De specialist in warmtepompen in regio Vilvoorde

Denk je aan warmtepompen in de regio Vilvoorde? De natuur inschakelen om een woning of bedrijfsgebouw te verwarmen of te koelen, dat doen geothermische warmtepompen. Na meer dan 10 jaar bouwde Eco Heating een ruime ervaring op met geothermie. Meer dan 750 gerealiseerde warmtepompen – ook in de regio Vilvoorde – getuigen van onze vakkennis en ervaring.

De voordelen van warmtepompen

Kiezen voor geothermische warmtepompen van een topmerk als Vaillant, dat is kiezen voor een erg duurzaam en comfortabel systeem om een woning of bedrijfsgebouw in de regio Vilvoorde te verwarmen, te koelen of van sanitair warm water te voorzien. Dit zijn alvast 5 sterke troeven van geothermie:

 • Je energiefactuur daalt: onze klanten melden ons dalingen van wel 40 %.
 • Je CO2-uitstoot daalt: een warmtepomp is een mooi voorbeeld van hoe jouw eigen comfort hand in hand kan gaan met de zorg voor een duurzame wereld. De reden? Je gebruikt duurzame energie.
 • Het E-peil van jouw gebouw in de regio Vilvoorde daalt en dat kan belangrijk zijn, bijvoorbeeld om aan de EPB-eisen te voldoen.
 • Je heb amper onderhoudskosten aan geothermische warmtepompen.
 • Volledige onafhankelijkheid van energieleveranciers is mogelijk als je jouw warmtepomp koppelt aan zonnepanelen in de regio Vilvoorde. Die zorgen dan voor de aandrijfenergie die jouw warmtepomp doet draaien.

Eco Heating staat voor een transparante aanpak

Gedurende de meer dan 10 jaar waarin ons bedrijf actief is, ontwikkelden we een uitgekiend stappenplan om geothermische warmtepompen te installeren. Je kan dat plan gratis downloaden van onze website. Het stelt je enerzijds in staat om onze manier van werken vooraf reeds te leren kennen als je aan ons denkt voor een warmtepomp in de regio Vilvoorde. En anderzijds is het ook een handige leidraad om tijdens de werkzaamheden goed te kunnen volgen hoe de installatie van jouw warmtepomp in de regio Vilvoorde verloopt.

Onze klanten zijn tevreden

Niemand is beter geplaatst dan onze klanten om te oordelen of warmtepompen van Eco Heating doen wat die moeten doen: een aangenaam binnenklimaat en voldoende sanitair warm water produceren. Het zijn immers die klanten die de warmtepompen dagelijks gebruiken, of dat nu voor particulier dan wel professioneel gebruik is. Daarom verzamelden we enkele referenties van klanten. Je kan hun getuigenissen bekijken in deze filmpjes.

Ben jij de volgende tevreden klant in de regio Vilvoorde?

Wil je meer info of een vrijblijvend voorstel voor jouw project in de stad Vilvoorde of omgeving? Contacteer ons gerust via ons contactformulier of telefoon: 09/227.80.63. Wie weet geniet jij binnenkort wel van één van onze warmtepompen in de regio Vilvoorde?

Geothermie: de voordelen op een rij

Een groene lening is een stuk voordeliger

Lagere energiefactuur

Bespaar op jouw energiekosten
Het elektriciteitsnet is enkel nodig voor de aandrijfenergie van jouw verwarmings- en koelingsinstallatie. Gasverbruik kan je zelfs helemaal vermijden.
Kies voor een warmtepomp en spaar het milieu

Ecologische voordelen

Verwarm en koel zonder CO2-uitstoot
Stook zonder gas of mazout en bespaar een pak CO2-uitstoot. Met hernieuwbare aandrijfenergie is die uitstoot zelfs onbestaande.

Lager E-peil

Voldoe sneller aan de EPB-eisen
Een warmtepomp heeft een gunstige invloed op het E-peil van een gebouw. Nuttig bij nieuwbouw of ingrijpende energetische renovaties, maar ook een blijk van energiezuinigheid.
Vaillant Flexocompact

Amper onderhoud

Maak je geen zorgen over jaarlijks onderhoud
Jaarlijkse keuringen of het vegen van schoorstenen zijn niet nodig. En als er toch iets zou zijn, dan staan we altijd paraat.
Zonnepanelen en warmtepompen, een perfect huwelijk

Mogelijkheid tot onafhankelijkheid

Word onafhankelijk van elektriciteitsleveranciers
Kies je voor zonnepanelen voor de aandrijfenergie van je warmtepomp, dan kan je verwarmings- en koelingsinstallatie draaien onafhankelijk van energieleveranciers.

Onze werkwijze

Met een nauwkeurig stappenplan ben je zeker van een correct verloop. We overlopen alle stappen nauwgezet om tot het beste eindresultaat te komen. Doordat we alles in eigen beheer doen, kan je altijd terecht bij hetzelfde aanspreekpunt.

 • 01. Budgettering
 • 02. Dimensionering
 • 03. Controle
 • 04. Werfvergadering
 • 05. Plaatsing vloerverwarming
 • 06. Grondboringen
 • 07. Opstart warmtepomp
 • 08. Controle en uitleg
 • 09. Nazorg

01. Budgettering

In deze fase analyseren we jouw behoeften aan verwarming, koeling en sanitair warm water. We bekijken ook de concrete situatie en het project dat jij wil realiseren. Een particuliere woning stelt nu eenmaal andere eisen dan een appartementencomplex of een kantoorgebouw. Op basis van deze gegevens stellen we een eerste budget op. Dankzij onze Budgetteringstool kunnen we je dat budget erg snel bezorgen. Zo weet je waar je aan toe bent en kan je hiermee rekening houden in de totale budgettering van je project. Budgetteer nu jouw geothermische warmtepomp!

Volgende stap
warmteverliesberekening

02. Dimensionering

Als de bouwaanvraag is goedgekeurd, gaan we aan de slag met de gegevens die we krijgen van de architect en de EPB-verslaggever. In deze fase tekenen we het concrete warmtepompsysteem op maat van jouw project uit. Jij krijgt van ons een gepersonaliseerd voorstel.

Vorige stap Volgende stap

03. Controle

Voor we aan de werken beginnen, gaan we ter plekke nog eens na of alle onderdelen uit het voorstel zeker stroken met de realiteit. Door alles te dubbelchecken kunnen we je een hoogstaand warmtepompsysteem garanderen. Na deze controle stellen we een overeenkomst op die de leidraad is van onze uitvoering.  

Vorige stap Volgende stap

04. Werfvergadering

Betrokkenheid van de bouwheer en de architect is belangrijk om tot het gewenste systeem te komen. Daarom organiseren we een werfvergadering waarop we de definitieve locatie vastleggen van alle delen van het systeem: de vloerverwarming, de collectoren, de boringen, de warmtepomp.

Vorige stap Volgende stap
Verwarm slim met een geothermische warmtepomp

05. Plaatsing vloerverwarming

Als de isolatie is geplaatst door jou of de aannemer, kunnen wij de vloerverwarming plaatsen. Daarmee bezorgen we je een afgiftesysteem op lage temperatuur voor optimaal rendement. Dit systeem zorgt niet alleen voor verwarming, maar ook voor koeling in de warmere maanden van het jaar.

Vorige stap Volgende stap
Boortoren

06. Grondboringen

De grondboringen voeren we bij voorkeur uit als de regenwaterput gevuld is. Zo kunnen we met dat regenwater de boringen uitvoeren en niet met leidingwater. Want ook de grondboringen voeren we op zo duurzaam mogelijke wijze uit. Omdat die boringen integraal deel uitmaken van het warmtepompsysteem, voeren we ook deze stap zelf uit.

Vorige stap Volgende stap

07. Opstart warmtepomp

Van zodra het gebouw beschikt over een elektriciteits- en wateraansluiting, kunnen wij de warmtepomp opstarten.

Vorige stap Volgende stap
uitleg na installatie warmtepomp

08. Controle en uitleg

Is je warmtepompsysteem helemaal afgewerkt, dan nemen we de tijd om met jou alles te controleren. We geven je een heldere uitleg over hoe het systeem functioneert en zorgen voor een correcte afregeling. We overlopen met jou wat jouw wensen per ruimte zijn en stellen het binnenklimaat hierop in.

Vorige stap Volgende stap
Garantie en service

09. Nazorg

Dankzij onze nazorg ben je gerust voor de komende 25 jaar. Zonder zorgen geniet je al die tijd van het rendement dat je initieel voor ogen had. Laat je een tweejaarlijkse controle uitvoeren door ons, dan zorgen we voor een langere levensduur en controleren de Coefficient Of Performance (COP). Ga vandaag nog een servicecontract aan en slaap op beide oren.

Vorige stap
Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit?

  Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.