De specialist in warmtepompen in regio Maldegem

Ecoheating is de specialist in verwarmen, koelen
& groene elektriciteit in de regio Maldegem

Verwarmen icon Koelen icon Groene energie icon

Op zoek naar een geothermische warmtepomp voor jouw woning of bedrijfsgebouw in Maldegem? Zoek het niet verder: bij Eco Heating ben je aan het juiste adres. Ook in de regio Maldegem hielpen wij mensen al aan een performante warmtepomp.

Geothermie

Welke warmtepomp
is juist voor jou?

Ben je van plan om binnenkort te bouwen of verbouwen, en ben je nog niet zeker over de warmtebron die je zult kiezen? Dan is een warmtepomp zeker het overwegen waard!

Deze ecologische verwarmingsbron biedt heel wat voordelen en is de ideale (toekomstgerichte) manier om jouw woning te verwarmen.

Geothermie

Wat is geothermie?

Een geothermische warmtepomp in combinatie met vloerverwarming is de meest efficiënte manier om gebouwen te verwarmen. Daarnaast zorgt het in de zomer voor passieve koeling. Het is de missie van Eco Heating om geothermie voor iedereen mogelijk te maken.

 • verwarmen in de winter

 • passief koelen in de zomer

 • milieuvriendelijk

Geothermie: de voordelen op een rij

LAGERE ENERGIEFACTUUR

Bespaar op jouw energiekosten

Het elektriciteitsnet is enkel nodig voor de aandrijfenergie van jouw verwarmings- en koelingsinstallatie. Gasverbruik kan je zelfs helemaal vermijden.

ECOLOGISCHE VOORDELEN

Verwarm en koel zonder CO2-uitstoot

Stook zonder gas of mazout en bespaar een pak CO2-uitstoot. Met hernieuwbare aandrijfenergie is die uitstoot zelfs onbestaande.

LAGER E-PEIL

Voldoe sneller aan de EPB-eisen

Een warmtepomp heeft een gunstige invloed op het E-peil van een gebouw. Het E-peil van het gebouw geeft een blijk van energiezuinigheid.

AMPER ONDERHOUD

Geen zorgen over jouw jaarlijks onderhoud

Jaarlijkse keuringen of het vegen van schoorstenen zijn niet nodig. En als er toch iets zou zijn, dan staan we altijd paraat.

MOGELIJKHEID TOT ONAFHANKELIJKHEID

Word onafhankelijk van leveranciers

Kies je voor zonnepanelen voor de aandrijfenergie van je warmtepomp, dan kan je verwarmings- en koelingsinstallatie onafhankelijk draaien.

Waarom kiezen voor een warmtepomp in Maldegem?

Een geothermische warmtepomp is een bijzonder duurzaam en efficiënt middel om een aangenaam binnenklimaat te creëren. Een warmtepomp biedt dan ook verschillende troeven:

 • De energiefactuur gaat omlaag: klanten melden ons een daling van hun energiefactuur met wel 50 %.
 • De CO2-uitstoot van jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Maldegem daalt: een warmtepomp draagt bij tot een beter klimaat.
 • Het E-peil van jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Maldegem daalt en dat is erg interessant gezien de geldende wetgeving.
 • Je hebt bijna geen onderhoud: een geothermische warmtepomp van topkwaliteit is – mits vakkundige plaatsing – bijna vrij van onderhoud.
 • Volledige onafhankelijkheid van energieleveranciers lonkt: combineer je een warmtepomp met zonnepanelen op jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Maldegem, dan is zelfs voor de aandrijfenergie geen netstroom meer nodig.

3 functies, 1 systeem

Wie ‘warmtepomp’ zegt, denkt vaak in de eerste plaats aan verwarming en dat klopt. In combinatie met vloerverwarming of een ander afgiftesysteem is een geothermische warmtepomp een ideale manier om jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Maldegem te verwarmen. Maar er is meer: ook de opwarming van sanitair warm water doe je met een geothermische warmtepomp. En wordt het in de zomermaanden iets te warm in de regio Maldegem? Dan zal je heel blij zijn met de derde functie van jouw warmtepomp: het koelen! Een geothermische warmtepomp zorgt voor passieve koeling: je hebt een aangenaam fris huis, zonder dat de warmtepomp er moet voor functioneren. En er is meer: de passieve koeling zorgt voor een snellere regeneratie van jouw grond in de regio Maldegem, waardoor jouw warmtepomp in de winter een nog hoger rendement haalt. Dat alles kan met een geothermische warmtepomp van het topmerk Vaillant.

Denk je aan een geothermische warmtepomp voor jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Maldegem, neem dan vandaag nog vrijblijvend contact op met Eco Heating.

Contacteer ons

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit? Ontdek dit en meer in ons stappenplan!

Stappenplan Eco Heating
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom kiezen voor Eco Heating?

Kwaliteit
Wij werken uitsluitend met kwalitatieve merken.

Expertise
Wij hebben met ons team meer dan 15 jaar ervaring met verschillende projecten. Neem gerust een kijkje tussen onze referenties.

Het totaalpakket
Met Eco Heating heb je de ideale partner gevonden: wij plaatsen jouw geothermische warmtepomp volledig in eigen beheer. Wij voorzien zowel de calculatie, de boringen, alsook de installatie van de vloerverwarming en de warmtepomp. Bekijk hier hoe een samenwerking met ons eruit ziet.

Ook voor deze diensten kan je bij ons terecht:

Troeven Eco Heating

Boringen

Afgiftesystemen

Afgiftesystemen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Thuisbatterijen

Thuisbatterijen

Laadpalen

Laadpalen