De specialist in warmtepompen in regio Kortrijk

Ecoheating is de specialist in verwarmen, koelen
& groene elektriciteit in de regio Kortrijk

Verwarmen icon Koelen icon Groene energie icon

Ben je op zoek naar een duurzame en doeltreffende manier om jouw woning of bedrijfsgebouw te verwarmen en te koelen in Kortrijk of omgeving? Kies dan voor geothermische warmtepompen. Eco Heating installeert al meer dan 10 jaar warmtepompen en doet dat ook in de regio Kortrijk.

Geothermie

Welke warmtepomp
is juist voor jou?

Ben je van plan om binnenkort te bouwen of verbouwen, en ben je nog niet zeker over de warmtebron die je zult kiezen? Dan is een warmtepomp zeker het overwegen waard!

Deze ecologische verwarmingsbron biedt heel wat voordelen en is de ideale (toekomstgerichte) manier om jouw woning te verwarmen.

Geothermie

Wat is geothermie?

Een geothermische warmtepomp in combinatie met vloerverwarming is de meest efficiënte manier om gebouwen te verwarmen. Daarnaast zorgt het in de zomer voor passieve koeling. Het is de missie van Eco Heating om geothermie voor iedereen mogelijk te maken.

 • verwarmen in de winter

 • passief koelen in de zomer

 • milieuvriendelijk

Geothermie: de voordelen op een rij

LAGERE ENERGIEFACTUUR

Bespaar op jouw energiekosten

Het elektriciteitsnet is enkel nodig voor de aandrijfenergie van jouw verwarmings- en koelingsinstallatie. Gasverbruik kan je zelfs helemaal vermijden.

ECOLOGISCHE VOORDELEN

Verwarm en koel zonder CO2-uitstoot

Stook zonder gas of mazout en bespaar een pak CO2-uitstoot. Met hernieuwbare aandrijfenergie is die uitstoot zelfs onbestaande.

LAGER E-PEIL

Voldoe sneller aan de EPB-eisen

Een warmtepomp heeft een gunstige invloed op het E-peil van een gebouw. Het E-peil van het gebouw geeft een blijk van energiezuinigheid.

AMPER ONDERHOUD

Geen zorgen over jouw jaarlijks onderhoud

Jaarlijkse keuringen of het vegen van schoorstenen zijn niet nodig. En als er toch iets zou zijn, dan staan we altijd paraat.

MOGELIJKHEID TOT ONAFHANKELIJKHEID

Word onafhankelijk van leveranciers

Kies je voor zonnepanelen voor de aandrijfenergie van je warmtepomp, dan kan je verwarmings- en koelingsinstallatie onafhankelijk draaien.

Ontdek de voordelen van warmtepompen

De keuze voor geothermische warmtepompen in de regio Kortrijk biedt jouw vijf grote voordelen:

 • Je energiefactuur daalt, met maar liefst 40 %.
 • De CO2-uitstoot daalt, dankzij de hernieuwbare energiebron.
 • Het E-peil van jouw woning of bedrijfsgebouw daalt.
 • Onderhoud is bijna onnodig.
 • Je kan energie-onafhankelijk worden als je een warmtepomp combineert met zonnepanelen.

Verwarmen én koelen

Als je voor een geothermische warmtepomp van een topmerk als Vaillant in de regio Kortrijk kiest, dan haal je drie toepassingen in huis:

 • Verwarming
 • Koeling
 • Productie van sanitair warm water

Die koeling is een onmiskenbaar voordeel van geothermie, te meer dat je daarvoor hetzelfde systeem kan gebruiken. Jouw warmtepomp en warmteafgiftesysteem kan je met andere woorden zowel gebruiken om te verwarmen als om te koelen. Een dure en energieverslindende airco is dus overbodig als je in de zomer je woning of bedrijfsgebouw in de regio Kortrijk wilt koelen.

Geothermie voor iedereen

Voor Eco Heating moet geothermie voor iedereen bereikbaar zijn. In de lijst met meer dan 750 door ons geplaatste warmtepompen vind je dan ook de meest uiteenlopende realisaties, ook in Kortrijk en omgeving. Van een sociaal appartementencomplex over een ruime eengezinswoning tot een groot bedrijfsgebouw: op heel wat plaatsen genieten bewoners en medewerkers van een aangenaam binnenklimaat dankzij warmtepompen van Eco Heating. Onze beste reclame zijn onze tevreden klanten. Bekijk daarom deze sprekende getuigenissen.

Duidelijke manier van werken

Wil je weten hoe Eco Heating te werk gaat? Of wil je een leidraad om tijdens het installatieproces van jouw warmtepomp te volgen hoe de werf vordert? Download dan zeker ons stappenplan. Het beschrijft hoe wij jou in negen stappen een uiterst performant systeem voor klimaatregeling bezorgen, ook in de regio Kortrijk.

Meer info over warmtepompen in de regio Kortrijk? Een vrijblijvende offerte? Contacteer ons gerust via ons contactformulier of telefoon: 09/227.80.63. Wij realiseren met plezier jouw warmtepompsysteem op maat in de stad Kortrijk en omgeving.

Contacteer ons

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit? Ontdek dit en meer in ons stappenplan!

Stappenplan Eco Heating
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom kiezen voor Eco Heating?

Kwaliteit
Wij werken uitsluitend met kwalitatieve merken.

Expertise
Wij hebben met ons team meer dan 15 jaar ervaring met verschillende projecten. Neem gerust een kijkje tussen onze referenties.

Het totaalpakket
Met Eco Heating heb je de ideale partner gevonden: wij plaatsen jouw geothermische warmtepomp volledig in eigen beheer. Wij voorzien zowel de calculatie, de boringen, alsook de installatie van de vloerverwarming en de warmtepomp. Bekijk hier hoe een samenwerking met ons eruit ziet.

Ook voor deze diensten kan je bij ons terecht:

Troeven Eco Heating

Boringen

Afgiftesystemen

Afgiftesystemen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Thuisbatterijen

Thuisbatterijen

Laadpalen

Laadpalen