fbpx
Wil jij nog genieten van € 1.500 korting op passieve koeling? Reserveer je moment tijdens onze afrondingsweek van 17 tot 21 juni.

Home > Kenniscentrum > Blog >

5 redenen om voor een warmtepomp te kiezen!

5 redenen om voor een warmtepomp te kiezen!

Toegevoegd op 7 januari 2015

5-redenen-warmtepomp

Een warmtepomp is een goede en duurzame investering. In dit artikel gaan we kijken waarom dit zo vaak wordt gezegd, en geven je vijf redenen om voor een warmtepomp te kiezen.

1. Verlaagt het E-peil van uw woning

Het E-peil is een maatstaf voor de energieprestatie van uw woning. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger een woning is. Het E-peil hangt af van verschillende zaken zoals:

  • Thermische isolatie
  • Luchtdichtheid
  • De oriëntatie van het gebouw
  • Bezonning (vangt de woning veel zon op?)
  • Gebruikte verwarmingseenheden

Zo telt een warmtepomp als een zeer efficiënte warmtebron. Door het gebruik van een warmtepomp zal je dus je E-peil laten zakken, wat tal van voordelen met zich meebrengt.

2. Verlaagt de energiefactuur

Een warmtepomp kan jouw energiefactuur verlagen. Doordat er gebruik wordt gemaakt van aardwarmte krijg je een surplus van energie. Deze energie kan dan gebruikt worden om je huis of sanitair water mee te verwarmen. Zo bespaar je elektriciteit!

Ten opzichte van een gasinstallatie kan je toch een mooie terugverdientijd realiseren. Bereken hier alvast je terugverdientijd!

3. Milieuvriendelijk

Een warmtepomp is een milieuvriendelijke en duurzame verwarmingseenheid. Zo is de CO2 uitstoot van een warmtepomp slechts de helft van traditionele verwarmingssystemen. Zo draag jij je steentje bij, en zorg je voor een kleinere ecologische voetafdruk! Wie gebruik maakt van een warmtepomp kan mits opwekking van zijn eigen elektriciteit volledig onafhankelijk worden van fossiele brandstoffen. Je wordt dan CO2 neutraal!

4. Beschikbare subsidies en premies

Er zijn veel beschikbare subsidies en premies verbonden aan het gebruik van een warmtepomp. Er zijn bijvoorbeeld beschikbare premies van de netbeheerders, of via de gemeenten en provincies. Zo kan je stevig de prijs bij de installatie drukken.

5. Weinig onderhoud vereist

Een warmtepomp vraagt zo goed als geen onderhoud. Dit is dus een heel groot voordeel als je het vergelijkt met bijvoorbeeld een gasketel of mazoutketel. Deze warmtebronnen hebben veel vaker onderhoud nodig. De reden hiervoor is omdat deze voor hun warmte gebruik maken van een verbranding. Het is net bij deze verbranding dat er vaker dingen kapot kunnen gaan, en slijten.

Meer informatie over warmtepompen?

Wens je meer informatie over warmtepompen? Contacteer ons via het contactformulier!

Go to Top