fbpx
Wil jij nog genieten van € 1.500 korting op passieve koeling? Reserveer je moment tijdens onze afrondingsweek van 17 tot 21 juni.

Home > Kenniscentrum > Blog >

De warmtepomp vergeleken met traditionele verwarmingsinstallaties

De warmtepomp vergeleken met traditionele verwarmingsinstallaties

Toegevoegd op 30 maart 2015

Warmtepomp

Een warmtepomp is duurzaam, milieuvriendelijk en goed voor je portemonnee. Maar wat zijn de voornaamste verschillen met traditionele verwarmingsinstallaties? We zetten die graag voor jou op een rijtje.

Een warmtepomp haalt een hoger rendement

Bij een traditioneel verwarmingssysteem moet je alle energie die je verbruikt, ook effectief aankopen. Een warmtepomp haalt maar liefst drie kwart van haar energie gratis uit de natuur. Zo komt slechts een kwart van de energie die je consumeert op je energiefactuur terecht. Om 100 % warmte te kunnen produceren hebben de verschillende warmteproductiesystemen respectievelijk volgend percentage aan energie nodig:

  • Warmtepomp 20 tot 25%
  • Condensatieketel 94%
  • Elektrische verwarming 100%
  • Gewone gasketel 109%

Het verschil in verbruik van een warmtepomp in vergelijking met de traditionele verwarmingssystemen is dus aanzienlijk. Dat voordeel zie je elke maand op je energiefactuur.

Minder CO2 uitstoot, dus milieuvriendelijker

Doordat een warmtepomp geen brandstof moet omzetten om energie te generen, stoot een warmtepomp tot de helft minder CO2 uit dan een traditioneel verwarmingssysteem.

  • 30% minder C02-emissie dan een condensatieketel
  • 40% minder C02-emissie dan een gewone gasketel
  • 53% minder C02-emissie dan een stookolieketel

Omdat er geen verbranding nodig is voor het opwekken van warmte is een warmtepomp ook zo goed als onderhoudsvrij. Het is namelijk vaak het verbrandingsproces dat zorgt voor extra slijtage en breuk. Zo wordt je milieuvriendelijke keuze ook een zorgeloze keuze.

Een warmtepomp is dus een verstandige en duurzame investering. Tegenover bijvoorbeeld een gasinstallatie realiseer je ook een mooie terugverdientijd. Je kan je besparing hier berekenen.

Ontdek nog meer voordelen van de warmtepomp op onze website of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Investeer vandaag nog in de warmtebron van uw toekomst!

Go to Top