fbpx
Schrijf je nu in voor onze gratis infosessie op 28 mei 2024.

Home > Kenniscentrum > Blog >

De warmtepomp in combinatie met lage temperatuur radiatoren

De warmtepomp in combinatie met lage temperatuur radiatoren

Toegevoegd op 9 juni 2020

Lage-temperatuur-radiatoren

De vele voordelen van een warmtepomp zijn al vaker toegelicht. Veelal wordt er voor gekozen om een warmtepomp te combineren met vloerverwarming. Dat is zeker interessant voor nieuwbouwprojecten. Maar kan je ook in je bestaande woning genieten van de energiebesparing die een warmtepomp biedt zonder een complete renovatie? Uiteraard! Een warmtepomp kan ook worden geïnstalleerd in combinatie met lage temperatuur radiatoren.

Een maximum aan rendement met een minimale investering

Wil je van de vele voordelen van een warmtepomp kunnen genieten en je installatiekost zo laag mogelijk houden? Dan is een warmtepomp in combinatie met lage temperatuur radiatoren de oplossing, bovendien zijn deze het meest energiezuinig. Die zorgen voor een aangenaam klimaat in je woning aan een voordelige prijs. Waarom? Omdat de aanvoertemperatuur van het water dat je centrale verwarming gebruikt veel lager ligt dan bij een traditioneel systeem. Lage temperatuur radiatoren hebben voldoende aan een temperatuur van 35° tot 55° om optimaal te renderen. Een klassieke verwarming bereikt pas een aangenaam leefklimaat bij een aanvoertemperatuur van 75° tot 85°. Een warmtepomp in combinatie met lage temperatuur radiatoren gebruikt een pak minder energie, wat resulteert in een veel lagere energiefactuur.

Energiezuinig en performant verwarmen zonder breekwerk

Een ander voordeel van de combinatie van een warmtepomp met lage temperatuur radiatoren is dat je de voordelen van een warmtepomp in huis haalt zonder breekwerk voor de installatie van vloerverwarming. Zo bespaar je niet alleen veel op de installatiekost, maar vermijd je ook breekwerk en de bijkomende kosten ervan. Zeker voor woningen waarbij de authentieke elementen liefst behouden worden, is dit een substantieel voordeel. Zo krijgt je herenhuis met visgraatparket toch de energiezuinige verwarming van een warmtepomp zonder het karakter van de woning aan te tasten.

Milieuvriendelijk en energiebesparend

Door de voordelen van een warmtepomp te combineren met lage temperatuur radiatoren, kies je voor een weinig ingrijpende – en dus een budgetvriendelijke – installatie. Deze configuratie laat je toe je woning te verwarmen met respect voor het milieu én op een manier die goed is voor je portemonnee. Als je woning goed geïsoleerd is, bespaar je dankzij deze installatie gemiddeld 25% op je stookkosten. Dat kan tellen!

Go to Top