De specialist in warmtepompen in regio Oostende

Eco Heating is een echte referentie op vlak van geothermische warmtepompen. Ook in de regio Oostende plaatsen wij warmtepompen bij particulieren en bedrijven. Dankzij geothermie wordt een aangenaam, duurzaam en betaalbaar binnenklimaat in jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Oostende perfect mogelijk.

5 doorslaggevende troeven van warmtepompen in de regio oostende

Wij werken met een topmerk als Vaillant. Met warmtepompen van Eco Heating ben je zeker van 5 onmiskenbare voordelen:

 • Je energiekosten dalen: onze klanten realiseren een vermindering tot 40 % van hun energiefactuur.
 • Je CO2-uitstoot daalt: met een warmtepomp geniet jij van een aangenaam binnenklimaat, maar dankzij het uiterst duurzame karakter geniet ook de rest van de wereld mee. Je gebruikt immers hernieuwbare energie.
 • Het E-peil van jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Oostende daalt: dat bewijst niet alleen hoe energiezuinig warmtepompen zijn, je voldoet ook ruimschoots aan de EPB-eisen.
 • Onderhoud is haast niet nodig: een jaarlijkse keuring door een controle-organisme is onnodig.
 • Je kan onafhankelijk worden: in combinatie met zonnepanelen voor de aandrijfenergie kan een warmtepomp volledig onafhankelijk van externe energieleveranciers draaien, ook in de regio Oostende.

Een warmtepomp wordt haalbaar voor iedereen

Geothermie zou voor iedereen mogelijk moeten zijn, vinden we bij Eco Heating, ook in de regio Oostende. Daarom installeerden we al in volle overtuiging warmtepompen in sociale woningen. Maar we doen dat ook in ruime eengezinswoningen of hippe lofts. En dankzij onze warmtepompen genieten ook heel wat bedrijfsleiders en hun medewerkers van een aangepast binnenklimaat, ook in de regio Oostende. Met meer dan 750 zijn ze intussen al, de tevreden klanten met een geothermische warmtepomp van Eco Heating. Enkelen onder hen vertellen over hun ervaringen in deze video’s met getuigenissen.

Warm in de winter, koel in de zomer

Naast verwarmen en sanitair warm water voorzien, kan een warmtepomp jouw woning of bedrijfsgebouw in Oostende ook koelen. En dat biedt enkele sprekende voordelen:

 • Je koelt met dezelfde installatie en betaalt dus geen cent meer voor een systeem dat ook kan koelen.
 • Koeling door geothermie is passief, je warmtepomp hoeft er niet voor te draaien. Enkel de circulatiepomp draait, waardoor het verbruik laag is.
 • De koelte die een geothermische warmtepomp produceert is heel aangenaam. Je binnenklimaat wordt gelijkmatig afgekoeld, niet zo abrupt als bij airconditioning.
 • Passieve koeling laat de bodem sneller regenereren waardoor jij in de winter geniet van een nog hoger rendement.

Zet nu de eerste stap

Ga jij ook voor een optimaal systeem voor regeling van jouw binnenklimaat in de stad Oostende of omgeving? Contacteer ons vandaag nog via het contactformulier of bel ons op 09/227.80.63. Wie weet geniet jij binnenkort wel van een warmtepomp in jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Oostende.

Geothermie: de voordelen op een rij

Een groene lening is een stuk voordeliger

Lagere energiefactuur

Bespaar op jouw energiekosten
Het elektriciteitsnet is enkel nodig voor de aandrijfenergie van jouw verwarmings- en koelingsinstallatie. Gasverbruik kan je zelfs helemaal vermijden.
Kies voor een warmtepomp en spaar het milieu

Ecologische voordelen

Verwarm en koel zonder CO2-uitstoot
Stook zonder gas of mazout en bespaar een pak CO2-uitstoot. Met hernieuwbare aandrijfenergie is die uitstoot zelfs onbestaande.

Lager E-peil

Voldoe sneller aan de EPB-eisen
Een warmtepomp heeft een gunstige invloed op het E-peil van een gebouw. Nuttig bij nieuwbouw of ingrijpende energetische renovaties, maar ook een blijk van energiezuinigheid.
Vaillant Flexocompact

Amper onderhoud

Maak je geen zorgen over jaarlijks onderhoud
Jaarlijkse keuringen of het vegen van schoorstenen zijn niet nodig. En als er toch iets zou zijn, dan staan we altijd paraat.
Zonnepanelen en warmtepompen, een perfect huwelijk

Mogelijkheid tot onafhankelijkheid

Word onafhankelijk van elektriciteitsleveranciers
Kies je voor zonnepanelen voor de aandrijfenergie van je warmtepomp, dan kan je verwarmings- en koelingsinstallatie draaien onafhankelijk van energieleveranciers.

Onze werkwijze

Met een nauwkeurig stappenplan ben je zeker van een correct verloop. We overlopen alle stappen nauwgezet om tot het beste eindresultaat te komen. Doordat we alles in eigen beheer doen, kan je altijd terecht bij hetzelfde aanspreekpunt.

 • 01. Budgettering
 • 02. Dimensionering
 • 03. Controle
 • 04. Werfvergadering
 • 05. Plaatsing vloerverwarming
 • 06. Grondboringen
 • 07. Opstart warmtepomp
 • 08. Controle en uitleg
 • 09. Nazorg

01. Budgettering

In deze fase analyseren we jouw behoeften aan verwarming, koeling en sanitair warm water. We bekijken ook de concrete situatie en het project dat jij wil realiseren. Een particuliere woning stelt nu eenmaal andere eisen dan een appartementencomplex of een kantoorgebouw. Op basis van deze gegevens stellen we een eerste budget op. Dankzij onze Budgetteringstool kunnen we je dat budget erg snel bezorgen. Zo weet je waar je aan toe bent en kan je hiermee rekening houden in de totale budgettering van je project. Budgetteer nu jouw geothermische warmtepomp!

Volgende stap
warmteverliesberekening

02. Dimensionering

Als de bouwaanvraag is goedgekeurd, gaan we aan de slag met de gegevens die we krijgen van de architect en de EPB-verslaggever. In deze fase tekenen we het concrete warmtepompsysteem op maat van jouw project uit. Jij krijgt van ons een gepersonaliseerd voorstel.

Vorige stap Volgende stap

03. Controle

Voor we aan de werken beginnen, gaan we ter plekke nog eens na of alle onderdelen uit het voorstel zeker stroken met de realiteit. Door alles te dubbelchecken kunnen we je een hoogstaand warmtepompsysteem garanderen. Na deze controle stellen we een overeenkomst op die de leidraad is van onze uitvoering.  

Vorige stap Volgende stap

04. Werfvergadering

Betrokkenheid van de bouwheer en de architect is belangrijk om tot het gewenste systeem te komen. Daarom organiseren we een werfvergadering waarop we de definitieve locatie vastleggen van alle delen van het systeem: de vloerverwarming, de collectoren, de boringen, de warmtepomp.

Vorige stap Volgende stap
Verwarm slim met een geothermische warmtepomp

05. Plaatsing vloerverwarming

Als de isolatie is geplaatst door jou of de aannemer, kunnen wij de vloerverwarming plaatsen. Daarmee bezorgen we je een afgiftesysteem op lage temperatuur voor optimaal rendement. Dit systeem zorgt niet alleen voor verwarming, maar ook voor koeling in de warmere maanden van het jaar.

Vorige stap Volgende stap
Boortoren

06. Grondboringen

De grondboringen voeren we bij voorkeur uit als de regenwaterput gevuld is. Zo kunnen we met dat regenwater de boringen uitvoeren en niet met leidingwater. Want ook de grondboringen voeren we op zo duurzaam mogelijke wijze uit. Omdat die boringen integraal deel uitmaken van het warmtepompsysteem, voeren we ook deze stap zelf uit.

Vorige stap Volgende stap

07. Opstart warmtepomp

Van zodra het gebouw beschikt over een elektriciteits- en wateraansluiting, kunnen wij de warmtepomp opstarten.

Vorige stap Volgende stap
uitleg na installatie warmtepomp

08. Controle en uitleg

Is je warmtepompsysteem helemaal afgewerkt, dan nemen we de tijd om met jou alles te controleren. We geven je een heldere uitleg over hoe het systeem functioneert en zorgen voor een correcte afregeling. We overlopen met jou wat jouw wensen per ruimte zijn en stellen het binnenklimaat hierop in.

Vorige stap Volgende stap
Garantie en service

09. Nazorg

Dankzij onze nazorg ben je gerust voor de komende 25 jaar. Zonder zorgen geniet je al die tijd van het rendement dat je initieel voor ogen had. Laat je een tweejaarlijkse controle uitvoeren door ons, dan zorgen we voor een langere levensduur en controleren de Coefficient Of Performance (COP). Ga vandaag nog een servicecontract aan en slaap op beide oren.

Vorige stap
Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit?

  Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.