fbpx
Profiteer nu van onze actie: -€2000 op vloerverwarming. Maak snel je afspraak tijdens onze afrondingsweek!

Home > Kenniscentrum > Blog >

Subsidies en premies voor warmtepompen in 2014

Subsidies en premies voor warmtepompen in 2014

Toegevoegd op 17 december 2013

Een jaar gaat enorm snel voorbij. Ieder jaar zijn er ook veranderingen in de premies en subsidies die u kan bekomen voor uw warmtepomp systeem.

Aangezien een warmtepomp een milieuvriendelijk alternatief is voor een klassieke verwarmingsinstallatie tracht onze Vlaamse overheid deze systemen aan te prijzen door enkele interessante premies toe te kennen.

Eind november werden de premies van 2014 goedgekeurd. Er zijn enkele lichte veranderingen.

Particuliere subsidies warmtepompen

Premie bestaande woningen

Voor bestaande woningen zal er een premie van maximaal 1700 euro te bekomen zijn. U moet de warmtepomp uiteraard wel laten plaatsten door een erkend aannemer, zoals Ecoheating. Aan welke voorwaarden u exact moet voldoen, welke procedure u moet volgen en welk bedrag uw premie uiteindelijk zal zijn vindt u terug in dit pdf document.

Professionele subsidies warmtepompen

Ecologiepremie

Voor bedrijven wil de Vlaamse overheid via een ecologiepremie een financiële tegemoetkoming geven aan ondernemingen die ecologische investeringen zullen realiseren in het Vlaamse Gewest.

Met de ecologiepremie wil de Vlaamse overheid ondernemingen stimuleren om hun productieproces milieuvriendelijk en energiezuinig te organiseren. Zij neem daarbij een gedeelte van de extra invrsteringskosten die een dergelijke investering met zich meebrengt, voor haar rekening.

De ecologiepremie is enkel mogelijk voor ondernemingen met bepaalde NACE-codes

De grootte van deze subsidie is afhankelijk van het meerkostpercentage, het ecologiegetal van de klasse waar de technologie toe behoort, de grootte van de onderneming en de subsidiebonus. Het meerkostpercentage geeft aan welk aandeel van het investeringsbedrag (in essentiële investeringscomponenten) zal gebruikt worden bij de berekening van de subsidie.

Het ecologiegetal varieert tussen 1 en 9 en is een maat voor de performantie van de technologie. Het meerkostpercentage van de investering dat in aanmerking voor de berekening van de subsidie en het ecogetal worden voor verschillende types warmtepompen weergegeven in onderstaande tabel.

ecologiepremie-bedrijven

Voor meer informatie rond de berekening en het bekomen van een ecologiepremie kan u terecht bij het Agentschap Ondernemen.

Go to Top