De specialist in warmtepompen in regio Ieper

Ecoheating is de specialist in verwarmen, koelen
& groene elektriciteit in de regio Ieper

Verwarmen icon Koelen icon Groene energie icon

Woon je in de regio Ieper en ben je op zoek naar een gedreven en ervaren installateur van warmtepompen? Neem dan zeker contact op met Eco Heating. Met meer dan 750 geplaatste warmtepompen – ook in de regio van Ieper – weten wij waarover we spreken.

Geothermie

Welke warmtepomp
is juist voor jou?

Ben je van plan om binnenkort te bouwen of verbouwen, en ben je nog niet zeker over de warmtebron die je zult kiezen? Dan is een warmtepomp zeker het overwegen waard!

Deze ecologische verwarmingsbron biedt heel wat voordelen en is de ideale (toekomstgerichte) manier om jouw woning te verwarmen.

Geothermie

Wat is geothermie?

Een geothermische warmtepomp in combinatie met vloerverwarming is de meest efficiënte manier om gebouwen te verwarmen. Daarnaast zorgt het in de zomer voor passieve koeling. Het is de missie van Eco Heating om geothermie voor iedereen mogelijk te maken.

 • verwarmen in de winter

 • passief koelen in de zomer

 • milieuvriendelijk

Geothermie: de voordelen op een rij

LAGERE ENERGIEFACTUUR

Bespaar op jouw energiekosten

Het elektriciteitsnet is enkel nodig voor de aandrijfenergie van jouw verwarmings- en koelingsinstallatie. Gasverbruik kan je zelfs helemaal vermijden.

ECOLOGISCHE VOORDELEN

Verwarm en koel zonder CO2-uitstoot

Stook zonder gas of mazout en bespaar een pak CO2-uitstoot. Met hernieuwbare aandrijfenergie is die uitstoot zelfs onbestaande.

LAGER E-PEIL

Voldoe sneller aan de EPB-eisen

Een warmtepomp heeft een gunstige invloed op het E-peil van een gebouw. Het E-peil van het gebouw geeft een blijk van energiezuinigheid.

AMPER ONDERHOUD

Geen zorgen over jouw jaarlijks onderhoud

Jaarlijkse keuringen of het vegen van schoorstenen zijn niet nodig. En als er toch iets zou zijn, dan staan we altijd paraat.

MOGELIJKHEID TOT ONAFHANKELIJKHEID

Word onafhankelijk van leveranciers

Kies je voor zonnepanelen voor de aandrijfenergie van je warmtepomp, dan kan je verwarmings- en koelingsinstallatie onafhankelijk draaien.

De voordelen van geothermie op een rij

Eco Heating plaatst ook in de regio Ieper geothermische warmtepompen van een topmerk als Vaillant. Die hebben 5 sterke troeven:

 • Een lagere energiefactuur: je mag rekenen op een besparing tot 40 %.
 • Minder CO2-uitstoot: genieten van een aangenaam binnenklimaat en tegelijk bijdragen aan een duurzame wereld, het kan. En dat komt dankzij de hernieuwbare energiebron.
 • Amper onderhoud: slaap op je beide oren want aan geothermische warmtepompen heb je amper onderhoudskosten.
 • Een lager E-peil: je huis in Ieper wordt energiezuiniger en op vlak van EPB-eisen scoor je goed.
 • Mogelijkheid tot onafhankelijkheid: in combinatie met zonnepanelen heeft een warmtepomp geen externe stroom meer nodig. De zonnepanelen zorgen immers voor de aandrijfenergie.

Ook koelen kan!

Naast het verwarmen van een gebouw in de regio Ieper en het voorzien in sanitair warm water kennen geothermische warmtepompen nog een derde toepassing: de koeling van een gebouw. En daaraan zijn heel wat voordelen verbonden:

 • Je gebruikt hetzelfde systeem en betaalt geen cent aan eventuele bijkomende apparatuur.
 • Met geothermie koel je passief: enkel het circulatiepompje draait, de warmtepomp niet.
 • De koeling is gelijkmatig. Je ervaart dus geen abrupte koudegolf zoals bij airconditioning, die bovendien een pak energie verslindt.
 • Door de koeling regenereert de bodem van jouw gebouw in Ieper sneller waardoor het rendement in de winter nog hoger ligt.
 • Je geniet van een aangenaam fris binnenklimaat terwijl het buiten te heet is.

Weet waar je staat

Niets zo vervelend als een bouwwerf waarvan je niet weet hoe die vordert. Eco Heating toont dat het anders kan. Op onze website kan je ons stappenplan downloaden. Doordat we altijd volgens dit plan werken, weet je op elk moment hoe de installatie van jouw warmtepomp in de stad Ieper en omgeving vordert. En uiteraard zijn wij altijd te contacteren met vragen of opmerkingen over jouw project in Ieper en omgeving.

Contacteer ons vandaag nog

Interesse in warmtepompen en in geothermie in de regio Ieper? Vul vandaag nog ons contactformulier in en we laten je zo snel mogelijk iets weten. Je kan ons ook bellen op 09/227.80.63. Ook in de regio Ieper realiseren we met plezier jouw eigen warmtepomp.

Contacteer ons

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit? Ontdek dit en meer in ons stappenplan!

Stappenplan Eco Heating
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom kiezen voor Eco Heating?

Kwaliteit
Wij werken uitsluitend met kwalitatieve merken.

Expertise
Wij hebben met ons team meer dan 15 jaar ervaring met verschillende projecten. Neem gerust een kijkje tussen onze referenties.

Het totaalpakket
Met Eco Heating heb je de ideale partner gevonden: wij plaatsen jouw geothermische warmtepomp volledig in eigen beheer. Wij voorzien zowel de calculatie, de boringen, alsook de installatie van de vloerverwarming en de warmtepomp. Bekijk hier hoe een samenwerking met ons eruit ziet.

Ook voor deze diensten kan je bij ons terecht:

Troeven Eco Heating

Boringen

Afgiftesystemen

Afgiftesystemen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Thuisbatterijen

Thuisbatterijen

Laadpalen

Laadpalen