De specialist in warmtepompen in regio Oudenaarde

Op zoek naar kwalitatieve warmtepompen in de regio Oudenaarde? Bij Eco Heating ben je aan het goede adres. Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring met geothermie en plaatsten in al die jaren meer dan 750 warmtepompen, ook in de regio Oudenaarde.

Waarom kiezen voor warmtepompen?

Geothermie in de regio Oudenaarde heeft een aantal voordelen die voor zich spreken

 • Je snoeit in jouw uitgaven: je bespaart tot 40 % op je energiefactuur.
 • Je draagt bij tot een duurzame wereld: de CO2-uitstoot van jouw verwarmingsinstallatie daalt want je werkt met een een hernieuwbare energiebron.
 • Je slaapt op beide oren: geothermische warmtepompen vragen amper onderhoud.
 • Je maakt je woning energiezuiniger: het E-peil daalt.
 • Je kan volledig onafhankelijk verwarmen en koelen: in combinatie met zonnepanelen heeft jouw warmtepomp geen bijkomende stroom nodig.

Warm in de winter, koel in de zomer

Warmtepompen van een topmerk als Vaillant zorgen voor warmte in jouw huis in Oudernaarde en produceren ook sanitair warm water, ook in de regio Oudenaarde. Maar wie kiest voor geothermie, krijgt er een heel aangename derde toepassing zomaar bij: de koeling van jouw woning. Met hetzelfde systeem zorgt jouw warmtepomp tijdens warme zomerdagen en –nachten voor een aangenaam fris klimaat in huis. De troeven?

 • Geothermische warmtepompen koelen passief. Je warmtepomp moet er niet voor draaien, enkel het circulatiepompje functioneert.
 • Je vermijdt de abrupte koeling én het energieverslindend verbruik van airconditioning.
 • Bijkomende apparatuur is overbodig, je koelt met hetzelfde systeem.
 • Dankzij de passieve koeling regenereert de bodem van jouw gebouw in Oudernaarde sneller. Het rendement van je warmtepomp in de winter zal daardoor nog hoger zijn.
 • Gedaan met slapeloze nachten of ongemakkelijke dagen door de hitte in huis. Je geniet dankzij geothermie van een aangenaam binnenklimaat, ook als het buiten erg warm is in de regio Oudenaarde.

Contacteer ons gerust

Denk jij ook aan geothermische warmtepompen in de regio Oudenaarde? Vul snel ons contactformulier in en wij contacteren je zo snel mogelijk. Je kan ons ook telefonisch bereiken via 09/227.80.63. Wij geven je graag meer informatie of doen je een vrijblijvend voorstel voor warmtepompen in Oudenaarde of omgeving.

Geothermie: de voordelen op een rij

Een groene lening is een stuk voordeliger

Lagere energiefactuur

Bespaar op jouw energiekosten
Het elektriciteitsnet is enkel nodig voor de aandrijfenergie van jouw verwarmings- en koelingsinstallatie. Gasverbruik kan je zelfs helemaal vermijden.
Kies voor een warmtepomp en spaar het milieu

Ecologische voordelen

Verwarm en koel zonder CO2-uitstoot
Stook zonder gas of mazout en bespaar een pak CO2-uitstoot. Met hernieuwbare aandrijfenergie is die uitstoot zelfs onbestaande.

Lager E-peil

Voldoe sneller aan de EPB-eisen
Een warmtepomp heeft een gunstige invloed op het E-peil van een gebouw. Nuttig bij nieuwbouw of ingrijpende energetische renovaties, maar ook een blijk van energiezuinigheid.
Vaillant Flexocompact

Amper onderhoud

Maak je geen zorgen over jaarlijks onderhoud
Jaarlijkse keuringen of het vegen van schoorstenen zijn niet nodig. En als er toch iets zou zijn, dan staan we altijd paraat.
Zonnepanelen en warmtepompen, een perfect huwelijk

Mogelijkheid tot onafhankelijkheid

Word onafhankelijk van elektriciteitsleveranciers
Kies je voor zonnepanelen voor de aandrijfenergie van je warmtepomp, dan kan je verwarmings- en koelingsinstallatie draaien onafhankelijk van energieleveranciers.

Onze werkwijze

Met een nauwkeurig stappenplan ben je zeker van een correct verloop. We overlopen alle stappen nauwgezet om tot het beste eindresultaat te komen. Doordat we alles in eigen beheer doen, kan je altijd terecht bij hetzelfde aanspreekpunt.

 • 01. Budgettering
 • 02. Dimensionering
 • 03. Controle
 • 04. Werfvergadering
 • 05. Plaatsing vloerverwarming
 • 06. Grondboringen
 • 07. Opstart warmtepomp
 • 08. Controle en uitleg
 • 09. Nazorg

01. Budgettering

In deze fase analyseren we jouw behoeften aan verwarming, koeling en sanitair warm water. We bekijken ook de concrete situatie en het project dat jij wil realiseren. Een particuliere woning stelt nu eenmaal andere eisen dan een appartementencomplex of een kantoorgebouw. Op basis van deze gegevens stellen we een eerste budget op. Dankzij onze Budgetteringstool kunnen we je dat budget erg snel bezorgen. Zo weet je waar je aan toe bent en kan je hiermee rekening houden in de totale budgettering van je project. Budgetteer nu jouw geothermische warmtepomp!

Volgende stap
warmteverliesberekening

02. Dimensionering

Als de bouwaanvraag is goedgekeurd, gaan we aan de slag met de gegevens die we krijgen van de architect en de EPB-verslaggever. In deze fase tekenen we het concrete warmtepompsysteem op maat van jouw project uit. Jij krijgt van ons een gepersonaliseerd voorstel.

Vorige stap Volgende stap

03. Controle

Voor we aan de werken beginnen, gaan we ter plekke nog eens na of alle onderdelen uit het voorstel zeker stroken met de realiteit. Door alles te dubbelchecken kunnen we je een hoogstaand warmtepompsysteem garanderen. Na deze controle stellen we een overeenkomst op die de leidraad is van onze uitvoering.  

Vorige stap Volgende stap

04. Werfvergadering

Betrokkenheid van de bouwheer en de architect is belangrijk om tot het gewenste systeem te komen. Daarom organiseren we een werfvergadering waarop we de definitieve locatie vastleggen van alle delen van het systeem: de vloerverwarming, de collectoren, de boringen, de warmtepomp.

Vorige stap Volgende stap
Verwarm slim met een geothermische warmtepomp

05. Plaatsing vloerverwarming

Als de isolatie is geplaatst door jou of de aannemer, kunnen wij de vloerverwarming plaatsen. Daarmee bezorgen we je een afgiftesysteem op lage temperatuur voor optimaal rendement. Dit systeem zorgt niet alleen voor verwarming, maar ook voor koeling in de warmere maanden van het jaar.

Vorige stap Volgende stap
Boortoren

06. Grondboringen

De grondboringen voeren we bij voorkeur uit als de regenwaterput gevuld is. Zo kunnen we met dat regenwater de boringen uitvoeren en niet met leidingwater. Want ook de grondboringen voeren we op zo duurzaam mogelijke wijze uit. Omdat die boringen integraal deel uitmaken van het warmtepompsysteem, voeren we ook deze stap zelf uit.

Vorige stap Volgende stap

07. Opstart warmtepomp

Van zodra het gebouw beschikt over een elektriciteits- en wateraansluiting, kunnen wij de warmtepomp opstarten.

Vorige stap Volgende stap
uitleg na installatie warmtepomp

08. Controle en uitleg

Is je warmtepompsysteem helemaal afgewerkt, dan nemen we de tijd om met jou alles te controleren. We geven je een heldere uitleg over hoe het systeem functioneert en zorgen voor een correcte afregeling. We overlopen met jou wat jouw wensen per ruimte zijn en stellen het binnenklimaat hierop in.

Vorige stap Volgende stap
Garantie en service

09. Nazorg

Dankzij onze nazorg ben je gerust voor de komende 25 jaar. Zonder zorgen geniet je al die tijd van het rendement dat je initieel voor ogen had. Laat je een tweejaarlijkse controle uitvoeren door ons, dan zorgen we voor een langere levensduur en controleren de Coefficient Of Performance (COP). Ga vandaag nog een servicecontract aan en slaap op beide oren.

Vorige stap
Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit?

  Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.