fbpx
Schrijf je nu in voor onze gratis infosessie op 28 mei 2024.

Home > Kenniscentrum > Blog >

Vaillant, producent van performante warmtepompen

Vaillant, producent van performante warmtepompen

Toegevoegd op 21 juni 2018

Vaillant warmtepompen

Eco Heating gaat voor kwaliteit, duurzaamheid en optimaal rendement. Dat uit zich in onze manier van werken, maar uiteraard ook in keuze van de toestellen. Daarom kiezen wij heel vaak voor een geothermische warmtepomp van Vaillant. Dat merk is dan ook een echte referentie.

Duitse gründlichkeit

Vaillant kan bogen op een ruime ervaring. Al in 1874 ging Johann Vaillant aan de slag als pompmaker en koperslager. Vandaag is Vaillant uitgegroeid tot een internationale groep, maar het is nog altijd een echt familiebedrijf. Vaillant Group is internationaal marktleider op vlak van verwarmings- en ventilatietechnologie. Duurzaamheid is voor het bedrijf bijzonder belangrijk. Vaillant wil een verantwoordelijkheid opnemen voor milieu, maatschappij en medewerkers.

Een ruim assortiment

Het grootste deel van het assortiment van Vaillant situeert zich in de duurzame energie. De catalogus omvat verschillende energiebesparende systemen:

  • Zonneboilers
  • Zonnepaneelsystemen
  • Warmtepompen
  • Ventilatiesystemen
  • Gecombineerde warmte- en energiesystemen
  • Verwarmingstoestellen

In de productie van geothermische warmtepompen staat Vaillant zeer sterk. Je mag het bedrijf gerust een referentie noemen op dat vlak.

Vaillant en Eco Heating: een geslaagd huwelijk

De samenwerking tussen Vaillant en Eco Heating gaat al lang terug, vertelt Marc Tanghe, commercieel directeur van Vaillant België. “Wij kennen Eco Heating al zeer lang. Het is één van de pioniers die werkte met onze eerste generatie warmtepompen. Ik mag zeggen dat Eco Heating – en in het bijzonder zijn zaakvoerder Tom Cobbaert – een autoriteit is op vlak van geothermie. Tom is ingenieur van opleiding en eigenlijk bezeten door geothermie.”

Een mooi voorbeeld: Evo Gardens in Sint-Niklaas

Van de meer dan 750 warmtepompen die Eco Heating intussen al installeerde, zijn er heel wat van het merk Vaillant. Dat geldt ook voor het sociale woonproject Evo Gardens in Sint-Niklaas. Marc Tanghe is daarover zeer enthousiast. “De installatie is perfect en we zijn blij dat we met zo’n installateur kunnen samenwerken, wat zeer belangrijk is. Wij hebben goede apparaten, maar ze moeten ook perfect geïnstalleerd worden. Dit resultaat mag zeker gezien worden. Het is uniek.”

De juiste warmtepomp

Eco Heating heeft heel wat ervaring met het installeren van een geothermische warmtepomp van Vaillant. Voor elke situatie zoeken we het beste model en het beste systeem. Vaak kiezen we één van deze modellen:

Als in jouw situatie een ander model beter geschikt is, zullen we daar uiteraard voor opteren.

Op zoek naar een ervaren installateur van geothermische warmtepompen van Vaillant? Contacteer ons gerust.

Go to Top