De specialist in warmtepompen in regio Halle

Zoek je een efficiënt systeem om jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Halle te verwarmen, te koelen en van sanitair warm water te voorzien. Met geothermische warmtepompen haal je de hernieuwbare energie uit de bodem, ook in de regio Halle. Na meer dan 10 jaar heeft Eco Heating ruime ervaring met deze duurzame en efficiënte techniek.

Ontdek de troeven van geothermie in de regio Halle

Ga je voor een geothermische warmtepomp van een topmerk als Vaillant, dan kan je geniet van deze voordelen:

 • Je betaalt minder voor je energie: onze klanten zagen hun energiefactuur dalen, vaak met 40 %.
 • Je systeem voor verwarmen en koelen is echt duurzaam: de CO2-uitstoot van jouw gebouw in de regio Halle zal dan ook dalen. Dat kan dankzij het gebruik van hernieuwbare energie.
 • Je voldoet aan de EPB-eisen: het E-peil van jouw gebouw in de regio Halle daalt.
 • Je hoeft geen verborgen kosten te vrezen: onderhoud van een geothermische warmtepomp is bijna onnodig.
 • Je kan volledig onafhankelijk worden van energieleveranciers: koppel je jouw warmtepomp aan zonnepanelen, dan heb je zelfs voor de aandrijfenergie geen externe energie nodig.

Passief koelen: de extra troef van geothermie

Een woning in de regio Halle verwarmen in de koudere periodes van het jaar én het hele jaar door sanitair warm water voorzien: dat zijn de twee toepassingen van een warmtepomp die de meeste mensen wel kennen. Maar er is er nog een derde: de koeling van je woning of bedrijfsgebouw in de zomer. Een geothermische warmtepomp is daarvoor uitermate geschikt:

 • Het bestaande systeem volstaat om ook te koelen, extra apparatuur is overbodig.
 • Passieve koeling maakt geen gebruik van de warmtepomp. Enkel het circulatiepompje draait, het verbruik is dus erg laag.
 • De koeling door een geothermische warmtepomp is erg aangenaam. Daar waar een airco zorgt voor abrupte en overweldigende afkoeling, is de koeling door een warmtepomp veel gelijkmatiger.
 • Passieve koeling zal ook de bodem van jouw gebouw in de regio Halle sneller regenereren. En daar merk je in de winter de positieve gevolgen van in de vorm van een nog hoger rendement van jouw warmtepomp.

Zet de eerste stap naar geothermie

Denk je aan geothermische warmtepompen in de stad Halle of omgeving? Contacteer ons vandaag nog via ons contactformulier of bel ons op 09/227.80.63. Wij komen met plezier naar de regio Halle om jouw geothermische warmtepomp te realiseren.

Geothermie: de voordelen op een rij

Een groene lening is een stuk voordeliger

Lagere energiefactuur

Bespaar op jouw energiekosten
Het elektriciteitsnet is enkel nodig voor de aandrijfenergie van jouw verwarmings- en koelingsinstallatie. Gasverbruik kan je zelfs helemaal vermijden.
Kies voor een warmtepomp en spaar het milieu

Ecologische voordelen

Verwarm en koel zonder CO2-uitstoot
Stook zonder gas of mazout en bespaar een pak CO2-uitstoot. Met hernieuwbare aandrijfenergie is die uitstoot zelfs onbestaande.

Lager E-peil

Voldoe sneller aan de EPB-eisen
Een warmtepomp heeft een gunstige invloed op het E-peil van een gebouw. Nuttig bij nieuwbouw of ingrijpende energetische renovaties, maar ook een blijk van energiezuinigheid.
Vaillant Flexocompact

Amper onderhoud

Maak je geen zorgen over jaarlijks onderhoud
Jaarlijkse keuringen of het vegen van schoorstenen zijn niet nodig. En als er toch iets zou zijn, dan staan we altijd paraat.
Zonnepanelen en warmtepompen, een perfect huwelijk

Mogelijkheid tot onafhankelijkheid

Word onafhankelijk van elektriciteitsleveranciers
Kies je voor zonnepanelen voor de aandrijfenergie van je warmtepomp, dan kan je verwarmings- en koelingsinstallatie draaien onafhankelijk van energieleveranciers.

Onze werkwijze

Met een nauwkeurig stappenplan ben je zeker van een correct verloop. We overlopen alle stappen nauwgezet om tot het beste eindresultaat te komen. Doordat we alles in eigen beheer doen, kan je altijd terecht bij hetzelfde aanspreekpunt.

 • 01. Budgettering
 • 02. Dimensionering
 • 03. Controle
 • 04. Werfvergadering
 • 05. Plaatsing vloerverwarming
 • 06. Grondboringen
 • 07. Opstart warmtepomp
 • 08. Controle en uitleg
 • 09. Nazorg

01. Budgettering

In deze fase analyseren we jouw behoeften aan verwarming, koeling en sanitair warm water. We bekijken ook de concrete situatie en het project dat jij wil realiseren. Een particuliere woning stelt nu eenmaal andere eisen dan een appartementencomplex of een kantoorgebouw. Op basis van deze gegevens stellen we een eerste budget op. Dankzij onze Budgetteringstool kunnen we je dat budget erg snel bezorgen. Zo weet je waar je aan toe bent en kan je hiermee rekening houden in de totale budgettering van je project. Budgetteer nu jouw geothermische warmtepomp!

Volgende stap
warmteverliesberekening

02. Dimensionering

Als de bouwaanvraag is goedgekeurd, gaan we aan de slag met de gegevens die we krijgen van de architect en de EPB-verslaggever. In deze fase tekenen we het concrete warmtepompsysteem op maat van jouw project uit. Jij krijgt van ons een gepersonaliseerd voorstel.

Vorige stap Volgende stap

03. Controle

Voor we aan de werken beginnen, gaan we ter plekke nog eens na of alle onderdelen uit het voorstel zeker stroken met de realiteit. Door alles te dubbelchecken kunnen we je een hoogstaand warmtepompsysteem garanderen. Na deze controle stellen we een overeenkomst op die de leidraad is van onze uitvoering.  

Vorige stap Volgende stap

04. Werfvergadering

Betrokkenheid van de bouwheer en de architect is belangrijk om tot het gewenste systeem te komen. Daarom organiseren we een werfvergadering waarop we de definitieve locatie vastleggen van alle delen van het systeem: de vloerverwarming, de collectoren, de boringen, de warmtepomp.

Vorige stap Volgende stap
Verwarm slim met een geothermische warmtepomp

05. Plaatsing vloerverwarming

Als de isolatie is geplaatst door jou of de aannemer, kunnen wij de vloerverwarming plaatsen. Daarmee bezorgen we je een afgiftesysteem op lage temperatuur voor optimaal rendement. Dit systeem zorgt niet alleen voor verwarming, maar ook voor koeling in de warmere maanden van het jaar.

Vorige stap Volgende stap
Boortoren

06. Grondboringen

De grondboringen voeren we bij voorkeur uit als de regenwaterput gevuld is. Zo kunnen we met dat regenwater de boringen uitvoeren en niet met leidingwater. Want ook de grondboringen voeren we op zo duurzaam mogelijke wijze uit. Omdat die boringen integraal deel uitmaken van het warmtepompsysteem, voeren we ook deze stap zelf uit.

Vorige stap Volgende stap

07. Opstart warmtepomp

Van zodra het gebouw beschikt over een elektriciteits- en wateraansluiting, kunnen wij de warmtepomp opstarten.

Vorige stap Volgende stap
uitleg na installatie warmtepomp

08. Controle en uitleg

Is je warmtepompsysteem helemaal afgewerkt, dan nemen we de tijd om met jou alles te controleren. We geven je een heldere uitleg over hoe het systeem functioneert en zorgen voor een correcte afregeling. We overlopen met jou wat jouw wensen per ruimte zijn en stellen het binnenklimaat hierop in.

Vorige stap Volgende stap
Garantie en service

09. Nazorg

Dankzij onze nazorg ben je gerust voor de komende 25 jaar. Zonder zorgen geniet je al die tijd van het rendement dat je initieel voor ogen had. Laat je een tweejaarlijkse controle uitvoeren door ons, dan zorgen we voor een langere levensduur en controleren de Coefficient Of Performance (COP). Ga vandaag nog een servicecontract aan en slaap op beide oren.

Vorige stap
Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit?

  Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.