De specialist in warmtepompen in regio Sint-Niklaas

Ecoheating is de specialist in verwarmen, koelen
& groene elektriciteit in de regio Sint-Niklaas

Verwarmen icon Koelen icon Groene energie icon

Op zoek naar een duurzame, voordelige en aangename manier om jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Sint-Niklaas te verwarmen, te koelen en van sanitair warm water te voorzien? Kies dan voor geothermische warmtepompen. Met meer dan 10 jaar ervaring kunnen we jou garanderen dat dit een bijzonder goed systeem is. Het feit dat we in die periode meer dan 750 warmtepompen installeerden, zegt genoeg. Ook in de regio Sint-Niklaas plaatst Eco Heating warmtepompen.

Geothermie

Welke warmtepomp
is juist voor jou?

Ben je van plan om binnenkort te bouwen of verbouwen, en ben je nog niet zeker over de warmtebron die je zult kiezen? Dan is een warmtepomp zeker het overwegen waard!

Deze ecologische verwarmingsbron biedt heel wat voordelen en is de ideale (toekomstgerichte) manier om jouw woning te verwarmen.

Geothermie

Wat is geothermie?

Een geothermische warmtepomp in combinatie met vloerverwarming is de meest efficiënte manier om gebouwen te verwarmen. Daarnaast zorgt het in de zomer voor passieve koeling. Het is de missie van Eco Heating om geothermie voor iedereen mogelijk te maken.

 • verwarmen in de winter

 • passief koelen in de zomer

 • milieuvriendelijk

Geothermie: de voordelen op een rij

LAGERE ENERGIEFACTUUR

Bespaar op jouw energiekosten

Het elektriciteitsnet is enkel nodig voor de aandrijfenergie van jouw verwarmings- en koelingsinstallatie. Gasverbruik kan je zelfs helemaal vermijden.

ECOLOGISCHE VOORDELEN

Verwarm en koel zonder CO2-uitstoot

Stook zonder gas of mazout en bespaar een pak CO2-uitstoot. Met hernieuwbare aandrijfenergie is die uitstoot zelfs onbestaande.

LAGER E-PEIL

Voldoe sneller aan de EPB-eisen

Een warmtepomp heeft een gunstige invloed op het E-peil van een gebouw. Het E-peil van het gebouw geeft een blijk van energiezuinigheid.

AMPER ONDERHOUD

Geen zorgen over jouw jaarlijks onderhoud

Jaarlijkse keuringen of het vegen van schoorstenen zijn niet nodig. En als er toch iets zou zijn, dan staan we altijd paraat.

MOGELIJKHEID TOT ONAFHANKELIJKHEID

Word onafhankelijk van leveranciers

Kies je voor zonnepanelen voor de aandrijfenergie van je warmtepomp, dan kan je verwarmings- en koelingsinstallatie onafhankelijk draaien.

Waarom warmtepompen?

Geothermische warmtepompen van een topmerk als Vaillant bieden minstens 5 sterke troeven:

 • Een lagere energiefactuur: eigenaars van warmtepompen besparen ook in de regio SInt-Niklaas tot 40 %.
 • Een lagere CO2-uitstoot: geothermie zorgt voor hernieuwbare energie en dus een duurzamere wereld want je gebruikt hernieuwbare energie.
 • Amper onderhoud: zo zijn warmtepompen niet onderworpen aan de keuringsverplichting.
 • Een lager E-peil: jouw woning in de regio Sint-Niklaas is niet alleen energiezuiniger, je scoort ook beter op vlak van de EPB-eisen.
 • Een kans op energie-onafhankelijkheid: combineer je jouw warmtepomp in Sint-Niklaas met zonnepanelen, dan heb je zelfs voor de aandrijfenergie geen extra stroom nodig.

Geothermie voor iedereen

Eco Heating vindt dat iedereen moet kunnen genieten van het uitstekende systeem dat een geothermische warmtepomp is, ook in de regio Sint-Niklaas. Daarom installeerden we in het sociaal woonproject Evo Gardens in Sint-Niklaas ook warmtepompen. Maar ook in andere types woningen en in bedrijfsgebouwen in de regio Sint-Niklaas is een warmtepomp uiteraard mogelijk.

Niet alleen verwarmen, ook koelen

Met een warmtepomp zorg je voor een aangenaam warm binnenklimaat in de winter. Maar ook in de zomer komt jouw warmtepomp van pas. Zonder dat je er ook maar iets moet aan veranderen, kan jouw systeem immers zorgen voor koeling van een gebouw in de regio Sint-Niklaas. Die koeling gebeurt passief, waardoor jouw warmtepomp eigenlijk niet hoeft te functioneren. Enkel het circulatiepompje draait. Terwijl het buiten heet is, geniet jij binnen van een aangenaam fris klimaat. En het kost je amper iets.

Zet vandaag nog de stap naar jouw eigen geothermische warmtepomp in de stad Sint-Niklaas en omgeving. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie. Daarvoor kan je ons contactformulier gebruiken of ons telefoneren op 09/227.80.63.

Contacteer ons

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit? Ontdek dit en meer in ons stappenplan!

Stappenplan Eco Heating
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom kiezen voor Eco Heating?

Kwaliteit
Wij werken uitsluitend met kwalitatieve merken.

Expertise
Wij hebben met ons team meer dan 15 jaar ervaring met verschillende projecten. Neem gerust een kijkje tussen onze referenties.

Het totaalpakket
Met Eco Heating heb je de ideale partner gevonden: wij plaatsen jouw geothermische warmtepomp volledig in eigen beheer. Wij voorzien zowel de calculatie, de boringen, alsook de installatie van de vloerverwarming en de warmtepomp. Bekijk hier hoe een samenwerking met ons eruit ziet.

Ook voor deze diensten kan je bij ons terecht:

Troeven Eco Heating

Boringen

Afgiftesystemen

Afgiftesystemen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Thuisbatterijen

Thuisbatterijen

Laadpalen

Laadpalen