De specialist in warmtepompen in regio Tielt

Ecoheating is de specialist in verwarmen, koelen
& groene elektriciteit in de regio Tielt

Verwarmen icon Koelen icon Groene energie icon

Op zoek naar een duurzaam systeem voor verwarming en koeling in de regio Tielt? Denk dan zeker aan geothermische warmtepompen. Die verzekeren je het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat. Eco Heating heeft een ruime ervaring met meer dan 750 geplaatste warmtepompen, ook in de regio Tielt.

Geothermie

Welke warmtepomp
is juist voor jou?

Ben je van plan om binnenkort te bouwen of verbouwen, en ben je nog niet zeker over de warmtebron die je zult kiezen? Dan is een warmtepomp zeker het overwegen waard!

Deze ecologische verwarmingsbron biedt heel wat voordelen en is de ideale (toekomstgerichte) manier om jouw woning te verwarmen.

Geothermie

Wat is geothermie?

Een geothermische warmtepomp in combinatie met vloerverwarming is de meest efficiënte manier om gebouwen te verwarmen. Daarnaast zorgt het in de zomer voor passieve koeling. Het is de missie van Eco Heating om geothermie voor iedereen mogelijk te maken.

 • verwarmen in de winter

 • passief koelen in de zomer

 • milieuvriendelijk

Geothermie: de voordelen op een rij

LAGERE ENERGIEFACTUUR

Bespaar op jouw energiekosten

Het elektriciteitsnet is enkel nodig voor de aandrijfenergie van jouw verwarmings- en koelingsinstallatie. Gasverbruik kan je zelfs helemaal vermijden.

ECOLOGISCHE VOORDELEN

Verwarm en koel zonder CO2-uitstoot

Stook zonder gas of mazout en bespaar een pak CO2-uitstoot. Met hernieuwbare aandrijfenergie is die uitstoot zelfs onbestaande.

LAGER E-PEIL

Voldoe sneller aan de EPB-eisen

Een warmtepomp heeft een gunstige invloed op het E-peil van een gebouw. Het E-peil van het gebouw geeft een blijk van energiezuinigheid.

AMPER ONDERHOUD

Geen zorgen over jouw jaarlijks onderhoud

Jaarlijkse keuringen of het vegen van schoorstenen zijn niet nodig. En als er toch iets zou zijn, dan staan we altijd paraat.

MOGELIJKHEID TOT ONAFHANKELIJKHEID

Word onafhankelijk van leveranciers

Kies je voor zonnepanelen voor de aandrijfenergie van je warmtepomp, dan kan je verwarmings- en koelingsinstallatie onafhankelijk draaien.

De 5 overtuigende voordelen van geothermie in de regio Tielt

Geothermische warmtepompen van een topmerk als Vaillant hebben een pak voordelen. Dit zijn er alvast 5:

 • Je energiefactuur daalt: je mag je verwachten aan een daling tot 40 %.
 • Je CO2-uitstoot daalt: omdat je verwarmt en koelt met hernieuwbare energie doe je dat op een erg duurzame manier.
 • Je E-peil daalt: een energiezuinige woning die voldoet aan de EPB-eisen, dat klinkt best interessant, niet? Het kan, ook in de regio Tielt.
 • Je kan op beide oren slapen: de technologie van warmtepompen is zo goed dat amper onderhoud nodig is.
 • Je kan onafhankelijk worden van energieleveranciers: koppel je warmtepomp aan zonnepanelen en zelfs voor de aandrijfenergie is netstroom overbodig.

Eco Heating staat voor heldere communicatie

Naast vakmanschap en gedrevenheid gaan wij ook prat op duidelijke communicatie. We werken volgens een duidelijk stappenplan dat je kan downloaden van onze website. Dankzij dat plan kan je te allen tijde volgen hoe de installatie van jouw warmtepomp in de regio Tielt vordert. En voor wie nog niet met ons samenwerkt, geeft het stappenplan een helder inzicht in de manier van werken van Eco Heating. Na meer dan 10 jaar hebben we die verfijnd tot een uiterst efficiënt proces.

Geothermie werkt

Warmte in de winter, koelte in de zomer en altijd sanitair warm water ter beschikking in jouw woning of bedrijfsgebouw in de regio Tielt: met geothermische warmtepompen koppel je duurzaamheid aan efficiëntie, betrouwbaarheid en comfort. Eco Heating installeerde al meer dan 750 warmtepompen – ook in de omgeving van Tielt – en dat leverde ons een pak tevreden klanten op. Enkelen onder hen delen hun ervaringen met je in deze filmpjes.

Contacteer ons vrijblijvend

Heb je een woning of bedrijfsgebouw in de regio Tielt en denk je aan geothermische warmtepompen? Contacteer ons gerust voor meer info. Je kan hiervoor ons contactformulier gebruiken of bellen naar 09/227.80.63. Wie weet ben jij wel één van de volgende gelukkige eigenaars van een warmtepomp in de regio Tielt.

Contacteer ons

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit? Ontdek dit en meer in ons stappenplan!

Stappenplan Eco Heating
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom kiezen voor Eco Heating?

Kwaliteit
Wij werken uitsluitend met kwalitatieve merken.

Expertise
Wij hebben met ons team meer dan 15 jaar ervaring met verschillende projecten. Neem gerust een kijkje tussen onze referenties.

Het totaalpakket
Met Eco Heating heb je de ideale partner gevonden: wij plaatsen jouw geothermische warmtepomp volledig in eigen beheer. Wij voorzien zowel de calculatie, de boringen, alsook de installatie van de vloerverwarming en de warmtepomp. Bekijk hier hoe een samenwerking met ons eruit ziet.

Ook voor deze diensten kan je bij ons terecht:

Troeven Eco Heating

Boringen

Afgiftesystemen

Afgiftesystemen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Thuisbatterijen

Thuisbatterijen

Laadpalen

Laadpalen