De specialist in warmtepompen in regio Geraardsbergen

Ecoheating is de specialist in verwarmen, koelen
& groene elektriciteit in de regio Geraardsbergen

Verwarmen icon Koelen icon Groene energie icon

Denk je aan een warmtepomp in jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Geraardsbergen? Eco Heating heeft alles in huis! Onze troef? Met meer dan 10 jaar ervaring plaatsen wij warmtepompen volledig in eigen beheer. Dat doen we ook in de volledige regio Geraardsbergen.

Geothermie

Welke warmtepomp
is juist voor jou?

Ben je van plan om binnenkort te bouwen of verbouwen, en ben je nog niet zeker over de warmtebron die je zult kiezen? Dan is een warmtepomp zeker het overwegen waard!

Deze ecologische verwarmingsbron biedt heel wat voordelen en is de ideale (toekomstgerichte) manier om jouw woning te verwarmen.

Geothermie

Wat is geothermie?

Een geothermische warmtepomp in combinatie met vloerverwarming is de meest efficiënte manier om gebouwen te verwarmen. Daarnaast zorgt het in de zomer voor passieve koeling. Het is de missie van Eco Heating om geothermie voor iedereen mogelijk te maken.

 • verwarmen in de winter

 • passief koelen in de zomer

 • milieuvriendelijk

Geothermie: de voordelen op een rij

LAGERE ENERGIEFACTUUR

Bespaar op jouw energiekosten

Het elektriciteitsnet is enkel nodig voor de aandrijfenergie van jouw verwarmings- en koelingsinstallatie. Gasverbruik kan je zelfs helemaal vermijden.

ECOLOGISCHE VOORDELEN

Verwarm en koel zonder CO2-uitstoot

Stook zonder gas of mazout en bespaar een pak CO2-uitstoot. Met hernieuwbare aandrijfenergie is die uitstoot zelfs onbestaande.

LAGER E-PEIL

Voldoe sneller aan de EPB-eisen

Een warmtepomp heeft een gunstige invloed op het E-peil van een gebouw. Het E-peil van het gebouw geeft een blijk van energiezuinigheid.

AMPER ONDERHOUD

Geen zorgen over jouw jaarlijks onderhoud

Jaarlijkse keuringen of het vegen van schoorstenen zijn niet nodig. En als er toch iets zou zijn, dan staan we altijd paraat.

MOGELIJKHEID TOT ONAFHANKELIJKHEID

Word onafhankelijk van leveranciers

Kies je voor zonnepanelen voor de aandrijfenergie van je warmtepomp, dan kan je verwarmings- en koelingsinstallatie onafhankelijk draaien.

Geothermie: haalbaar voor iedereen

Eco Heating vindt dat iedereen zou moeten kunnen genieten van duurzame energie. Daarom bieden we oplossingen aan om in elk type woning in de regio Geraardsbergen geothermische warmtepompen van een topmerk als Vaillant te installeren. Naast particuliere projecten staan we ook sterk in opdrachten voor professionele klanten in Geraardsbergen en omgeving. Onze lange lijst van meer dan 750 geplaatste warmtepompen toont aan dat we heel uiteenlopende projecten kunnen realiseren.

5 goede redenen om voor warmtepompen te kiezen

Overweeg je om een geothermische warmtepomp te laten installeren in de regio Geraardsbergen? Groot gelijk! Dit zijn alvast 5 goede redenen om ook in Geraardsbergen voor warmtepompen te kiezen:

 • Je bespaart tot 40 % op je energiefactuur.
 • Je verwarmingsinstallatie stoot weinig CO2 uit omdat je werkt met een hernieuwbare energiebron.
 • Geothermische warmtepompen hebben bijna geen onderhoud nodig.
 • Het E-peil van je woning in Geraardsbergen daalt.
 • Je kan volledig onafhankelijk verwarmen en koelen als je ook voor zonne-energie opteert.

Weet waar je staat

Het is best frustrerend als je niet weet hoe jouw werf evolueert. Daarom gaan we bij Eco Heating resoluut voor heldere communicatie. Jij kan gedurende het hele proces blijven volgen dankzij ons handig stappenplan. Daarin staat beschreven hoe we in negen stappen komen tot een performant en duurzaam systeem voor koeling, verwarming en sanitair warm water in jouw woning of bedrijfsgebouw in Geraardsbergen. Je kan het plan downloaden van onze website.

Denk je aan warmtepompen in de stad Geraardsbergen? Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen en contacteer ons via het contactformulier of via 09/227.80.63. We proberen je zo snel mogelijk te helpen.

Contacteer ons

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit? Ontdek dit en meer in ons stappenplan!

Stappenplan Eco Heating
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom kiezen voor Eco Heating?

Kwaliteit
Wij werken uitsluitend met kwalitatieve merken.

Expertise
Wij hebben met ons team meer dan 15 jaar ervaring met verschillende projecten. Neem gerust een kijkje tussen onze referenties.

Het totaalpakket
Met Eco Heating heb je de ideale partner gevonden: wij plaatsen jouw geothermische warmtepomp volledig in eigen beheer. Wij voorzien zowel de calculatie, de boringen, alsook de installatie van de vloerverwarming en de warmtepomp. Bekijk hier hoe een samenwerking met ons eruit ziet.

Ook voor deze diensten kan je bij ons terecht:

Troeven Eco Heating

Boringen

Afgiftesystemen

Afgiftesystemen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Thuisbatterijen

Thuisbatterijen

Laadpalen

Laadpalen