De specialist in warmtepompen in regio Roeselare

Ecoheating is de specialist in verwarmen, koelen
& groene elektriciteit in de regio Roeselare

Verwarmen icon Koelen icon Groene energie icon

Geothermische warmtepomp vormen een uiterst duurzame manier om een woning of bedrijfsgebouw in de regio Roeselare van een aangenaam binnenklimaat te voorzien. Eco Heating realiseerde al heel wat warmtepompen, ook in de regio Roeselare. Bij ons ben je dus aan het juiste adres.

Geothermie

Welke warmtepomp
is juist voor jou?

Ben je van plan om binnenkort te bouwen of verbouwen, en ben je nog niet zeker over de warmtebron die je zult kiezen? Dan is een warmtepomp zeker het overwegen waard!

Deze ecologische verwarmingsbron biedt heel wat voordelen en is de ideale (toekomstgerichte) manier om jouw woning te verwarmen.

Geothermie

Wat is geothermie?

Een geothermische warmtepomp in combinatie met vloerverwarming is de meest efficiënte manier om gebouwen te verwarmen. Daarnaast zorgt het in de zomer voor passieve koeling. Het is de missie van Eco Heating om geothermie voor iedereen mogelijk te maken.

 • verwarmen in de winter

 • passief koelen in de zomer

 • milieuvriendelijk

Geothermie: de voordelen op een rij

LAGERE ENERGIEFACTUUR

Bespaar op jouw energiekosten

Het elektriciteitsnet is enkel nodig voor de aandrijfenergie van jouw verwarmings- en koelingsinstallatie. Gasverbruik kan je zelfs helemaal vermijden.

ECOLOGISCHE VOORDELEN

Verwarm en koel zonder CO2-uitstoot

Stook zonder gas of mazout en bespaar een pak CO2-uitstoot. Met hernieuwbare aandrijfenergie is die uitstoot zelfs onbestaande.

LAGER E-PEIL

Voldoe sneller aan de EPB-eisen

Een warmtepomp heeft een gunstige invloed op het E-peil van een gebouw. Het E-peil van het gebouw geeft een blijk van energiezuinigheid.

AMPER ONDERHOUD

Geen zorgen over jouw jaarlijks onderhoud

Jaarlijkse keuringen of het vegen van schoorstenen zijn niet nodig. En als er toch iets zou zijn, dan staan we altijd paraat.

MOGELIJKHEID TOT ONAFHANKELIJKHEID

Word onafhankelijk van leveranciers

Kies je voor zonnepanelen voor de aandrijfenergie van je warmtepomp, dan kan je verwarmings- en koelingsinstallatie onafhankelijk draaien.

Waarom een warmtepomp een goed idee is

Warmtepompen die gebruik maken – zoals die van Vaillant –  van geothermie biedt een pak voordelen, zowel voor particulieren als professionelen in de regio Roeselare:

 • De energiefactuur daalt: onze klant realiseren een vermindering tot 40 %.
 • De CO2-uitstoot daalt ook: verwarmen of koelen en toch het milieu sparen, met een geothermische warmtepomp kan het. Je gebruikt immers een hernieuwbare energiebron.
 • Het E-peil daalt: scoor goed in de EPB-verslaggeving én op vlak van energiezuinigheid.
 • Onderhoud is haast overbodig: een warmtepomp heeft amper onderhoud nodig.
 • Ga voor onafhankelijkheid: met zonnepanelen die voor de aandrijfenergie zorgen, kan je volledig onafhankelijk van energieleveranciers verwarmen of koelen, ook in Roeselare.

Eco Heating werkt transparant en duidelijk

Als wij een warmtepomp in de regio Roeselare installeren, doen we dat in negen duidelijke stappen. Die hebben we neergeschreven in een helder stappenplan dat je kan downloaden van onze website. Overweeg je om een warmtepomp in de regio Roeselare te laten installeren? Dan kan je in het stappenplan ontdekken hoe wij te werk gaan. En zijn we al volop bezig met de installatie van jouw warmtepomp in Roeselare? Dan kan je de werkzaamheden op de voet volgen dankzij het plan. Uiteraard blijven wij je daarnaast ook op de hoogte houden van de vorderingen.

Onze klanten getuigen

Wij zijn al meer dan 10 jaar actief in de sector van de warmtepompen. In die periode installeerden we er meer dan 750, ook in de stad Roeselare en omgeving. Dat leverde ons een schat aan ervaring en inzichten op. Maar bovenal leidde het tot een lange lijst van tevreden klanten. Enkelen onder hen delen hun ervaringen met je in deze filmpjes.

Geniet jij binnenkort van een optimaal binnenklimaat?

Kies van voor een geothermische warmtepomp. Zet dan de eerste stap en contacteer ons voor meer info of een vrijblijvend voorstel voor jouw warmtepomp in de regio Roeselare. Je kan ons bereiken via het contactformulier of telefoon: 09/227.80.63. Wie weet ben jij wel onze volgende tevreden klant in de regio Roeselare.

Contacteer ons

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit? Ontdek dit en meer in ons stappenplan!

Stappenplan Eco Heating
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom kiezen voor Eco Heating?

Kwaliteit
Wij werken uitsluitend met kwalitatieve merken.

Expertise
Wij hebben met ons team meer dan 15 jaar ervaring met verschillende projecten. Neem gerust een kijkje tussen onze referenties.

Het totaalpakket
Met Eco Heating heb je de ideale partner gevonden: wij plaatsen jouw geothermische warmtepomp volledig in eigen beheer. Wij voorzien zowel de calculatie, de boringen, alsook de installatie van de vloerverwarming en de warmtepomp. Bekijk hier hoe een samenwerking met ons eruit ziet.

Ook voor deze diensten kan je bij ons terecht:

Troeven Eco Heating

Boringen

Afgiftesystemen

Afgiftesystemen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Thuisbatterijen

Thuisbatterijen

Laadpalen

Laadpalen