la_corbeille_ecoheating

“Wij kiezen voor een supermoderne techniek als geothermie”

Anthony Franchitti – Zaakvoerder AEF Immo

Aan het station van Wespelaar (Haacht) krijgt de voormalige conservenfabriek La Corbeille een nieuwe bestemming. Dertig lofts zullen er de meest hedendaagse technieken combineren met de industriële omgeving van de vroegere ‘eitenfabriek’ (erwtenfabriek). Uiteraard kan geothermie daarbij niet ontbreken. La Corbeille is een BEN-project. Dat wil zeggen dat het gebouw bijna energieneutraal is, wat de toekomstige inwoners gedurende vijf jaar een korting van 50 % op het kadastraal inkomen oplevert.

Bijna gratis verwarmen en koelen

Architectenbureau T’Jonck-Nilis construeert 30 lofts in de vroegere fabrieksgebouwen en in een gloednieuwe woontoren. Alle wooneenheden krijgen vloerverwarming met een geothermische warmtepomp. Omdat La Corbeille ook zonnepanelen zal hebben, zullen de bewoners zo goed als gratis verwarmen en koelen. Ventilatie zonder warmteverlies is gegarandeerd dankzij het ventilatiesysteem D. Dat combineert troeven als warmterecuperatie en stille werking.

Labels Info
Architect T’Jonck-Nilis Ingenieur-Architecten BV-BVBA
Verkoop AEF Immo
Studie Eco Heating
Uitvoering Eco Heating
Warmtepompen 30 individuele warmtepompen
Boringen Combinatie van collectief boornet en individuele captatienetten

Supermoderne technieken

Anthony Franchitti van AEF Immo verzorgt de verkoop van de lofts. Hij benadrukt de unieke combinatie van oud en nieuw: “Met La Corbeille combineren we een stokoude fabriek met supermoderne technieken. Dat is ons concept. Dan kan geothermie niet achterblijven, natuurlijk. Dat is een supermoderne techniek als geen ander.”

Warmtepompsysteem op maat

In La Corbeille zet Eco Heating de expertise in voor een warmtepompsysteem op maat van de site, vertelt zaakvoerder Tom Cobbaert. “Elke wooneenheid krijgt een eigen warmtepomp. Voor de minder grote units sluiten we de pomp aan op een collectief systeem. De grotere lofts krijgen een individueel captatienet. Wij bekijken een project als La Corbeille altijd in globaliteit. We analyseren het terrein en de behoeften, we onderzoeken hoe we de boringen best uitvoeren en hoeveel meter we nodig hebben voor de ondergrondse leidingen. Zo ontwikkelen we een systeem voor verwarming, koeling en sanitair warm water op maat van La Corbeille en zijn bewoners.”

Volgend jaar worden de lofts in principe opgeleverd. Wie interesse heeft, vindt er nog een aantal die te koop staan.

la_corbeille_ecoheating
la_corbeille_ecoheating