fbpx
Wil jij nog genieten van € 1.500 korting op passieve koeling? Reserveer je moment tijdens onze afrondingsweek van 17 tot 21 juni.

Home > Kenniscentrum > Blog >

De zwembadwarmtepomp: de beste verwarming voor uw zwembad?

De zwembadwarmtepomp: de beste verwarming voor uw zwembad?

Toegevoegd op 12 mei 2016

Zwembad-warmtepomp

Heerlijk, zo’n buitenzwembad. Alleen jammer dat ons klimaat u ervan weerhoudt om er optimaal van te genieten. Een zwembadwarmtepomp lost dat probleem op. Ze geeft u de mogelijkheid om uw zwemseizoen te verlengen en om ook ‘s avonds of op iets koudere dagen een duik te nemen. Is een zwembadwarmtepomp dan de beste verwarming voor uw zwembad?

Laag verbruik, hoog rendement

Een zwembadwarmtepomp is doorgaans een lucht/water-warmtepomp. Dat betekent dat ze tot tot 80% van haar energie uit de buitenlucht haalt. Daarom is er erg weinig elektriciteit nodig om uw zwembad te verwarmen. Het enige onderdeel van de warmtepomp dat elektriciteit verbruikt, is namelijk de compressor.

De zwembadwarmtepomp kent dan ook een veel hoger rendement dan een elektrische zwembadverwarming of een verwarming op gas of stookolie. En ze is dus een stuk voordeliger voor uw energiefactuur.

Een efficiënt verwarmingssysteem

Een zwembadwarmtepomp werkt het best bij temperaturen tussen 10 °C en 25 °C. Ideaal: bij lagere temperaturen is een zwembeurt niet erg aanlokkelijk, en bij hogere temperaturen volstaat de warmte van de zon.

Dit systeem is dan ook een efficiënte manier om uw zwembad te verwarmen wanneer dat het meest noodzakelijk is.

Waar plaatsen?

Een luchtwarmtepomp wordt altijd buiten geplaatst: dicht bij de energiebron. Dat geldt dus ook voor een zwembadwarmtepomp. Bij voorkeur ook dicht bij de technische installatie van uw zwembad.

Belangrijk is dat er voldoende vrije ruimte is rond de warmtepomp. De pomp blaast namelijk koude lucht uit, en die moet goed kunnen ontsnappen om de omgevingstemperatuur zo warm mogelijk te houden. Want hoe warmer die temperatuur, hoe hoger het rendement.

Bij Eco Heating raden we onze klanten altijd de Hydro Pro zwembadwarmtepomp aan. Wilt u meer weten over deze zwembadwarmtepomp? Of graag een persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op. We staan u graag bij!

Go to Top