De specialist in warmtepompen in regio Oostende

Ecoheating is de specialist in verwarmen, koelen
& groene elektriciteit in de regio Oostende

Verwarmen icon Koelen icon Groene energie icon

Eco Heating is een echte referentie op vlak van geothermische warmtepompen. Ook in de regio Oostende plaatsen wij warmtepompen bij particulieren en bedrijven. Dankzij geothermie wordt een aangenaam, duurzaam en betaalbaar binnenklimaat in jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Oostende perfect mogelijk.

Geothermie

Welke warmtepomp
is juist voor jou?

Ben je van plan om binnenkort te bouwen of verbouwen, en ben je nog niet zeker over de warmtebron die je zult kiezen? Dan is een warmtepomp zeker het overwegen waard!

Deze ecologische verwarmingsbron biedt heel wat voordelen en is de ideale (toekomstgerichte) manier om jouw woning te verwarmen.

Geothermie

Wat is geothermie?

Een geothermische warmtepomp in combinatie met vloerverwarming is de meest efficiënte manier om gebouwen te verwarmen. Daarnaast zorgt het in de zomer voor passieve koeling. Het is de missie van Eco Heating om geothermie voor iedereen mogelijk te maken.

 • verwarmen in de winter

 • passief koelen in de zomer

 • milieuvriendelijk

Geothermie: de voordelen op een rij

LAGERE ENERGIEFACTUUR

Bespaar op jouw energiekosten

Het elektriciteitsnet is enkel nodig voor de aandrijfenergie van jouw verwarmings- en koelingsinstallatie. Gasverbruik kan je zelfs helemaal vermijden.

ECOLOGISCHE VOORDELEN

Verwarm en koel zonder CO2-uitstoot

Stook zonder gas of mazout en bespaar een pak CO2-uitstoot. Met hernieuwbare aandrijfenergie is die uitstoot zelfs onbestaande.

LAGER E-PEIL

Voldoe sneller aan de EPB-eisen

Een warmtepomp heeft een gunstige invloed op het E-peil van een gebouw. Het E-peil van het gebouw geeft een blijk van energiezuinigheid.

AMPER ONDERHOUD

Geen zorgen over jouw jaarlijks onderhoud

Jaarlijkse keuringen of het vegen van schoorstenen zijn niet nodig. En als er toch iets zou zijn, dan staan we altijd paraat.

MOGELIJKHEID TOT ONAFHANKELIJKHEID

Word onafhankelijk van leveranciers

Kies je voor zonnepanelen voor de aandrijfenergie van je warmtepomp, dan kan je verwarmings- en koelingsinstallatie onafhankelijk draaien.

5 doorslaggevende troeven van warmtepompen in de regio oostende

Wij werken met een topmerk als Vaillant. Met warmtepompen van Eco Heating ben je zeker van 5 onmiskenbare voordelen:

 • Je energiekosten dalen: onze klanten realiseren een vermindering tot 40 % van hun energiefactuur.
 • Je CO2-uitstoot daalt: met een warmtepomp geniet jij van een aangenaam binnenklimaat, maar dankzij het uiterst duurzame karakter geniet ook de rest van de wereld mee. Je gebruikt immers hernieuwbare energie.
 • Het E-peil van jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Oostende daalt: dat bewijst niet alleen hoe energiezuinig warmtepompen zijn, je voldoet ook ruimschoots aan de EPB-eisen.
 • Onderhoud is haast niet nodig: een jaarlijkse keuring door een controle-organisme is onnodig.
 • Je kan onafhankelijk worden: in combinatie met zonnepanelen voor de aandrijfenergie kan een warmtepomp volledig onafhankelijk van externe energieleveranciers draaien, ook in de regio Oostende.

Een warmtepomp wordt haalbaar voor iedereen

Geothermie zou voor iedereen mogelijk moeten zijn, vinden we bij Eco Heating, ook in de regio Oostende. Daarom installeerden we al in volle overtuiging warmtepompen in sociale woningen. Maar we doen dat ook in ruime eengezinswoningen of hippe lofts. En dankzij onze warmtepompen genieten ook heel wat bedrijfsleiders en hun medewerkers van een aangepast binnenklimaat, ook in de regio Oostende. Met meer dan 750 zijn ze intussen al, de tevreden klanten met een geothermische warmtepomp van Eco Heating. Enkelen onder hen vertellen over hun ervaringen in deze video’s met getuigenissen.

Warm in de winter, koel in de zomer

Naast verwarmen en sanitair warm water voorzien, kan een warmtepomp jouw woning of bedrijfsgebouw in Oostende ook koelen. En dat biedt enkele sprekende voordelen:

 • Je koelt met dezelfde installatie en betaalt dus geen cent meer voor een systeem dat ook kan koelen.
 • Koeling door geothermie is passief, je warmtepomp hoeft er niet voor te draaien. Enkel de circulatiepomp draait, waardoor het verbruik laag is.
 • De koelte die een geothermische warmtepomp produceert is heel aangenaam. Je binnenklimaat wordt gelijkmatig afgekoeld, niet zo abrupt als bij airconditioning.
 • Passieve koeling laat de bodem sneller regenereren waardoor jij in de winter geniet van een nog hoger rendement.

Zet nu de eerste stap

Ga jij ook voor een optimaal systeem voor regeling van jouw binnenklimaat in de stad Oostende of omgeving? Contacteer ons vandaag nog via het contactformulier of bel ons op 09/227.80.63. Wie weet geniet jij binnenkort wel van een warmtepomp in jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Oostende.

Contacteer ons

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit? Ontdek dit en meer in ons stappenplan!

Stappenplan Eco Heating
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom kiezen voor Eco Heating?

Kwaliteit
Wij werken uitsluitend met kwalitatieve merken.

Expertise
Wij hebben met ons team meer dan 15 jaar ervaring met verschillende projecten. Neem gerust een kijkje tussen onze referenties.

Het totaalpakket
Met Eco Heating heb je de ideale partner gevonden: wij plaatsen jouw geothermische warmtepomp volledig in eigen beheer. Wij voorzien zowel de calculatie, de boringen, alsook de installatie van de vloerverwarming en de warmtepomp. Bekijk hier hoe een samenwerking met ons eruit ziet.

Ook voor deze diensten kan je bij ons terecht:

Troeven Eco Heating

Boringen

Afgiftesystemen

Afgiftesystemen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Thuisbatterijen

Thuisbatterijen

Laadpalen

Laadpalen