fbpx
Schrijf je nu in voor onze gratis infosessie op 28 mei 2024.

Home > Kenniscentrum > Blog >

Het elektriciteitsverbruik van een warmtepomp

Het elektriciteitsverbruik van een warmtepomp

Toegevoegd op 18 september 2015

Elektriciteit-warmtepomp

Energie genereren en verbruiken kost geld. In sommige gevallen zelfs veel geld. Zeker als je de prijs die we betalen voor de milieuvervuiling ook in rekening brengt. Denk maar aan stookolie en gas. Deze energiebronnen wegen zwaar door op je energiefactuur én op het milieu. Dan is een warmtepomp een veel milieuvriendelijker én energiezuiniger alternatief.

Hernieuwbare energie met een hoger rendement

Kies je voor een warmtepomp, dan maak je een positieve keuze voor het milieu en voor je energiefactuur. Een warmtepomp heeft namelijk een veel hoger rendement dan de traditionele verwarmingssystemen. Waar het maximale rendement van een klassiek verwarmingssysteem stopt bij 100%, kunnen warmtepompen een rendement halen tot 400%. Zo heb je een pak minder elektriciteit nodig om je woning te verwarmen en dat merk je aan je factuur.

Een veel lager energieverbruik voor een besparing tot 75%

Het elektriciteitsverbruik van je warmtepomp is onder andere afhankelijk van het type warmtepomp en uiteraard ook van het klimaat en de mate waarin je woning geïsoleerd is. Hoe dan ook zal het energieverbruik van een warmtepomp altijd beduidend lager liggen dan welke andere vorm van traditionele verwarming dan ook.

Drie vierde van je elektriciteit gratis uit de natuur

Gratis elektriciteit? Ja, drie vierde van je elektriciteitsbehoefte is gratis met een warmtepomp. Dat is een erg grote winst. Reken daar de extra lange levensduur, het onderhoudsvrije karakter én de lagere impact op het milieu bij en je begrijpt dat investeren in een warmtepomp de enige logische keuze is. Het is een keuze voor duurzame energie én een lagere energiefactuur, een positieve keuze op elk vlak dus!

Minder elektriciteit verbruiken én een premie ontvangen

Ook de overheid begrijpt dat duurzame alternatieven de enige oplossing zijn op lange termijn voor de energieproblematiek. Daarom wordt investeren in een warmtepomp gestimuleerd door verschillende premies en subsidies. Zo bespaar je straks niet alleen op je elektriciteitsfactuur, maar krijg je ook nog een duwtje in de rug bij de initiële aankoop van je warmtepomp.

Wil je graag weten wat de voordelen van een warmtepomp zijn voor jouw woning? Neem dan contact op met Eco Heating. Wij informeren je graag of sturen je vrijblijvend een offerte op maat toe.

Go to Top