De specialist in warmtepompen in regio Tienen

Ecoheating is de specialist in verwarmen, koelen
& groene elektriciteit in de regio Tienen

Verwarmen icon Koelen icon Groene energie icon

Woon je in Tienen en ben je op zoek naar een warmtepomp? Of ligt jouw bedrijf in de regio Tienen en wil je jezelf, je medewerkers en je klanten plezieren met het aangename en duurzame binnenklimaat van een warmtepomp? Zoek niet verder: Eco Heating is dé specialist in geothermische warmtepompen, ook in Tienen.

Geothermie

Welke warmtepomp
is juist voor jou?

Ben je van plan om binnenkort te bouwen of verbouwen, en ben je nog niet zeker over de warmtebron die je zult kiezen? Dan is een warmtepomp zeker het overwegen waard!

Deze ecologische verwarmingsbron biedt heel wat voordelen en is de ideale (toekomstgerichte) manier om jouw woning te verwarmen.

Geothermie

Wat is geothermie?

Een geothermische warmtepomp in combinatie met vloerverwarming is de meest efficiënte manier om gebouwen te verwarmen. Daarnaast zorgt het in de zomer voor passieve koeling. Het is de missie van Eco Heating om geothermie voor iedereen mogelijk te maken.

 • verwarmen in de winter

 • passief koelen in de zomer

 • milieuvriendelijk

Geothermie: de voordelen op een rij

LAGERE ENERGIEFACTUUR

Bespaar op jouw energiekosten

Het elektriciteitsnet is enkel nodig voor de aandrijfenergie van jouw verwarmings- en koelingsinstallatie. Gasverbruik kan je zelfs helemaal vermijden.

ECOLOGISCHE VOORDELEN

Verwarm en koel zonder CO2-uitstoot

Stook zonder gas of mazout en bespaar een pak CO2-uitstoot. Met hernieuwbare aandrijfenergie is die uitstoot zelfs onbestaande.

LAGER E-PEIL

Voldoe sneller aan de EPB-eisen

Een warmtepomp heeft een gunstige invloed op het E-peil van een gebouw. Het E-peil van het gebouw geeft een blijk van energiezuinigheid.

AMPER ONDERHOUD

Geen zorgen over jouw jaarlijks onderhoud

Jaarlijkse keuringen of het vegen van schoorstenen zijn niet nodig. En als er toch iets zou zijn, dan staan we altijd paraat.

MOGELIJKHEID TOT ONAFHANKELIJKHEID

Word onafhankelijk van leveranciers

Kies je voor zonnepanelen voor de aandrijfenergie van je warmtepomp, dan kan je verwarmings- en koelingsinstallatie onafhankelijk draaien.

Waarom een warmtepomp?

Kiezen voor een geothermische warmtepomp geeft je heel wat voordelen, ook in Tienen.

 • Je merkt een fikse daling van je energiefactuur: zo maar even 50 % minder betalen, dat kan met een warmtepomp.
 • De CO2-uitstoot daalt: een warmtepomp is bijzonder duurzaam en dus draag jij bij aan het milieu.
 • Het E-peil van jouw woning of bedrijfsgebouw in Tienen daalt: een warmtepomp levert een sterke bijdrage aan het behalen van de EPB-eisen.
 • Vergeet het dure onderhoud: een warmtepomp draait ook zonder grote kosten voor onderhoud of keuring.
 • Je kan volledig onafhankelijk zijn van energieleveranciers: combineer jouw warmtepomp met zonnepanelen en je verwarmt volledig gratis!

Eco Heating, da’s transparantie gegarandeerd

Een warmtepomp laat je niet elke dag plaatsen. Daarom wil je uiteraard samenwerken met een betrouwbare partner met kennis van zaken. De geothermische warmtepomp kent na meer dan 10 jaar en meer dan 750 geplaatste warmtepompen geen geheim meer voor ons. Ook in Tienen kan je genieten van onze ervaring. Om je wegwijs te maken in onze manier van werken ontwikkelden we een handig stappenplan dat je gratis kan downloaden van onze website. Omdat we kiezen voor kwaliteit, werken we met het Duitse topmerk Vaillant.

Onze klanten zijn onze beste reclame

Bij Eco Heating kloppen we onszelf niet op de borst. We laten je liever de reacties van onze klanten horen. Zij zijn nog steeds de beste graadmeter om ons werk en de efficiëntie van een geothermische warmtepomp te evalueren. Bekijk en beluister dan ook zeker onze referenties.

Woon je in de regio Tienen of ligt jouw bedrijf in Tienen? Contacteer ons gerust vrijblijvend voor meer info. Wie weet plaatsen wij onze volgende warmtepomp wel bij jou in Tienen.

Contacteer ons

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit? Ontdek dit en meer in ons stappenplan!

Stappenplan Eco Heating
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom kiezen voor Eco Heating?

Kwaliteit
Wij werken uitsluitend met kwalitatieve merken.

Expertise
Wij hebben met ons team meer dan 15 jaar ervaring met verschillende projecten. Neem gerust een kijkje tussen onze referenties.

Het totaalpakket
Met Eco Heating heb je de ideale partner gevonden: wij plaatsen jouw geothermische warmtepomp volledig in eigen beheer. Wij voorzien zowel de calculatie, de boringen, alsook de installatie van de vloerverwarming en de warmtepomp. Bekijk hier hoe een samenwerking met ons eruit ziet.

Ook voor deze diensten kan je bij ons terecht:

Troeven Eco Heating

Boringen

Afgiftesystemen

Afgiftesystemen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Thuisbatterijen

Thuisbatterijen

Laadpalen

Laadpalen