De specialist in warmtepompen in regio Gent

Ecoheating is de specialist in verwarmen, koelen
& groene elektriciteit in de regio Gent

Verwarmen icon Koelen icon Groene energie icon

Zoek je een ervaren en betrouwbare installateur van warmtepompen in de regio Gent? Eco Heating helpt je graag verder! We kunnen meer dan 15 jaar ervaring voorleggen en plaatsen warmtepompen volledig in eigen beheer. En dat doen we in de volledige regio Gent.

Geothermie

Welke warmtepomp
is juist voor jou?

Ben je van plan om binnenkort te bouwen of verbouwen, en ben je nog niet zeker over de warmtebron die je zult kiezen? Dan is een warmtepomp zeker het overwegen waard!

Deze ecologische verwarmingsbron biedt heel wat voordelen en is de ideale (toekomstgerichte) manier om jouw woning te verwarmen.

Geothermie

Wat is geothermie?

Een geothermische warmtepomp in combinatie met vloerverwarming is de meest efficiënte manier om gebouwen te verwarmen. Daarnaast zorgt het in de zomer voor passieve koeling. Het is de missie van Eco Heating om geothermie voor iedereen mogelijk te maken.

  • verwarmen in de winter

  • passief koelen in de zomer

  • milieuvriendelijk

Geothermie: de voordelen op een rij

LAGERE ENERGIEFACTUUR

Bespaar op jouw energiekosten

Het elektriciteitsnet is enkel nodig voor de aandrijfenergie van jouw verwarmings- en koelingsinstallatie. Gasverbruik kan je zelfs helemaal vermijden.

ECOLOGISCHE VOORDELEN

Verwarm en koel zonder CO2-uitstoot

Stook zonder gas of mazout en bespaar een pak CO2-uitstoot. Met hernieuwbare aandrijfenergie is die uitstoot zelfs onbestaande.

LAGER E-PEIL

Voldoe sneller aan de EPB-eisen

Een warmtepomp heeft een gunstige invloed op het E-peil van een gebouw. Het E-peil van het gebouw geeft een blijk van energiezuinigheid.

AMPER ONDERHOUD

Geen zorgen over jouw jaarlijks onderhoud

Jaarlijkse keuringen of het vegen van schoorstenen zijn niet nodig. En als er toch iets zou zijn, dan staan we altijd paraat.

MOGELIJKHEID TOT ONAFHANKELIJKHEID

Word onafhankelijk van leveranciers

Kies je voor zonnepanelen voor de aandrijfenergie van je warmtepomp, dan kan je verwarmings- en koelingsinstallatie onafhankelijk draaien.

Geothermie is duurzaam en comfortabel

Met warmtepompen kies je voor duurzaamheid én comfort. Geothermie maakt immers gebruik van de kracht van de natuur om een gebouw te voorzien van verwarming, koeling en sanitair warm water. Het is een volledig hernieuwbare energiebron. Je zal er van versteld staan wat je allemaal kan met aardwarmte, ook in Gent. Tegelijk staat warmtepompen met geothermie garant voor een aangenaam binnenklimaat, in de zomer en in de winter.

Geothermie is trouwens perfect mogelijk in de stad, ook in Gent dus. Eco Heating realiseerde al mooie projecten warmtepompen in de regio Gent. Bovendien kan je warmtepompen installeren in zowel bedrijfsgebouwen als woningen, zowel appartementen als huizen. En zelfs liefhebbers van een zwembad komen aan hun trekken, want ook voor de opwarming van zwembadwater zijn warmtepompen en geothermie geschikt.

De voordelen van warmtepompen

Haal je geothermie in huis in Gent, dan geniet je van de vele voordelen van warmtepompen met een topmerk als Vaillant:

  • Een lagere energiefactuur: je bespaart tot 40 % op je energiekosten
  • Ecologische voordelen: je verwarmt en koelt met veel minder CO2-uitstoot – met hernieuwbare aandrijfenergie is de uitstoot zelfs onbestaande
  • Lager E-peil: je voldoet aan de reglementering en geniet van energiezuinigheid
  • Amper onderhoud: vergeet de jaarlijkse keuring en geniet toch van onze nazorg mocht die nodig zijn

Dankzij onze jarenlange ervaring bouwden we een grote expertise op op vlak van geothermie en warmtepompen, ook in de regio Gent. Elke stap voeren we uit in eigen beheer, van analyse over installatie tot nazorg. Zo ben je altijd zeker van de beste service en uitmuntende kwaliteit, ook in de stad Gent en omgeving.

Interesse?

Denk je aan warmtepompen in de stad Gent of omgeving? Contacteer ons via het contactformulier of via 09/227.80.63. Je mag erop rekenen dat we je zo snel mogelijk proberen te helpen.

Contacteer ons

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit? Ontdek dit en meer in ons stappenplan!

Stappenplan Eco Heating
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom kiezen voor Eco Heating?

Kwaliteit
Wij werken uitsluitend met kwalitatieve merken.

Expertise
Wij hebben met ons team meer dan 15 jaar ervaring met verschillende projecten. Neem gerust een kijkje tussen onze referenties.

Het totaalpakket
Met Eco Heating heb je de ideale partner gevonden: wij plaatsen jouw geothermische warmtepomp volledig in eigen beheer. Wij voorzien zowel de calculatie, de boringen, alsook de installatie van de vloerverwarming en de warmtepomp. Bekijk hier hoe een samenwerking met ons eruit ziet.

Ook voor deze diensten kan je bij ons terecht:

Troeven Eco Heating

Boringen

Afgiftesystemen

Afgiftesystemen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Thuisbatterijen

Thuisbatterijen

Laadpalen

Laadpalen