fbpx
Wil jij nog genieten van € 1.500 korting op passieve koeling? Reserveer je moment tijdens onze afrondingsweek van 17 tot 21 juni.

Home > Kenniscentrum > Blog >

Waarom kiezen voor een warmtepomp?

Waarom kiezen voor een warmtepomp?

Toegevoegd op 10 februari 2015

Door de steeds hoger wordende energieprijzen is het interessant om naar alternatieven te zoeken voor traditionele verwarmingsinstallaties. Een warmtepomp is een milieuvriendelijk en energiezuinig alternatief voor traditionele verwarmingsinstallaties.

Een warmtepomp is in zekere zin te vergelijken met zonnepanelen. Zonnepanelen halen hun warmte uit zonnekracht, terwijl een warmtepomp zijn warmte haalt uit de bodem of lucht.

Soorten warmtepompen

Er zijn natuurlijk vele soorten warmtepompen. Zo zijn er onder andere grond-water warmtepompenGeothermische warmtepompen, …

Iedere soort warmtepomp heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo zijn grond-water warmtepompen duurder in aankoop en installatie. Ze leveren dan wel weer een hoger rendement op, wat ervoor zorgt dat je meer winst hebt als je het op lange termijn bekijkt.

De voordelen van een warmtepomp

Verlaagt de energiefactuur

Een warmtepomp heeft een heel hoog rendement, wat ervoor zorgt dat de energiefactuur daalt. Met de steeds hoger wordende energieprijzen is dit dus zeker een heel belangrijk voordeel.

Weinig onderhoud

Het onderhoud van een warmtepomp is bijzonder laag. Traditionele verwarmingssystemen moeten veel frequenter en intensiever onderhouden worden dan systemen waarbij een warmtepomp gebruikt wordt.

Milieuvriendelijkheid

Een warmtepomp is zeer milieuvriendelijk. De warmtepomp gebruikt ofwel gebruik van aardwarmte ofwel van zonlicht. Beide zijn natuurlijk duurzame bronnen van energie.

Lange levensduur

Een warmtepomp kent een zeer lange levensduur. Als deze goed onderhouden is kan je dus zeker rekenen op 15 a 20 jaar geniet van je verwarmingssysteem. Het komt soms zelfs voor dat een warmtepomp langer dan 30 jaar meegaat.

Meer informatie

Wens je nog meer informatie die je kan helpen bij de keuze tussen een warmtepomp of een ander soort verwarmingselement? Wij kunnen je zeker begeleiden in je zoektocht. Neem hiervoor contact op via het contactformulier of telefonisch via 0473 37 80 63

Go to Top