De specialist in warmtepompen in regio Vilvoorde

Ecoheating is de specialist in verwarmen, koelen
& groene elektriciteit in de regio Vilvoorde

Verwarmen icon Koelen icon Groene energie icon

Denk je aan warmtepompen in de regio Vilvoorde? De natuur inschakelen om een woning of bedrijfsgebouw te verwarmen of te koelen, dat doen geothermische warmtepompen. Na meer dan 10 jaar bouwde Eco Heating een ruime ervaring op met geothermie. Meer dan 750 gerealiseerde warmtepompen – ook in de regio Vilvoorde – getuigen van onze vakkennis en ervaring.

Geothermie

Welke warmtepomp
is juist voor jou?

Ben je van plan om binnenkort te bouwen of verbouwen, en ben je nog niet zeker over de warmtebron die je zult kiezen? Dan is een warmtepomp zeker het overwegen waard!

Deze ecologische verwarmingsbron biedt heel wat voordelen en is de ideale (toekomstgerichte) manier om jouw woning te verwarmen.

Geothermie

Wat is geothermie?

Een geothermische warmtepomp in combinatie met vloerverwarming is de meest efficiënte manier om gebouwen te verwarmen. Daarnaast zorgt het in de zomer voor passieve koeling. Het is de missie van Eco Heating om geothermie voor iedereen mogelijk te maken.

 • verwarmen in de winter

 • passief koelen in de zomer

 • milieuvriendelijk

Geothermie: de voordelen op een rij

LAGERE ENERGIEFACTUUR

Bespaar op jouw energiekosten

Het elektriciteitsnet is enkel nodig voor de aandrijfenergie van jouw verwarmings- en koelingsinstallatie. Gasverbruik kan je zelfs helemaal vermijden.

ECOLOGISCHE VOORDELEN

Verwarm en koel zonder CO2-uitstoot

Stook zonder gas of mazout en bespaar een pak CO2-uitstoot. Met hernieuwbare aandrijfenergie is die uitstoot zelfs onbestaande.

LAGER E-PEIL

Voldoe sneller aan de EPB-eisen

Een warmtepomp heeft een gunstige invloed op het E-peil van een gebouw. Het E-peil van het gebouw geeft een blijk van energiezuinigheid.

AMPER ONDERHOUD

Geen zorgen over jouw jaarlijks onderhoud

Jaarlijkse keuringen of het vegen van schoorstenen zijn niet nodig. En als er toch iets zou zijn, dan staan we altijd paraat.

MOGELIJKHEID TOT ONAFHANKELIJKHEID

Word onafhankelijk van leveranciers

Kies je voor zonnepanelen voor de aandrijfenergie van je warmtepomp, dan kan je verwarmings- en koelingsinstallatie onafhankelijk draaien.

De voordelen van warmtepompen

Kiezen voor geothermische warmtepompen van een topmerk als Vaillant, dat is kiezen voor een erg duurzaam en comfortabel systeem om een woning of bedrijfsgebouw in de regio Vilvoorde te verwarmen, te koelen of van sanitair warm water te voorzien. Dit zijn alvast 5 sterke troeven van geothermie:

 • Je energiefactuur daalt: onze klanten melden ons dalingen van wel 40 %.
 • Je CO2-uitstoot daalt: een warmtepomp is een mooi voorbeeld van hoe jouw eigen comfort hand in hand kan gaan met de zorg voor een duurzame wereld. De reden? Je gebruikt duurzame energie.
 • Het E-peil van jouw gebouw in de regio Vilvoorde daalt en dat kan belangrijk zijn, bijvoorbeeld om aan de EPB-eisen te voldoen.
 • Je heb amper onderhoudskosten aan geothermische warmtepompen.
 • Volledige onafhankelijkheid van energieleveranciers is mogelijk als je jouw warmtepomp koppelt aan zonnepanelen in de regio Vilvoorde. Die zorgen dan voor de aandrijfenergie die jouw warmtepomp doet draaien.

Eco Heating staat voor een transparante aanpak

Gedurende de meer dan 10 jaar waarin ons bedrijf actief is, ontwikkelden we een uitgekiend stappenplan om geothermische warmtepompen te installeren. Je kan dat plan gratis downloaden van onze website. Het stelt je enerzijds in staat om onze manier van werken vooraf reeds te leren kennen als je aan ons denkt voor een warmtepomp in de regio Vilvoorde. En anderzijds is het ook een handige leidraad om tijdens de werkzaamheden goed te kunnen volgen hoe de installatie van jouw warmtepomp in de regio Vilvoorde verloopt.

Onze klanten zijn tevreden

Niemand is beter geplaatst dan onze klanten om te oordelen of warmtepompen van Eco Heating doen wat die moeten doen: een aangenaam binnenklimaat en voldoende sanitair warm water produceren. Het zijn immers die klanten die de warmtepompen dagelijks gebruiken, of dat nu voor particulier dan wel professioneel gebruik is. Daarom verzamelden we enkele referenties van klanten. Je kan hun getuigenissen bekijken in deze filmpjes.

Ben jij de volgende tevreden klant in de regio Vilvoorde?

Wil je meer info of een vrijblijvend voorstel voor jouw project in de stad Vilvoorde of omgeving? Contacteer ons gerust via ons contactformulier of telefoon: 09/227.80.63. Wie weet geniet jij binnenkort wel van één van onze warmtepompen in de regio Vilvoorde?

Contacteer ons

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stappenplan:

Wegwijs in de Geothermie

Wat zijn belangrijke fasen om rekening mee te houden? Wat hebben we nodig? Wie bezorgt dit? Ontdek dit en meer in ons stappenplan!

Stappenplan Eco Heating
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom kiezen voor Eco Heating?

Kwaliteit
Wij werken uitsluitend met kwalitatieve merken.

Expertise
Wij hebben met ons team meer dan 15 jaar ervaring met verschillende projecten. Neem gerust een kijkje tussen onze referenties.

Het totaalpakket
Met Eco Heating heb je de ideale partner gevonden: wij plaatsen jouw geothermische warmtepomp volledig in eigen beheer. Wij voorzien zowel de calculatie, de boringen, alsook de installatie van de vloerverwarming en de warmtepomp. Bekijk hier hoe een samenwerking met ons eruit ziet.

Ook voor deze diensten kan je bij ons terecht:

Troeven Eco Heating

Boringen

Afgiftesystemen

Afgiftesystemen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Thuisbatterijen

Thuisbatterijen

Laadpalen

Laadpalen