fbpx
Wil jij nog genieten van € 1.500 korting op passieve koeling? Reserveer je moment tijdens onze afrondingsweek van 17 tot 21 juni.

Home > Kenniscentrum > Blog >

Waarop letten bij het kiezen van een warmtepomp?

Waarop letten bij het kiezen van een warmtepomp?

Toegevoegd op 18 oktober 2016

Keuze warmtepomp

Overweegt u een warmtepomp te plaatsen? Een slimme beslissing! Maar hoe maakt u de juiste keuze? Ontdek waar u zeker op moet letten.

1. Soort warmtepomp

Er bestaan verschillende soorten warmtepompen. Daarbij heeft elke warmtepomp zo zijn eigen voordelen.

Een belangrijke vraag: zal de warmtepomp deel uitmaken van een bestaande woning of van een nieuwbouwwoning? In het eerste geval zijn de mogelijkheden beperkter: een lucht/water-warmtepomp is dan vaak de eenvoudigste oplossing.

Kiest u voor een geothermische warmtepomp? Houd er dan rekening mee dat boringen vereist zijn.

2. COP

COP staat voor Coefficient of Performance en drukt het rendement van een warmtepomp uit.

De waarde geeft de verhouding weer tussen de hoeveelheid afgegeven warmte en en de hoeveelheid verbruikte energie. Met andere woorden: hoe hoger de waarde, hoe hoger het rendement van de pomp.

Niet elke warmtepomp heeft dezelfde COP. Veel hangt daarbij af van de energiebron.

3. Installatie

De installatie van een warmtepomp kan in de meeste gevallen behoorlijk snel gebeuren. Bij boringen duurt de installatie iets langer.

Let wel: kies voor een installateur met de nodige ervaring. Eco Heating kiest er bewust voor om elke stap in het installatieproces in eigen beheer uit te voeren, ook eventuele boringen. Zo rust alle verantwoordelijkheid op onze schouders, en is discussie niet mogelijk.

Advies nodig bij het kiezen van de juiste warmtepomp voor uw situatie? Neem contact met ons op! We staan u graag bij met een persoonlijk advies en een voorstel op maat.

Go to Top