De specialist in warmtepompen in regio Eeklo

Ecoheating is de specialist in verwarmen, koelen
& groene elektriciteit in de regio Eeklo

Verwarmen icon Koelen icon Groene energie icon

Denk je aan een geothermische warmtepomp voor jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Eeklo? Bij Eco Heating zit je goed! Wij koppelen meer dan 10 jaar ervaring aan een echte passie voor de geothermische warmtepomp. Ook in de regio Eeklo realiseerden we al mooie projecten met geothermie.

Geothermie

Welke warmtepomp
is juist voor jou?

Ben je van plan om binnenkort te bouwen of verbouwen, en ben je nog niet zeker over de warmtebron die je zult kiezen? Dan is een warmtepomp zeker het overwegen waard!

Deze ecologische verwarmingsbron biedt heel wat voordelen en is de ideale (toekomstgerichte) manier om jouw woning te verwarmen.

Geothermie

Wat is geothermie?

Een geothermische warmtepomp in combinatie met vloerverwarming is de meest efficiënte manier om gebouwen te verwarmen. Daarnaast zorgt het in de zomer voor passieve koeling. Het is de missie van Eco Heating om geothermie voor iedereen mogelijk te maken.

 • verwarmen in de winter

 • passief koelen in de zomer

 • milieuvriendelijk

Geothermie: de voordelen op een rij

LAGERE ENERGIEFACTUUR

Bespaar op jouw energiekosten

Het elektriciteitsnet is enkel nodig voor de aandrijfenergie van jouw verwarmings- en koelingsinstallatie. Gasverbruik kan je zelfs helemaal vermijden.

ECOLOGISCHE VOORDELEN

Verwarm en koel zonder CO2-uitstoot

Stook zonder gas of mazout en bespaar een pak CO2-uitstoot. Met hernieuwbare aandrijfenergie is die uitstoot zelfs onbestaande.

LAGER E-PEIL

Voldoe sneller aan de EPB-eisen

Een warmtepomp heeft een gunstige invloed op het E-peil van een gebouw. Het E-peil van het gebouw geeft een blijk van energiezuinigheid.

AMPER ONDERHOUD

Geen zorgen over jouw jaarlijks onderhoud

Jaarlijkse keuringen of het vegen van schoorstenen zijn niet nodig. En als er toch iets zou zijn, dan staan we altijd paraat.

MOGELIJKHEID TOT ONAFHANKELIJKHEID

Word onafhankelijk van leveranciers

Kies je voor zonnepanelen voor de aandrijfenergie van je warmtepomp, dan kan je verwarmings- en koelingsinstallatie onafhankelijk draaien.

De troeven van een geothermische warmtepomp

Ga je voor een aangenaam binnenklimaat in jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Eeklo, dan kan een geothermische warmtepomp heel wat voordelen voorleggen:

 • Een lagere energiefactuur: klanten melden ons besparingen tot wel 50 %.
 • Minder CO2-uitstoot: een geothermische warmtepomp is erg duurzaam en draagt bij aan een beter klimaat.
 • Een lager E-peil: met een warmtepomp scoort jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Eeklo sterk op vlak van de EPB-eisen.
 • Amper onderhoud: een geothermische warmtepomp is een staaltje van toptechniek. Voeg daarbij de vakkundige plaatsing door Eco Heating en je weet dat je amper onderhoudskosten zal hebben.
 • Energie-onafhankelijkheid: opteer je ook voor zonnepanelen? Dan zorgen die voor de aandrijfenergie van jouw geothermische warmtepomp waardoor je zo goed als geen externe energie nodig hebt voor de verwarming of koeling van jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Eeklo.

Met Eco Heating weet je waar je staat

Meer dan 10 jaar ervaring resulteerde in 750 geplaatste warmtepompen, ook in de regio Eeklo. Eco Heating ontwikkelde een transparant stappenplan voor de installatie van een warmtepomp en systeem voor binnenklimaatregeling. Je kan het stappenplan gratis downloaden van onze website. Zo weet je te allen tijde hoe de installatie van de warmtepomp in jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Eeklo verloopt.

Warm of koel op het juiste moment

Een geothermische warmtepomp zorgt niet alleen voor verwarming, maar ook voor koeling van jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Eeklo. Zo heb je voor dezelfde prijs ook een installatie die voor verfrissing zorgt tijdens de warme zomermaanden, zonder de nadelen van airco. Een geothermische warmtepomp doet aan passieve koeling: de warmtepomp zelf is niet in werking voor de koeling, waardoor het verbruik minimaal is (enkel het circulatiepompje draait). Ook jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Eeklo kan dus een aangenaam frisse plek zijn op hete zomerdagen.

Overtuigd? Of toch nog wat meer info? Contacteer ons gerust. Wie weet ben jij wel onze volgende tevreden klant in de regio Eeklo.

Contacteer ons

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit? Ontdek dit en meer in ons stappenplan!

Stappenplan Eco Heating
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom kiezen voor Eco Heating?

Kwaliteit
Wij werken uitsluitend met kwalitatieve merken.

Expertise
Wij hebben met ons team meer dan 15 jaar ervaring met verschillende projecten. Neem gerust een kijkje tussen onze referenties.

Het totaalpakket
Met Eco Heating heb je de ideale partner gevonden: wij plaatsen jouw geothermische warmtepomp volledig in eigen beheer. Wij voorzien zowel de calculatie, de boringen, alsook de installatie van de vloerverwarming en de warmtepomp. Bekijk hier hoe een samenwerking met ons eruit ziet.

Ook voor deze diensten kan je bij ons terecht:

Troeven Eco Heating

Boringen

Afgiftesystemen

Afgiftesystemen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Thuisbatterijen

Thuisbatterijen

Laadpalen

Laadpalen