De specialist in warmtepompen in regio Maldegem

Op zoek naar een geothermische warmtepomp voor jouw woning of bedrijfsgebouw in Maldegem? Zoek het niet verder: bij Eco Heating ben je aan het juiste adres. Ook in de regio Maldegem hielpen wij mensen al aan een performante warmtepomp.

Waarom kiezen voor een warmtepomp in Maldegem?

Een geothermische warmtepomp is een bijzonder duurzaam en efficiënt middel om een aangenaam binnenklimaat te creëren. Een warmtepomp biedt dan ook verschillende troeven:

 • De energiefactuur gaat omlaag: klanten melden ons een daling van hun energiefactuur met wel 50 %.
 • De CO2-uitstoot van jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Maldegem daalt: een warmtepomp draagt bij tot een beter klimaat.
 • Het E-peil van jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Maldegem daalt en dat is erg interessant gezien de geldende wetgeving.
 • Je hebt bijna geen onderhoud: een geothermische warmtepomp van topkwaliteit is – mits vakkundige plaatsing – bijna vrij van onderhoud.
 • Volledige onafhankelijkheid van energieleveranciers lonkt: combineer je een warmtepomp met zonnepanelen op jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Maldegem, dan is zelfs voor de aandrijfenergie geen netstroom meer nodig.

3 functies, 1 systeem

Wie ‘warmtepomp’ zegt, denkt vaak in de eerste plaats aan verwarming en dat klopt. In combinatie met vloerverwarming of een ander afgiftesysteem is een geothermische warmtepomp een ideale manier om jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Maldegem te verwarmen. Maar er is meer: ook de opwarming van sanitair warm water doe je met een geothermische warmtepomp. En wordt het in de zomermaanden iets te warm in de regio Maldegem? Dan zal je heel blij zijn met de derde functie van jouw warmtepomp: het koelen! Een geothermische warmtepomp zorgt voor passieve koeling: je hebt een aangenaam fris huis, zonder dat de warmtepomp er moet voor functioneren. En er is meer: de passieve koeling zorgt voor een snellere regeneratie van jouw grond in de regio Maldegem, waardoor jouw warmtepomp in de winter een nog hoger rendement haalt. Dat alles kan met een geothermische warmtepomp van het topmerk Vaillant.

Denk je aan een geothermische warmtepomp voor jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Maldegem, neem dan vandaag nog vrijblijvend contact op met Eco Heating.

Geothermie: de voordelen op een rij

Een groene lening is een stuk voordeliger

Lagere energiefactuur

Bespaar op jouw energiekosten
Het elektriciteitsnet is enkel nodig voor de aandrijfenergie van jouw verwarmings- en koelingsinstallatie. Gasverbruik kan je zelfs helemaal vermijden.
Kies voor een warmtepomp en spaar het milieu

Ecologische voordelen

Verwarm en koel zonder CO2-uitstoot
Stook zonder gas of mazout en bespaar een pak CO2-uitstoot. Met hernieuwbare aandrijfenergie is die uitstoot zelfs onbestaande.

Lager E-peil

Voldoe sneller aan de EPB-eisen
Een warmtepomp heeft een gunstige invloed op het E-peil van een gebouw. Nuttig bij nieuwbouw of ingrijpende energetische renovaties, maar ook een blijk van energiezuinigheid.
Vaillant Flexocompact

Amper onderhoud

Maak je geen zorgen over jaarlijks onderhoud
Jaarlijkse keuringen of het vegen van schoorstenen zijn niet nodig. En als er toch iets zou zijn, dan staan we altijd paraat.
Zonnepanelen en warmtepompen, een perfect huwelijk

Mogelijkheid tot onafhankelijkheid

Word onafhankelijk van elektriciteitsleveranciers
Kies je voor zonnepanelen voor de aandrijfenergie van je warmtepomp, dan kan je verwarmings- en koelingsinstallatie draaien onafhankelijk van energieleveranciers.

Onze werkwijze

Met een nauwkeurig stappenplan ben je zeker van een correct verloop. We overlopen alle stappen nauwgezet om tot het beste eindresultaat te komen. Doordat we alles in eigen beheer doen, kan je altijd terecht bij hetzelfde aanspreekpunt.

 • 01. Budgettering
 • 02. Dimensionering
 • 03. Controle
 • 04. Werfvergadering
 • 05. Plaatsing vloerverwarming
 • 06. Grondboringen
 • 07. Opstart warmtepomp
 • 08. Controle en uitleg
 • 09. Nazorg

01. Budgettering

In deze fase analyseren we jouw behoeften aan verwarming, koeling en sanitair warm water. We bekijken ook de concrete situatie en het project dat jij wil realiseren. Een particuliere woning stelt nu eenmaal andere eisen dan een appartementencomplex of een kantoorgebouw. Op basis van deze gegevens stellen we een eerste budget op. Dankzij onze Budgetteringstool kunnen we je dat budget erg snel bezorgen. Zo weet je waar je aan toe bent en kan je hiermee rekening houden in de totale budgettering van je project. Budgetteer nu jouw geothermische warmtepomp!

Volgende stap
warmteverliesberekening

02. Dimensionering

Als de bouwaanvraag is goedgekeurd, gaan we aan de slag met de gegevens die we krijgen van de architect en de EPB-verslaggever. In deze fase tekenen we het concrete warmtepompsysteem op maat van jouw project uit. Jij krijgt van ons een gepersonaliseerd voorstel.

Vorige stap Volgende stap

03. Controle

Voor we aan de werken beginnen, gaan we ter plekke nog eens na of alle onderdelen uit het voorstel zeker stroken met de realiteit. Door alles te dubbelchecken kunnen we je een hoogstaand warmtepompsysteem garanderen. Na deze controle stellen we een overeenkomst op die de leidraad is van onze uitvoering.  

Vorige stap Volgende stap

04. Werfvergadering

Betrokkenheid van de bouwheer en de architect is belangrijk om tot het gewenste systeem te komen. Daarom organiseren we een werfvergadering waarop we de definitieve locatie vastleggen van alle delen van het systeem: de vloerverwarming, de collectoren, de boringen, de warmtepomp.

Vorige stap Volgende stap
Verwarm slim met een geothermische warmtepomp

05. Plaatsing vloerverwarming

Als de isolatie is geplaatst door jou of de aannemer, kunnen wij de vloerverwarming plaatsen. Daarmee bezorgen we je een afgiftesysteem op lage temperatuur voor optimaal rendement. Dit systeem zorgt niet alleen voor verwarming, maar ook voor koeling in de warmere maanden van het jaar.

Vorige stap Volgende stap
Boortoren

06. Grondboringen

De grondboringen voeren we bij voorkeur uit als de regenwaterput gevuld is. Zo kunnen we met dat regenwater de boringen uitvoeren en niet met leidingwater. Want ook de grondboringen voeren we op zo duurzaam mogelijke wijze uit. Omdat die boringen integraal deel uitmaken van het warmtepompsysteem, voeren we ook deze stap zelf uit.

Vorige stap Volgende stap

07. Opstart warmtepomp

Van zodra het gebouw beschikt over een elektriciteits- en wateraansluiting, kunnen wij de warmtepomp opstarten.

Vorige stap Volgende stap
uitleg na installatie warmtepomp

08. Controle en uitleg

Is je warmtepompsysteem helemaal afgewerkt, dan nemen we de tijd om met jou alles te controleren. We geven je een heldere uitleg over hoe het systeem functioneert en zorgen voor een correcte afregeling. We overlopen met jou wat jouw wensen per ruimte zijn en stellen het binnenklimaat hierop in.

Vorige stap Volgende stap
Garantie en service

09. Nazorg

Dankzij onze nazorg ben je gerust voor de komende 25 jaar. Zonder zorgen geniet je al die tijd van het rendement dat je initieel voor ogen had. Laat je een tweejaarlijkse controle uitvoeren door ons, dan zorgen we voor een langere levensduur en controleren de Coefficient Of Performance (COP). Ga vandaag nog een servicecontract aan en slaap op beide oren.

Vorige stap
Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit?

  Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.