fbpx
Schrijf je nu in voor onze gratis infosessie op 28 mei 2024.

Home > Kenniscentrum > Blog >

Zwembadverwarming met een warmtepomp

Zwembadverwarming met een warmtepomp

Toegevoegd op 16 maart 2015

Zwembad-warmtepomp

Steeds meer gezinnen hebben een zwembad thuis. Dat is leuk, maar in België is het niet altijd evident om dat zwembad ook op een efficiënte manier te verwarmen, tenzij u hiervoor een warmtepomp gebruikt natuurlijk.

Goedkope en milieuvriendelijke zwembadverwarming

Door te investeren in een warmtepomp voor de verwarming van je zwembad verleng je je zwemseizoen aanzienlijk op een budgetvriendelijke manier. Een warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en geeft die weer af aan je zwembad. Dat gebeurt volgens hetzelfde principe als bij een koelkast, maar in dit geval werkt het omgekeerd. Het gas dat aanwezig is in de warmtewisselaar wordt opgewarmd door de lucht. Daarna wordt het samengedrukt in een compressor waardoor het echt heet wordt en je zwembad aangenaam warm maakt.

Een warmtepomp kan zowel binnen als buiten worden toegepast en werkt even goed voor bovengrondse als voor ingebouwde zwembaden.

Hoe haal je het hoogste rendement uit je zwembad warmtepomp

Zodra de buitentemperatuur meer dan 10°C bedraagt is het aan te raden om de warmtepomp aan te zetten. Als je bovendien je zwembad afdekt elke keer dat je het niet gebruikt, zorg je voor nog meer rendement. Het water blijft dan namelijk langer op temperatuur, wat nog economischer is.
Een warmtepomp is een investering die zichzelf op termijn terug betaalt. In tegenstelling tot verwarmingssystemen met een boiler en een gasbrander, ligt het verbruik namelijk erg laag. Daarnaast is de levensduur van een warmtepomp aanzienlijk langer en is een warmtepomp quasi onderhoudsvrij.

Kortom, door je zwembad te verwarmen met een warmtepomp kies je voor een zorgeloos systeem met een erg lange levensduur. Je maakt een positieve keuze voor het milieu en voor je portemonnee. Zo geniet je ongetwijfeld nog intenser van elke zwembeurt.

Ontdek de Hydro Pro warmtepomp als één van de beste oplossingen. Wens je meer informatie over de Hydro Pro warmtepomp of heb je vragen over de verwarming van jouw zwembad? Contacteer ons, we geven graag professioneel en vrijblijvend advies.

Go to Top