fbpx
Wil jij nog genieten van € 1.500 korting op passieve koeling? Reserveer je moment tijdens onze afrondingsweek van 17 tot 21 juni.

Home > Referenties >

Evo Gardens

“Voor ons nieuwbouwproject zijn we op zoek gegaan naar een systeem dat duurzaam was, milieuvriendelijk, en vooral onafhankelijk van mazout of gas (en de fluctuerende energieprijzen).”

Bart Van Laethem

Goedkopere oplossing dan aardgas

De bewoners van de 32 woonunits van het sociaal woonproject Evo Gardens in Sint-Niklaas genieten allemaal van een aangenaam binnenklimaat en sanitair warm water. Om dit te realiseren installeerde Eco Heating in elke woonunit een eigen warmtepompje, boiler en systeem voor passieve koeling. Een collectief captatienet levert de warmte aan. “We stelden vast dat warmtepompen vergelijkbaar of zelfs rendabeler zijn dan klassieke installatie”, zegt Dirk Caluwaerts van bouwheer Cip & A bv. Berekeningen toonden inderdaad aan dat geothermie in het geval van Evo Gardens goedkoper is dan aardgas. Een goed calculatiemodel en de omvang van het project maken dat mogelijk. “In de toekomst gaan we niet anders kunnen dan steeds meer kiezen voor warmtepompsystemen”, vindt architect Bart Van Laethem. “Geothermie is wel de grootste investering, maar ook de zuinigste.”

“We zijn fier op dit project”, bekent Marc Tanghe, commercieel directeur van Vaillant België. “Het idee leeft dat geothermie vooral voor villabouw of alleenstaande woningen geschikt is. Hier wordt het tegendeel bewezen. Dit project zal dan ook heel zeker navolging krijgen in andere appartementsgebouwen.”

Tevreden bewoners

“Na de eerste winter met geothermie, zijn de bewoners heel tevreden”, stelt coördinator Yannick Claes van Sociaal Verhuurkantoor Waasland vast. Hij is erg positief over de aanpak van Eco Heating. “Wij hadden 1001 vragen over dit systeem en daarmee konden we op elke moment van de dag bij Eco Heating terecht. Top!” Architect Bart Van Laethem deelt die ervaring. “De gefaseerde planning werd heel goed opgevolgd.” Marc Tanghe noemt dan weer de deskundigheid van Eco Heating. “Wij leveren goede apparaten, maar ze moeten ook perfect geïnstalleerd worden. Dit resultaat mag gezien worden, het is uniek. Eco Heating is een echte autoriteit op vlak van geothermie. Wij zijn blij met zo’n installateur.”

Geothermie voor iedereen

Het feit dat Evo Gardens een sociaal woonproject is, past volledig in de visie van Eco Heating. We willen namelijk geothermie voor iedereen mogelijk maken, ook voor mensen met een lager inkomen. En dat heeft een dubbel voordeel: we maken een echt verschil op vlak van het klimaat én we bieden een betaalbare oplossing voor een aangenaam binnenklimaat.

Labels Info
Residentie Evo Gardens
Bouwheer Cip & A bv
Architect Bart Van Laethem
Verhuurder Sociaal verhuurkantoor Waasland
Studie Eco Heating
Uitvoering Eco Heating
Systeem 32 individuele warmtepompen met collectief captatienet
2022-05-25T08:59:40+02:00
Go to Top