fbpx
Profiteer nu van onze actie: -€2000 op vloerverwarming. Maak snel je afspraak tijdens onze afrondingsweek!

Home > Kenniscentrum > Blog >

Word warmtepompinstallateur! Kies de goede opleiding

Word warmtepompinstallateur! Kies de goede opleiding

Toegevoegd op 12 september 2018

warmtepompinstallateur

Op zoek naar een boeiende job met toekomst? Dacht je er al aan om een opleiding te volgen tot warmtepompinstallateur? In het secundair kan je kiezen voor een voorbereidende richting. En nadien kan je door opleidingen een (gecertificeerd) warmtepompinstallateur worden.

Kies in het secundair voor je toekomst

Duurzame energie is een sector met toekomst. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor de richting koel- en warmtechnieken in de derde graad van het secundair. Deze richting gaat natuurlijk verder dan warmtepompen alleen, maar biedt een goede basis. In het zevende specialisatiejaar kan je dan opteren voor een opleiding verwarmingsinstallaties. Daarin krijgen duurzame technieken zoals warmtepompen de nodige aandacht.

Wat na het secundair onderwijs?

Volgde je een technische richting in het secundair, maar wil je verder specialiseren als warmtepompinstallateur? Syntra biedt een opleiding aan waarmee je ‘gecertificeerd installateur van hernieuwbare energie – warmtepompen’ kan worden. Deze opleiding staat niet alleen open voor schoolverlaters. Ook als HVAC-technieker of andere bouwprofessional is deze opleiding best interessant.

Opleidingen terwijl je werkt

Ook als je de schoolbanken hebt verlaten, is het goed om je verder bij te scholen. De technologische ontwikkelingen van een innovatief product als een warmtepomp staan niet stil.

  • Fabrikanten van warmtepompen bieden vaak goede opleidingen en trainingsprogramma’s voor warmtepompinstallateurs.
  • Ook hogescholen als Thomas More en Odisee bieden specifieke opleidingen aan voor warmtepompinstallateurs. Dit zijn vaak opleidingen waarmee je het RESCert-certificaat kan behalen.
  • Ben je al actief in de bouw, maar nog niet bezig met warmtepompen? Dan biedt ATIC, de sectororganisatie van de verwarmings- en verluchtingsindustrie, specifieke cursussen aan.
  • Je kan het ook over de grens zoeken. Techniek Nederland (het vroegere UNETO-VTI) – de vereniging voor ondernemers in de installatiebranche en de technische detailhandel – organiseert een leerlijn warmtepompen ‘Pump up the heat!’ waarbij je kan kiezen uit verschillende modules.

“Een job met toekomst”

“Warmtepompinstallateur is meer dan ooit een job met toekomst”, stelt Tom Cobbaert, zaakvoerder van Eco Heating. “Het aantal warmtepompen zal de komende jaren sterk toenemen. Er is dus werk in de sector. Bovendien ben je bezig met een geavanceerde technologie die voortdurend in beweging is. Ik vind het zelf ook enorm prettig te weten dat je meewerkt aan een beter klimaat door het gebruik van hernieuwbare energie. Ben je gepassioneerd door techniek, overweeg dan zeker om als warmtepompinstallateur aan de slag te gaan.”

Ga aan de slag bij Eco Heating

Wij zijn op zoek naar een gedreven warmtepompinstallateur. Interesse? Bekijk onze vacature en contacteer ons gerust.

Go to Top