De specialist in warmtepompen in regio Halle

Ecoheating is de specialist in verwarmen, koelen
& groene elektriciteit in de regio Halle

Verwarmen icon Koelen icon Groene energie icon

Zoek je een efficiënt systeem om jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Halle te verwarmen, te koelen en van sanitair warm water te voorzien. Met geothermische warmtepompen haal je de hernieuwbare energie uit de bodem, ook in de regio Halle. Na meer dan 10 jaar heeft Eco Heating ruime ervaring met deze duurzame en efficiënte techniek.

Geothermie

Welke warmtepomp
is juist voor jou?

Ben je van plan om binnenkort te bouwen of verbouwen, en ben je nog niet zeker over de warmtebron die je zult kiezen? Dan is een warmtepomp zeker het overwegen waard!

Deze ecologische verwarmingsbron biedt heel wat voordelen en is de ideale (toekomstgerichte) manier om jouw woning te verwarmen.

Geothermie

Wat is geothermie?

Een geothermische warmtepomp in combinatie met vloerverwarming is de meest efficiënte manier om gebouwen te verwarmen. Daarnaast zorgt het in de zomer voor passieve koeling. Het is de missie van Eco Heating om geothermie voor iedereen mogelijk te maken.

 • verwarmen in de winter

 • passief koelen in de zomer

 • milieuvriendelijk

Geothermie: de voordelen op een rij

LAGERE ENERGIEFACTUUR

Bespaar op jouw energiekosten

Het elektriciteitsnet is enkel nodig voor de aandrijfenergie van jouw verwarmings- en koelingsinstallatie. Gasverbruik kan je zelfs helemaal vermijden.

ECOLOGISCHE VOORDELEN

Verwarm en koel zonder CO2-uitstoot

Stook zonder gas of mazout en bespaar een pak CO2-uitstoot. Met hernieuwbare aandrijfenergie is die uitstoot zelfs onbestaande.

LAGER E-PEIL

Voldoe sneller aan de EPB-eisen

Een warmtepomp heeft een gunstige invloed op het E-peil van een gebouw. Het E-peil van het gebouw geeft een blijk van energiezuinigheid.

AMPER ONDERHOUD

Geen zorgen over jouw jaarlijks onderhoud

Jaarlijkse keuringen of het vegen van schoorstenen zijn niet nodig. En als er toch iets zou zijn, dan staan we altijd paraat.

MOGELIJKHEID TOT ONAFHANKELIJKHEID

Word onafhankelijk van leveranciers

Kies je voor zonnepanelen voor de aandrijfenergie van je warmtepomp, dan kan je verwarmings- en koelingsinstallatie onafhankelijk draaien.

Ontdek de troeven van geothermie in de regio Halle

Ga je voor een geothermische warmtepomp van een topmerk als Vaillant, dan kan je geniet van deze voordelen:

 • Je betaalt minder voor je energie: onze klanten zagen hun energiefactuur dalen, vaak met 40 %.
 • Je systeem voor verwarmen en koelen is echt duurzaam: de CO2-uitstoot van jouw gebouw in de regio Halle zal dan ook dalen. Dat kan dankzij het gebruik van hernieuwbare energie.
 • Je voldoet aan de EPB-eisen: het E-peil van jouw gebouw in de regio Halle daalt.
 • Je hoeft geen verborgen kosten te vrezen: onderhoud van een geothermische warmtepomp is bijna onnodig.
 • Je kan volledig onafhankelijk worden van energieleveranciers: koppel je jouw warmtepomp aan zonnepanelen, dan heb je zelfs voor de aandrijfenergie geen externe energie nodig.

Passief koelen: de extra troef van geothermie

Een woning in de regio Halle verwarmen in de koudere periodes van het jaar én het hele jaar door sanitair warm water voorzien: dat zijn de twee toepassingen van een warmtepomp die de meeste mensen wel kennen. Maar er is er nog een derde: de koeling van je woning of bedrijfsgebouw in de zomer. Een geothermische warmtepomp is daarvoor uitermate geschikt:

 • Het bestaande systeem volstaat om ook te koelen, extra apparatuur is overbodig.
 • Passieve koeling maakt geen gebruik van de warmtepomp. Enkel het circulatiepompje draait, het verbruik is dus erg laag.
 • De koeling door een geothermische warmtepomp is erg aangenaam. Daar waar een airco zorgt voor abrupte en overweldigende afkoeling, is de koeling door een warmtepomp veel gelijkmatiger.
 • Passieve koeling zal ook de bodem van jouw gebouw in de regio Halle sneller regenereren. En daar merk je in de winter de positieve gevolgen van in de vorm van een nog hoger rendement van jouw warmtepomp.

Zet de eerste stap naar geothermie

Denk je aan geothermische warmtepompen in de stad Halle of omgeving? Contacteer ons vandaag nog via ons contactformulier of bel ons op 09/227.80.63. Wij komen met plezier naar de regio Halle om jouw geothermische warmtepomp te realiseren.

Contacteer ons

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit? Ontdek dit en meer in ons stappenplan!

Stappenplan Eco Heating
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom kiezen voor Eco Heating?

Kwaliteit
Wij werken uitsluitend met kwalitatieve merken.

Expertise
Wij hebben met ons team meer dan 15 jaar ervaring met verschillende projecten. Neem gerust een kijkje tussen onze referenties.

Het totaalpakket
Met Eco Heating heb je de ideale partner gevonden: wij plaatsen jouw geothermische warmtepomp volledig in eigen beheer. Wij voorzien zowel de calculatie, de boringen, alsook de installatie van de vloerverwarming en de warmtepomp. Bekijk hier hoe een samenwerking met ons eruit ziet.

Ook voor deze diensten kan je bij ons terecht:

Troeven Eco Heating

Boringen

Afgiftesystemen

Afgiftesystemen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Thuisbatterijen

Thuisbatterijen

Laadpalen

Laadpalen