De specialist in warmtepompen in regio Oudenaarde

Ecoheating is de specialist in verwarmen, koelen
& groene elektriciteit in de regio Oudenaarde

Verwarmen icon Koelen icon Groene energie icon

Op zoek naar kwalitatieve warmtepompen in de regio Oudenaarde? Bij Eco Heating ben je aan het goede adres. Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring met geothermie en plaatsten in al die jaren meer dan 750 warmtepompen, ook in de regio Oudenaarde.

Geothermie

Welke warmtepomp
is juist voor jou?

Ben je van plan om binnenkort te bouwen of verbouwen, en ben je nog niet zeker over de warmtebron die je zult kiezen? Dan is een warmtepomp zeker het overwegen waard!

Deze ecologische verwarmingsbron biedt heel wat voordelen en is de ideale (toekomstgerichte) manier om jouw woning te verwarmen.

Geothermie

Wat is geothermie?

Een geothermische warmtepomp in combinatie met vloerverwarming is de meest efficiënte manier om gebouwen te verwarmen. Daarnaast zorgt het in de zomer voor passieve koeling. Het is de missie van Eco Heating om geothermie voor iedereen mogelijk te maken.

 • verwarmen in de winter

 • passief koelen in de zomer

 • milieuvriendelijk

Geothermie: de voordelen op een rij

LAGERE ENERGIEFACTUUR

Bespaar op jouw energiekosten

Het elektriciteitsnet is enkel nodig voor de aandrijfenergie van jouw verwarmings- en koelingsinstallatie. Gasverbruik kan je zelfs helemaal vermijden.

ECOLOGISCHE VOORDELEN

Verwarm en koel zonder CO2-uitstoot

Stook zonder gas of mazout en bespaar een pak CO2-uitstoot. Met hernieuwbare aandrijfenergie is die uitstoot zelfs onbestaande.

LAGER E-PEIL

Voldoe sneller aan de EPB-eisen

Een warmtepomp heeft een gunstige invloed op het E-peil van een gebouw. Het E-peil van het gebouw geeft een blijk van energiezuinigheid.

AMPER ONDERHOUD

Geen zorgen over jouw jaarlijks onderhoud

Jaarlijkse keuringen of het vegen van schoorstenen zijn niet nodig. En als er toch iets zou zijn, dan staan we altijd paraat.

MOGELIJKHEID TOT ONAFHANKELIJKHEID

Word onafhankelijk van leveranciers

Kies je voor zonnepanelen voor de aandrijfenergie van je warmtepomp, dan kan je verwarmings- en koelingsinstallatie onafhankelijk draaien.

Waarom kiezen voor warmtepompen?

Geothermie in de regio Oudenaarde heeft een aantal voordelen die voor zich spreken

 • Je snoeit in jouw uitgaven: je bespaart tot 40 % op je energiefactuur.
 • Je draagt bij tot een duurzame wereld: de CO2-uitstoot van jouw verwarmingsinstallatie daalt want je werkt met een een hernieuwbare energiebron.
 • Je slaapt op beide oren: geothermische warmtepompen vragen amper onderhoud.
 • Je maakt je woning energiezuiniger: het E-peil daalt.
 • Je kan volledig onafhankelijk verwarmen en koelen: in combinatie met zonnepanelen heeft jouw warmtepomp geen bijkomende stroom nodig.

Warm in de winter, koel in de zomer

Warmtepompen van een topmerk als Vaillant zorgen voor warmte in jouw huis in Oudernaarde en produceren ook sanitair warm water, ook in de regio Oudenaarde. Maar wie kiest voor geothermie, krijgt er een heel aangename derde toepassing zomaar bij: de koeling van jouw woning. Met hetzelfde systeem zorgt jouw warmtepomp tijdens warme zomerdagen en –nachten voor een aangenaam fris klimaat in huis. De troeven?

 • Geothermische warmtepompen koelen passief. Je warmtepomp moet er niet voor draaien, enkel het circulatiepompje functioneert.
 • Je vermijdt de abrupte koeling én het energieverslindend verbruik van airconditioning.
 • Bijkomende apparatuur is overbodig, je koelt met hetzelfde systeem.
 • Dankzij de passieve koeling regenereert de bodem van jouw gebouw in Oudernaarde sneller. Het rendement van je warmtepomp in de winter zal daardoor nog hoger zijn.
 • Gedaan met slapeloze nachten of ongemakkelijke dagen door de hitte in huis. Je geniet dankzij geothermie van een aangenaam binnenklimaat, ook als het buiten erg warm is in de regio Oudenaarde.

Contacteer ons gerust

Denk jij ook aan geothermische warmtepompen in de regio Oudenaarde? Vul snel ons contactformulier in en wij contacteren je zo snel mogelijk. Je kan ons ook telefonisch bereiken via 09/227.80.63. Wij geven je graag meer informatie of doen je een vrijblijvend voorstel voor warmtepompen in Oudenaarde of omgeving.

Contacteer ons

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit? Ontdek dit en meer in ons stappenplan!

Stappenplan Eco Heating
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom kiezen voor Eco Heating?

Kwaliteit
Wij werken uitsluitend met kwalitatieve merken.

Expertise
Wij hebben met ons team meer dan 15 jaar ervaring met verschillende projecten. Neem gerust een kijkje tussen onze referenties.

Het totaalpakket
Met Eco Heating heb je de ideale partner gevonden: wij plaatsen jouw geothermische warmtepomp volledig in eigen beheer. Wij voorzien zowel de calculatie, de boringen, alsook de installatie van de vloerverwarming en de warmtepomp. Bekijk hier hoe een samenwerking met ons eruit ziet.

Ook voor deze diensten kan je bij ons terecht:

Troeven Eco Heating

Boringen

Afgiftesystemen

Afgiftesystemen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Thuisbatterijen

Thuisbatterijen

Laadpalen

Laadpalen