fbpx
Profiteer nu van onze actie: -€2000 op vloerverwarming. Maak snel je afspraak tijdens onze afrondingsweek!

Home > Kenniscentrum > Blog >

5 redenen om een warmtepomp te combineren met groene stroom

5 redenen om een warmtepomp te combineren met groene stroom

Toegevoegd op 13 april 2017

Groene-energie

Jouw warmtepomp haalt warmte uit hernieuwbare energie. Maar daarvoor is ook aandrijfenergie nodig die je uit het klassieke elektriciteitsnet haalt. Maak jouw duurzame keuze compleet en kies voor groene stroom als aandrijfenergie. Wij geven je 5 redenen om dat te doen.

Geen fossiele brandstoffen

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Denk daarbij aan wind-, zonne- en waterkrachtenergie. Fossiele brandstoffen zijn uit den boze. De negatieve gevolgen daarvan voor het klimaat heb je dus niet met groene stroom.

Ruim aanbod

Steeds meer elektriciteitsleveranciers bieden groene stroom aan. Waar je ook woont: in het hele land is groene stroom beschikbaar.

Scherpe prijs

Groene stroom maakt meer en meer deel uit van het energieaanbod op de markt. Vergelijk de prijzen met de V-test van de VREG. En hou ook je ogen open voor groepsaankopen. Zo organiseren de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen regelmatig een groepsaankoop voor groene stroom. Doordat de leverancier meteen aan een groot aantal klanten kan leveren, kan hij interessante prijzen aanbieden. Dat levert klanten een besparing op van gemiddeld tot meer dan 300 euro per jaar.

Veranderen is eenvoudig

Een contract met een energieleverancier is geen blok aan je been. Als je na verloop van tijd wil kiezen voor een nieuwe leverancier, gaat dat vlot. Jouw nieuwe leverancier regelt de overgang. Zijn er toch problemen, dan kan je terecht bij de Ombudsdienst voor Energie.

Denk aan de toekomst

Op termijn kunnen we evolueren naar 100 % hernieuwbare energie. Een studie toont aan dat dit in België mogelijk is tegen 2050. Maar dan moet iedereen zijn steentje bijdragen. Kiezen voor een warmtepomp is alvast een grote stap in de goede richting. En kiezen voor groene stroom als aandrijfenergie is een logisch vervolg.

Wil je meer info over onze warmtepompen? Contacteer ons gerust voor meer informatie of vraag een offerte aan.

Go to Top