming
 • 06. Grondboringen
 • 07. Opstart warmtepomp
 • 08. Controle en uitleg
 • 09. Nazorg

01. Budgettering

In deze fase analyseren we jouw behoeften aan verwarming, koeling en sanitair warm water. We bekijken ook de concrete situatie en het project dat jij wil realiseren. Een particuliere woning stelt nu eenmaal andere eisen dan een appartementencomplex of een kantoorgebouw. Op basis van deze gegevens stellen we een eerste budget op. Dankzij onze Budgetteringstool kunnen we je dat budget erg snel bezorgen. Zo weet je waar je aan toe bent en kan je hiermee rekening houden in de totale budgettering van je project. Budgetteer nu jouw geothermische warmtepomp!

Volgende stap
warmteverliesberekening

02. Dimensionering

Als de bouwaanvraag is goedgekeurd, gaan we aan de slag met de gegevens die we krijgen van de architect en de EPB-verslaggever. In deze fase tekenen we het concrete warmtepompsysteem op maat van jouw project uit. Jij krijgt van ons een gepersonaliseerd voorstel.

Vorige stap Volgende stap

03. Controle

Voor we aan de werken beginnen, gaan we ter plekke nog eens na of alle onderdelen uit het voorstel zeker stroken met de realiteit. Door alles te dubbelchecken kunnen we je een hoogstaand warmtepompsysteem garanderen. Na deze controle stellen we een overeenkomst op die de leidraad is van onze uitvoering.  

Vorige stap Volgende stap

04. Werfvergadering

Betrokkenheid van de bouwheer en de architect is belangrijk om tot het gewenste systeem te komen. Daarom organiseren we een werfvergadering waarop we de definitieve locatie vastleggen van alle delen van het systeem: de vloerverwarming, de collectoren, de boringen, de warmtepomp.

Vorige stap Volgende stap
Verwarm slim met een geothermische warmtepomp

05. Plaatsing vloerverwarming

Als de isolatie is geplaatst door jou of de aannemer, kunnen wij de vloerverwarming plaatsen. Daarmee bezorgen we je een afgiftesysteem op lage temperatuur voor optimaal rendement. Dit systeem zorgt niet alleen voor verwarming, maar ook voor koeling in de warmere maanden van het jaar.

Vorige stap Volgende stap
Boortoren

06. Grondboringen

De grondboringen voeren we bij voorkeur uit als de regenwaterput gevuld is. Zo kunnen we met dat regenwater de boringen uitvoeren en niet met leidingwater. Want ook de grondboringen voeren we op zo duurzaam mogelijke wijze uit. Omdat die boringen integraal deel uitmaken van het warmtepompsysteem, voeren we ook deze stap zelf uit.

Vorige stap Volgende stap

07. Opstart warmtepomp

Van zodra het gebouw beschikt over een elektriciteits- en wateraansluiting, kunnen wij de warmtepomp opstarten.

Vorige stap Volgende stap
uitleg na installatie warmtepomp

08. Controle en uitleg

Is je warmtepompsysteem helemaal afgewerkt, dan nemen we de tijd om met jou alles te controleren. We geven je een heldere uitleg over hoe het systeem functioneert en zorgen voor een correcte afregeling. We overlopen met jou wat jouw wensen per ruimte zijn en stellen het binnenklimaat hierop in.

Vorige stap Volgende stap
Garantie en service

09. Nazorg

Dankzij onze nazorg ben je gerust voor de komende 25 jaar. Zonder zorgen geniet je al die tijd van het rendement dat je initieel voor ogen had. Laat je een tweejaarlijkse controle uitvoeren door ons, dan zorgen we voor een langere levensduur en controleren de Coefficient Of Performance (COP). Ga vandaag nog een servicecontract aan en slaap op beide oren.

Vorige stap
Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit?

  Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.