fbpx
Profiteer nu van onze actie: -€2000 op vloerverwarming. Maak snel je afspraak tijdens onze afrondingsweek!

Home > Kenniscentrum > Blog >

Dit zijn de voordelen van vloerverwarming

Dit zijn de voordelen van vloerverwarming

Toegevoegd op 20 juli 2018

Vloerverwarming

De combinatie van een geothermische warmtepomp en vloerverwarming biedt heel wat voordelen. Wij zetten die even op een rijtje.

Groter rendement

Vloerverwarming is een warmteafgiftesysteem met een lage temperatuur. Dat betekent helemaal niet dat het binnenklimaat van jouw woning te koud is. Het betekent wel dat het temperatuurverschil tussen de warmtebron (de aarde) en het warmteafgiftesysteem niet groot is. Daardoor kan jouw geothermische warmtepomp een optimaal rendement bereiken.

Zuinig en goedkoper

De lage temperatuurverwarming heeft ook als voordeel dat je geniet van een aardige besparing op jouw energiekosten. Doordat vloerverwarming de warmte afgeeft over de volledige vloeroppervlakte, bereik je een aangenaam comfortgevoel aan een lagere temperatuur op jouw thermostaat. Zo mag je rekenen op een besparing aan verwarmingskosten van 20 tot 40%.

Koelen kan ook

Met vloerverwarming koelen zonder warmtepomp in werking kan ook. Dat noemen we passieve koeling. De warmtepomp is dan niet in werking en je hoeft dus geen aandrijfenergie te verbruiken. Enkel de circulatiepompjes draaien en zorgen voor afgifte van de koele bodemtemperatuur in jouw woning. Zo houd je het in de zomer lekker fris binnen en dat zonder airco.

Comfort troef

Vloerverwarming zorgt voor een zeer comfortabel binnenklimaat. Bovendien zal je merken dat er minder stof in jouw woning circuleert dankzij de stralingswarmte. Je hebt ook geen radiatoren die vaak een verzamelbron zijn van stof. Ook goed voor jouw comfort: in tegenstelling tot radiatoren verlies je bij vloerverwarming geen tijd aan onderhoud en schoonmaak.

Meer plaats, mooier uitzicht

Geef toe: een radiator draagt niet meteen bij tot het mooie uitzicht van jouw interieur. Vloerverwarming daarentegen scoort hoog bij liefhebbers van een strak design of een open interieur. En denk maar eens aan alle plaats die je wint voor meubels of andere zaken.

Premies zijn mogelijk

Combineer je vloerverwarming met een geothermische warmtepomp, dan kan je beroep doen op de nodige premies. Zo maak je jouw investering nóg voordeliger.

Bij Eco Heating vind je alles onder één dak

“Kiezen voor Eco Heating, dat is kiezen voor een totaalaanpak”, vertelt zaakvoerder Tom Cobbaert. “Wij helpen je aan een performant systeem voor jouw binnenklimaat. Daarbij doen wij alles in eigen beheer: uittekenen van het systeem, grondboringen, installatie van de vloerverwarming, afregeling en installatie van de warmtepomp. Voor elke discipline hebben wij een gespecialiseerd en ervaren team.” Voor het materiaal voor de vloerverwarming is Eco Heating al jarenlang een trouwe partner van Begetube.

Interesse in de duurzame combinatie van een geothermische warmtepomp met vloerverwarming. Contacteer ons vrijblijvend voor meer info.

Go to Top